ΥΠΕΣ: Άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών μετά τις πυρκαγιές

Στόχος είναι να στηριχθούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα 26 Ιουνίου στο μέτωπο των πυρκαγιών με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Αρακαπά εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά μεταξύ Τάλας και Κοίλης, στην Επαρχία Πάφου. Λέει επίσης ότι θα γίνει άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

Όπως αναφέρεται, μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των Υπηρεσιών της Δημοκρατίας και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω του δύσβατου του εδάφους και των καιρικών συνθηκών έγινε κατορθωτό αρχικά να ελεγχθεί αργά το απόγευμα και στη συνέχεια να κατασβεστεί.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ευχαριστεί την πυροσβεστική υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, τις Βρετανικές Βάσεις για την παραχώρηση πρόσθετων πτητικών μέσων, την Πολιτική Άμυνα, την Θηροφυλακή, όλους τους εθελοντές, την Κοινοτική αρχή αλλά και την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα τους, με την οποία έγινε κατορθωτό να μην θρηνήσουμε θύματα και ανθρώπινες ζωές ιδιαίτερα στην περιοχή Καμάρες όπου η φωτιά μπήκε σε αυλές σπιτιών καταστρέφοντας μάλιστα σχεδόν ολοκληρωτικά δύο από αυτά.

Από σήμερα 27 Ιουνίου, συνεχίζει το Υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωση του, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου προχωρεί στην άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε κατοικίες, υποστατικά. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και από τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία αναφορικά με τους γεωργικούς κλήρους, ώστε να στηριχθούν οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές, καταλήγει το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΥΠΕ