Υπ. Υγείας: Γενικές οδηγίες για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας

Γενικές οδηγίες προς τους εμβολιαζόμενους αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, εξέδωσε σήμερα (9/2) το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει, όλα τα φάρμακα, κανένα εμβόλιο δεν είναι απολύτως αποτελεσματικό και χρειάζονται λίγες εβδομάδες μετά το εμβόλιο για τη δημιουργία προστασίας από τον οργανισμό. Γι’ αυτό ακόμη και μετά τον εμβολιασμό το άτομο πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις συνήθεις πρακτικές ατομικής καθαριότητας και προστασίας, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, διατήρηση κοινωνικής απόστασης και χρήση μάσκας προσώπου.

Ορισμένα άτομα ενδέχεται να προσβληθούν από COVID-19 παρά το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο ο εμβολιασμός θα μειώσει τη σοβαρότητα της τυχόν λοίμωξης.

Τονίζεται ότι, απαιτείται εμβολιασμός και με τις δύο (2) δόσεις εμβολίου για να μειωθεί η πιθανότητα ένα άτομο να νοσήσει σοβαρά ή να πεθάνει.

Το εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει τη νόσο COVID-19 στον εμβολιαζόμενο:

  • Πριν την αποχώρησή σας από το Κέντρο Εμβολιασμού μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης εμβολίου, βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει ραντεβού για την 2η δόση
  • Για καλύτερη προστασία απαιτείται όπως εμβολιαστείτε και με τις δύο (2) δόσεις του εμβολίου
  • Μετά τη χορήγηση της 1η δόσης θα λάβετε Κάρτα Εμβολιασμού COVID-19 την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε όταν θα προσέλθετε για τη 2η δόση εμβολίου
    δ

δ
 

 
25700