Υπ. Υγείας: Σοβαρό πρόβλημα / Δεν προλαβαίνουν την ιχνηλάτηση

2.500 επαφές μόνο από τα χθεσινά κρούσματα

Υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα ιχνηλάτισης ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Παράλληλα επισήμανε οι αν χρειαστεί η Κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα μέτρα.

>>> Διαβάστε επίσης: Πως να μη μεταδώσετε & να κολλήσετε κορωνοϊό στο γραφείο(ΠΙΝΑΚΕΣ)<<<

Ερωτηθείς μάλιστα κατά πόσον είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στο κομμάτι της ιχνηλάτηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα και συνεπώς και οι επαφές τους είναι πολυάριθμες, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι «στην παρούσα φάση υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα ιχνηλάτησης διότι, παρόλο που είναι σωστά στελεχωμένη, αντιλαμβάνεστε, όταν χθες προέκυψαν πέραν των 2,500 επαφών, είναι αδύνατο στο βέλτιστο χρονικό πλαίσιο να εντοπιστούν όλες οι επαφές. Είναι για αυτό που ζητούμε από τον κόσμο να περιορίσει τις επαφές του ώστε εάν τυχόν εντοπιστούν κρούσματα να γίνει εύκολα η ιχνηλάτηση των επαφών τους».

>>> Διαβάστε επίσης: «Αύριο ίσως συζητηθεί ενδεχόμενο για τοπικό lockdown στην Κύπρο»

Η στρατηγική μας, πρόσθεσε, βασίζεται στα πολλά τεστ, την έγκαιρη ιχνηλάτηση, την τήρηση των μέτρων και την επιτήρηση. «Τεστ κάνουμε πάρα πολλά, έγκαιρη ιχνηλάτηση κάνουμε -τώρα υπάρχει πρόβλημα-, πρωτόκολλα υπάρχουν, ενημέρωση και επιτήρηση γίνονται», ανέφερε, καλώντας για ακόμα μια φορά όλο τον κόσμο «να αντιληφθούμε την κρισιμότητα και να τηρούμε τα μέτρα είτε είμαστε στο οικογενειακό ή στο επαγγελματικό μας περιβάλλον ή σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι σε όλων των ειδών τις συναθροίσεις που πρέπει να τα τηρούμε. Δεν γίνεται να πειθαρχεί το 60-70% μόνο. Πρέπει να πειθαρχούμε όλοι».

«Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα θα πάρει μήνες, άρα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας αυτό που λέμε για την κοινωνική αποστασιοποίηση και την ατομική προστασία, διότι εάν δεν τα τηρήσουμε μπορεί να έχουμε ύφεση και μετά να επιστρέψουμε πάλι», εξήγησε ο κ. Υπουργός.

 

 
15637
Thumbnail