ΥΠΕΞ: Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση στο Κάιρο

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την Πενταμερή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, την πενταμερή Υπουργική συνάντηση για το θέμα της Λιβύης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Κάιρο και στην οποία συμμετείχαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, σημειώνοντας ότι κύριος στόχος είναι η δημιουργία στην Ανατολική Μεσόγειο συνθηκών ασφάλειας και συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
«Θεωρώ σημαντική τη σημερινή συνάντηση γιατί μέσα από τη συζήτηση που είχαμε με τους Υπουργούς Εξωτερικών των άλλων κρατών που συμμετείχαν είναι ξεκάθαρο ότι κύριος στόχος είναι το πώς δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη βάση μίας θετικής προσέγγισης και χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
«Είναι ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που υπάρχει και η ξεκάθαρη τοποθέτηση για τις τουρκικές παραβιάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού τέτοιου είδους ενέργειες, είτε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε στη Συρία είτε με αυτό που συμβαίνει με τη Λιβύη, το μόνο που προκαλούν στην περιοχή είναι η αποσταθεροποίηση. Μία αποσταθεροποίηση που δεν λειτουργεί στο τέλος της ημέρας προς όφελος κανενός από τα κράτη της περιοχής», τόνισε καταλήγοντας.

(ΚΥΠΕ)

 
27327