ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Κύπριοι μεταξύ των θυμάτων στη Σρι Λάνκα

Απάντηση Κύπρου σε Βρετανία για δικαιώματα πολιτών μετά το Brexit
Το ΥΠΕΞ παρακολουθεί την κατάσταση με τις  βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως παρακολουθεί την κατάσταση που προκλήθηκε από τις  βομβιστικές επιθέσεις  στη Σρι Λάνκα, σε επικοινωνία και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Ανακοίνωσε ακόμη ότι με βάση την μέχρι τώρα πληροφόρηση, δεν υπάρχουν Κύπριοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Η επίσημη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που έχει δημιουργηθεί από  την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα είναι: 0094766230974.

Όπως αναφέρεται, παρακαλούνται οι Κύπριοι πολίτες που ευρίσκονται ή που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως παρακολουθούν τα διεθνή και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Για σκοπούς προξενικής αρωγής, οι  άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί. Η διεύθυνση, οι ώρες λειτουργίας και τα στοιχεία επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας στην Ινδία παρατίθενται  πιο κάτω.

Πιο άμεσα, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες των οποίων η χώρα δεν έχει διπλωματική παρουσία στη Σρι Λάνκα, δύνανται να απευθυνθούν σε οποιαδήποτε διπλωματική αποστολή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λειτουργεί στη χώρα. Πλήρης κατάλογος  αποστολών των κρατών μελών ΕΕ εντοπίζεται στο σύνδεσμο: https://eeas.europa.eu/delegations/sri-lanka/1829/travel-eu-sri-lanka_en

Γενικότερα, Κύπριοι πολίτες που προτίθενται να ταξιδέψουν ή διαμένουν στη Σρι Λάνκα, προτρέπονται όπως επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής με τα στοιχεία  Κυπρίων πολιτών.

Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Ινδίας
Διεύθυνση:
D- 64 Malcha Marg,
Chanakyapuri
Νέο Δελχί -110 021 
Ινδία
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: + 91 11 435 86 295,  + 91 11 435 86 259
Τηλεομοιότυπο: + 91 11 26 11 11 60
Ηλεκτρ. Διεύθυνση.: [email protected] 
Ιστοσελίδα: http://www.mfa.gov.cy/highcomnewdelhi
Ώρες Γραφείου: (τοπική ώρα Ινδίας είναι 2.5 ώρες ενωρίτερα από ώρα Κύπρου)
09:00 - 17:00  (Δευτέρα - Παρασκευή)
 
Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας):
Τηλέφωνο: +35799660129
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
Τηλ.: +357 22801000 (24/7)
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
Τηλ.: +357 22651113 (ώρες εργασίας)
 
ΚΥΠΕ

 
3159
Thumbnail

Τα συναισθήματα ανθρωπιάς που ξύπνησε στον κυπριακό λαό η υπόθεση του μικρού Αντώνη, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση Ακιντζί για κοινή ασφάλιση οχημάτων, τα επιδόματα που αναμένεται να κοπούν σε δημόσιους υπαλλήλους το 2020, η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του επιδόματος των ιατρών στα ΤΑΕΠ και η απάντηση του Οίκου OCCRP στην δήλωση της Κυβέρνησης για την εμπλοκή του δικηγορικού Γραφείου Ν. Αναστασιάδης σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Η «Αλήθεια»
, υπό τον τίτλο «Μια αγκαλιά ανθρωπιάς», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο κυπριακός λαός απέδειξε τα μεγάλα αισθήματα ανθρωπιάς που κρύβει μέσα του με την περίπτωση του μικρού Αντώνη. Αλλού, γράφει ότι το 2020 η Κύπρος οδεύει σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κάλεσε την Τουρκία να κάνει το απαιτούμενο βήμα.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γόρδιος δεσμός η κοινή ασφάλιση οχημάτων», γράφει ότι εξόχως πολιτικό είναι το ζήτημα της ενοποίησης ασφαλειών οχημάτων με τα κατεχόμενα, καθώς το μέτρο που πρότεινε ο Ακιντζί βρίσκει πρακτικά εμπόδια και αντιδράσεις. Αλλού, γράφει ότι η εκπροσώπηση της Κύπρου στο ΕΔΑΔ θα περιλαμβάνει εκτιμήσεις του Κτηματολογίου για την αξία των κατεχόμενων περιουσιών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι συστήνεται Ταμείο Χρηματοδότησης Ιδίων Κεφαλαίων.
 
Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Κόβει επιδόματα ο Χάρης», γράφει στο κύριο του θέμα ότι περικοπές επιδομάτων και ωφελημάτων στον δημόσιο τομέα επιφυλάσσει για το 2020 για τους δημόσιους υπαλλήλους ενώ θα συνεχιστεί και η απαγόρευση των προσλήψεων. Αλλού, γράφει για τα πειθαρχικά μέτρα με τα οποία απειλούνται δικαστές όλων των δικαστηρίων από το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με αναβολές ακροάσεων. Σε άλλο του θέμα γράφει για το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα μοναχή 72 ετών.
 
«Υποστελεχωμένα ΤΑΕΠ και αύξηση επιδομάτων» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής» η οποία γράφει ότι χθες το Υπουργικό αποφάσισε την αύξηση του κατ’ αποκοπήν επιδόματος σε γιατρούς από 800 σε 1200 ευρώ σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τους στα υποστελεχωμένα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Αλλού, γράφει ότι σύμφωνα με το OCCRP "υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή του Γραφείου του Ν. ΧΡ. Αναστασιάδη" . Σε άλλο της θέμα γράφει για ένα νεκρό και 8 ασθενείς από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο OCCRP επιμένει πως το θέμα είναι αληθές», γράφει ότι από τη μια η Κυβέρνηση δηλώνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσω του δικηγορικού γραφείου του δεν εμπλέκεται σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, με τον Οίκο να επιμένει ότι η έκθεση είναι αληθής. Αλλού, γράφει για τη μεγάλη αεροπορική κίνηση που είχαν χθες τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εξυπηρετώντας μέσα σε μια ημέρα πέραν των 60 χιλιάδων επιβατών. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη βοήθεια που θα λάβουν ιδιοκτήτες κατοικιών που κινδυνεύουν με κατάρρευση στο Πισσούρι.

article 1