Η συνεργασία των δύο χωρών, πρόσθεσε, ο κ. Αγγελίδης στοχεύει και στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε σήμερα (11/9), στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Mohamed Ahmed Zaki, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση αποτελεί επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου και της αναβάθμισης της στα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόσθεσε ότι στόχος των δύο χωρών είναι η ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και η ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε επίσης για τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης έγινε αναφορά στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρο – Ελλάδας – Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στην Αίγυπτο.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ερωτηθείς είπε ακόμα ότι τόσο στη διμερή όσο και στην τριμερή συνεργασία στρατιωτικής φύσεως μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου υπάρχει συνεχής αναβάθμιση με ασκήσεις, ανταλλαγή προσωπικού και άλλα, κάτι που βοηθά στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Ερωτηθείς σε τι αφορά η ανταλλαγή πληροφοριών, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καθώς και σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

 
10725
Thumbnail

Με απύθμενο θράσος οι εγκάθετοι της Άγκυρας, προχωρούν ανενόχλητοι με τους προκλητικούς τους σχεδιασμούς για τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τόνισε σήμερα (3/7) η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Κατερίνα Χριστοφίδου. 

ad1mobile

Όπως είπε, «ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε με αγανάκτηση και αποτροπιασμό τόσο το περιεχόμενο όσο και την ένταση με την οποία το δίδυμο Κουντρέτ Οζερσαϊ και Ερσίν Τατάρ, προωθεί τους τουρκικούς σχεδιασμούς για δημιουργία νέων τετελεσμένων».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ενέργειες για την Αμμόχωστο που, όπως τόνισε, δεν συνάδουν με τα σχετικά ψηφίσματα του Ο.Η.Ε., είναι απαράδεκτες. «Η υλοποίηση τους πρέπει να αποτραπεί», υπέδειξε.

ad2mobile

Είναι γι’ αυτό, συνέχισε, «που καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να εντείνει πιο αποφασιστικά τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

«Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ να παραχωρεί υπέρμετρες αρμοδιότητες στις τεχνικές επιτροπές που τείνουν να υποβαθμίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, την ώρα που τα φερέφωνα της Άγκυρας δημιουργούν και ενισχύουν επιτροπή για τον εποικισμό της περίκλειστης Αμμοχώστου», κατέληξε η κα Χριστοφίδου.
 

article 1