Ξεκαθαρίζει τη θέση της για τα επεισόδια η Γιολίτη (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Πώς σχολιάζει τα επεισόδια και τι είχε ξεκαθαρίσει στην ηγεσία της Αστυνομίας με την ανάληψη των καθηκόντων της

Η Υπουργός Δικαιοσύνης με σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζει τη θέση της για τα  επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην  χθεσινη (13/2) εκδήλωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως η χρήση βίας από την Ασυνομία πρέπει να είναι η έσχατη λύση, την οποία να χρησιμοποιούν σε αυτοάμυνα στον ελάχιστο απαραίτητο βαθμό και μόνο εάν τα άλλα μέσα παραμένουν αναποτελεσματικά ή δεν παρέχουν καμία προοπτική για την επίτευξη του σκοπούμενου αποτελέσματος.

Την ίδια ώρα σημειώνει πως συμφώνησε με τον Αρχηγό της Δύναμης να απευθυνθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ώστε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα, ενώ ζήτησε όπως ετοιμασθεί έκθεση γεγονότων για να πληροφορηθεί για τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από την ηγεσία στα μέλη της Δύναμης, που βρέθηκαν στα γεγονότα εν ώρα υπηρεσίας.

Δείτε επίσης: Η αντίδραση ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ για τα επεισόδια στη Λευκωσία

Αυτούσια η ανακοίνωση της Υπουργού Δικαιοσύνης:

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έκανα ξεκάθαρο στην ηγεσία της Αστυνομίας ότι πρέπει η Αστυνομία να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες στην άσκηση των καθηκόντων τους να μην εφαρμόζουν βίαια μέσα, και η χρήση βίας να είναι η έσχατη λύση, την οποία να χρησιμοποιούν σε αυτοάμυνα στον ελάχιστο απαραίτητο βαθμό και μόνο εάν τα άλλα μέσα παραμένουν αναποτελεσματικά ή δεν παρέχουν καμία προοπτική για την επίτευξη του σκοπούμενου αποτελέσματος.

Από τις εικόνες που είδα φαίνεται να απουσιάζει η απαιτούμενη αναλογικότητα, ωστόσο, αυτό θα διαφανεί από τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σήμερα το πρωί (14/2) συμφώνησα με τον Αρχηγό της Δύναμης να απευθυνθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ώστε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα.

Ταυτόχρονα, ζήτησα όπως ετοιμασθεί έκθεση γεγονότων για να πληροφορηθώ για τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από την ηγεσία στα μέλη της Δύναμης, που βρέθηκαν στα γεγονότα εν ώρα υπηρεσίας.

Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία.

 
27800