Τύπος: Επίσκεψη Μητσοτάκη και εκποιήσεις στο επίκεντρο

Πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες προβάλλουν τις εξελίξεις με τον κατ’ ισχυρισμόν ομαδικό βιασμό 19χρονης στην Αγία Νάπα

Η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κύπρο και τα όσα συζητήθηκαν για το Κυπριακό, τις τουρκικές προκλήσεις και τα ενεργειακά, η απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής των αναπομπών του Προέδρου Αναστασιάδη για τις εκποιήσεις και η υπόθεση ψευδούς, όπως διαφάνηκε, ισχυρισμού 19χρονης Αγγλίδας για ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλίτες, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ζητούμενο, ένα νέο πλαίσιο συναντίληψης» γράφει ότι την κοινή γραμμή και στρατηγική που θα ακολουθήσουν τόσο στην αντιμετώπιση της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ και Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στις επικείμενες διεργασίες για το κυπριακό, χάραξαν στη χθεσινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλού γράφει ότι με 17 ψήφους υπέρ και 35 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τελικά την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορά στην αναστολή των διαδικασιών εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην κοινοπραξία ENI/TOTAL ανέθεσε τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, η κυβέρνηση.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Προτεραιότητα η λύση, διαμηνύει η Αθήνα» γράφει ότι κορυφαίο μέλημα της Αθήνας, ο τερματισμός της κατοχής όπως διεμήνυσε στην επίσημη τοποθέτηση του ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι αναβλήθηκε η χθεσινή διαδικασία για απαγγελία της κατηγορίας για δημόσια βλάβη εναντίον της 19χρονης Αγγλίδας, η οποία κατήγγειλε ψευδώς, όπως η ίδια παραδέχθηκε, τον ομαδικό βιασμό της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε χθες να παρατείνει μέχρι την Παρασκευή την αγωνία όσον αφορά τις αλλαγές που η ίδια ψήφισε στο πλαίσιο εκποιήσεων και οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Δύσκολα πάνε σε άτυπη» γράφει ότι δύσκολη θεωρείται η πραγματοποίηση ακόμα και άτυπης συνόδου για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη και ότι αυτό προκύπτει από όσα συζητήθηκαν στις χθεσινές συνομιλίες που είχαν στη Λευκωσία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ως περιοχή «τουρκικής δικαιοδοσίας» χαρακτηρίζει τώρα η Τουρκία τμήματα των τεμαχίων 5, 6, 7, 10, 11 και 12, ισχυριζόμενη μάλιστα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τα «παραβιάζει». Επίσης αναφέρει ότι καταχωρείται προσφυγή από πολίτες εναντίον της απόφασης του Δήμου Λεμεσού για ανέγερση πύργων.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Μεθοδεύουν αποδοχή των αναπομπών» αναφέρεται στην αναστολή δια νόμου των εκποιήσεων για τα δάνεια του Εστία μέχρι την 1η Οκτωβρίου, σε έντονες `παρασκηνιακές μεθοδεύσεις` και στην αποδοχή της αναπομπής με «τροποποίηση» σε νέα συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή. Αλλού γράφει ότι συνεχίζεται σήμερα το πρωί η διαμεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να υπάρξει συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στο χώρο της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ποσοστό 76% και 38% των ξενοδοχείων και κέντρων αναψυχής, αντίστοιχα, λειτουργούσε το 2017 χωρίς άδεια λειτουργίας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Ενώπιον δικαστηρίου γυναίκα για ισχυρισμό βιασμού» αναφέρεται στην υπόθεση ψευδούς, όπως διαφάνηκε, ισχυρισμού 19χρονης Βρετανίδας για ομαδικό βιασμό από 12 νεαρούς Ισραηλίτες. Αλλού γράφει για την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και για την υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου ότι «αναδίδουν μπόχα οι ομοφυλόφιλοι».

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα
 

 
25194