Το Υπ. Υγείας συστείνει να μείνουμε στα 'bubbles' για Ασφάλεια

Οι συστάσεις του Υπουργείου για ασφαλές γιορτές / #StayInYourBubble»

Μια εβδομάδα πριν από τα φετινά Χριστούγεννα και ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι η νέα μας πραγματικότητα.

Οι καθημερινοί θάνατοι που ανακοινώνονται στη χώρα καθώς επίσης και οι τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για χαλαρώσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ άλλων το Υπουργείο Υγείας, προτείνει όπως τις γιορτές να τις περάσουμε με bubbles για την ασφάλεια μας. Ποια η ερμηνεία; Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις με άτομα εκτός του νοικοκυριού μας/bubble μας. 

β

Συμβουλές για το πώς να μείνουμε ασφαλείς κατά τη διάρκεια των γιορτών; 

  • Αποφεύγουμε τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, εάν δεν είναι απαραίτητα. Εάν έχουμε συμπτώματα κορωνοϊού, μένουμε στο σπίτι και αναζητούμε αμέσως ιατρική καθοδήγηση. 
  • Επιλέγουμε να περάσουμε την εορταστική περίοδο με μικρές, σταθερές ομάδες ατόμων (bubbles): αποφεύγουμε τις συγκεντρώσεις με άτομα εκτός του νοικοκυριού/bubble μας.
  • Εφαρμόζουμε παντού τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και καλής υγιεινής των χεριών, εξαερίζουμε τους χώρους και χρησιμοποιούμε ορθά τις μάσκες προσώπου.
  • Εάν θα συναντηθούμε με άτομα εκτός της ομάδας ατόμων που επιλέξαμε, λαμβάνουμε επιπρόσθετες προφυλάξεις: αυτοπεριοριζόμαστε εκ των προτέρων, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο επιμόλυνσης άλλων.
  • Εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι οι συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι ασφαλείς, μένουμε στο σπίτι και επικοινωνούμε διαδικτυακά με τους αγαπημένους μας.

χ

Καταληκτικά το Υπουργείο στέλνει το εξής μήνυμα «ας αντιμετωπίσουμε τη νόσο COVID-19 μαζί! Μένουμε ασφαλείς Νοιαζόμαστε για τους άλλους #StayInYourBubble»

 

ψ

μ

 
23478