Τζ. Πάιατ: Εξαιρετική περίοδος για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

Η Ελλάδα κρίσιμος εταίρος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Τζ. Πάιατ

Τη θέση ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει έναν κρίσιμο εταίρο στην ευρύτερη στρατηγική των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και είναι πηγή λύσεων – ένας πυλώνας σταθερότητας και κρίσιμος εταίρος στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν», σημείωσε ο κ. Πάιατ.

 

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρέσβης χαιρέτισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την εξάλειψη των capital controls, τη μείωση των φόρων και την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πάιατ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις και είναι έτοιμη για αμερικανικές επενδύσεις».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ουάσιγκτον, ο κ. Πάιατ σημείωσε ότι αυτή εντάσσεται σε ένα μομέντουμ, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από την έγκριση της νομοσχεδίου East Med Act, που υπεγράφη από τον Αμερικανό Πρόεδρο στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς και μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα υπογράμμισε τη σημασία της υπογραφής της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας «3 + 1, το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Πομπέο έθεσε σε λειτουργία τον περασμένο Μάρτιο στην Ιερουσαλήμ», όπως είπε ο ίδιος.

ΚΥΠΕ Αδάμος Ζαχαριάδης
 

 
23521