Η συνεργασία των δύο χωρών, πρόσθεσε, ο κ. Αγγελίδης στοχεύει και στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε σήμερα (11/9), στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Mohamed Ahmed Zaki, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση αποτελεί επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου και της αναβάθμισης της στα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόσθεσε ότι στόχος των δύο χωρών είναι η ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και η ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε επίσης για τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης έγινε αναφορά στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρο – Ελλάδας – Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στην Αίγυπτο.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ερωτηθείς είπε ακόμα ότι τόσο στη διμερή όσο και στην τριμερή συνεργασία στρατιωτικής φύσεως μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου υπάρχει συνεχής αναβάθμιση με ασκήσεις, ανταλλαγή προσωπικού και άλλα, κάτι που βοηθά στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Ερωτηθείς σε τι αφορά η ανταλλαγή πληροφοριών, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι αφορά, μεταξύ άλλων, σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καθώς και σε ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

 
4335
Thumbnail

Παραπληροφορεί ο  Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης για τη μετονομασία της λεωφόρου Ακαδημίας σε Γλαύκου Κληρίδη, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας.

ad1mobile

 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε σημερινή ανακοίνωση ο κ. Κόρτας αναφέρει ότι ο Δήμαρχος  "κατά την προσφιλή του τακτική και αποφεύγοντας να αναλάβει την ευθύνη, με προσωπική του ανάρτηση στο fb και στην ομιλία του κατά την τελετή μετονομασίας, θολώνει τα νερά και παραπληροφορεί, αναφέροντας ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε το 2013".

Σύμφωνα με τον κ. Κόρτα, μετά το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ορθώς και ομόφωνα, όπως συνέβη και με προηγούμενους Προέδρους μετά την αποβίωσή τους, να τιμήσει τον Γλαύκο Κληρίδη ως ένα ιστορικό πολιτικό ηγέτη, ο οποίος στη διαχρονική του πορεία, έθεσε τη σφραγίδα του στην Ιστορία της Κύπρου.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ <<<

"Ο τρόπος με τον οποίο θα ετιμάτο  ο αείμνηστος Πρόεδρος, δεν αποφασίστηκε και ήταν θέμα συζήτησης, αφού υπήρχαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διάφορες προτάσεις πλην της μετονομασίας οδού, αφού υπήρχε απόφαση προηγούμενου Δ.Σ. με την οποία δεν θα γίνονταν μετονομασίες. Μάλιστα, η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από πρόταση του ΔΗΣΥ όταν προέκυψε ζήτημα με τη μετονομασία της Λεωφόρου ΡΙΚ, σε Σπύρου Κυπριανού", ξεκαθαρίζει ο κ. Κόρτας.

Σύμφωνα με τον τέως Δήμαρχο, οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί για την απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ήταν η κατασκευή πάρκου (όπως συνέβη με τον Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο) και είχαν εξευρεθεί δύο χώροι σε περίοπτη θέση, η ονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πρόταση για μετονομασία του Πάρκου Σπ. Κυπριανού σε Πάρκο Προέδρων Κυπριακής Δημοκρατίας και η επίδοση μιας υποτροφίας σε άριστο μαθητή του Δήμου μας.

ad2mobile

Ο κ. Κόρτας υποστηρίζει ότι η απόφαση για μετονομασία "πάρθηκε επί δημαρχίας του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, πράγμα το οποίο αποφεύγει να παραδεχτεί και όπως είναι γνωστό, δεν πάρθηκε ομόφωνα, αφού καταψήφισαν δύο ομάδες. Η απόφαση για απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ναι, ήταν του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου το 2013 και ήταν ομόφωνη, ενώ η μετονομασία της Λεωφ. Ακαδημίας, ήταν δική του κ. Πετρίδη το 2019, κατά πλειοψηφία".

ΚΥΠΕ 

article 1