Υπεύθυνοι υποστατικών δεν φορούσαν μάσκα και καταγγέλθηκαν

Καταγγέλθηκαν 12 πολίτες και 5 υποστατικά για παραβίαση μέτρων

Σε καταγγελίες 12 πολιτών και 5 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 2.096 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 624 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 217 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 400 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 113 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 562 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3 πολίτες, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 77 έλεγχοι, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 103 ελέγχους, χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
 
Σε ερώτηση αναφορικά με τις καταγγελίες υποστατικών, ανέφερε ότι στα δύο υποστατικά στη Λευκωσία, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα και εκδόθηκαν εξώδικα €750 και €500, αντίστοιχα.
 
Όσον αφορά τα υποστατικά στην Πάφο, το ένα υποστατικό καταγγέλθηκε για οχληρία, για το ότι δεν είχε άδεια, για το ότι υπάλληλος ήταν χωρίς μάσκα, ελλιπή σήμανση, το δεύτερο καταγγέλθηκε για το ότι δεν είχε άδεια, δεν είχε θερμόμετρο, δεν έκανε θερμομέτρηση. Και τα δύο υποστατικά θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Το τρίτο υποστατικό στην Λάρνακα καταγγέλθηκε διότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν έκαναν σωστά τον έλεγχο Safepass και εκδόθηκε εξώδικό €1.000.

ΚΥΠΕ

 
27800