Υπό πενθήμερη κράτηση οι 3 συλληφθέντες για τη ληστεία σε τράπεζα

Στο κελί για 5 μέρες ο 17χρονος και οι δύο 20χρονοι για τη ληστεία σε τράπεζα στην Λευκωσία

Τρία πρόσωπα τα οποία είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε χθες (14/8) στη Λευκωσία, οδηγήθηκαν σήμερα (15/8) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης κράτησης τους.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, λίγο λεπτά μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, άγνωστος, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, εισήλθε εντός του υποκαταστήματος και υπό την απειλή μαχαιριού, κατάφερε και έκλεψε χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία, όπου μέλη διαφόρων υπηρεσιών, άρχισαν τις επιτόπιες εξετάσεις. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μέλος της Αστυνομίας (ΤΑΕ Λευκωσίας) κατά τις έρευνες, εντόπισε σε κοίτη ποταμού νεαρό πρόσωπο, το οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την εκεί παρουσία του, ενώ σε έρευνα που του έγινε, στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό, για το οποίο επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Πρόκειται για νεαρό πρόσωπο (ηλικίας 17 ετών), το οποίο οδηγήθηκε στα Γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση. Πλησίον του πιο πάνω προσώπου, κατά τον εντοπισμό του, εντοπίστηκε και μια αθλητική τσάντα, η οποία περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ένα μαχαίρι, μια κουκούλα και γάντια, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της χθεσινής ένοπλης ληστείας η Αστυνομία προχώρησε βάσει δικαστικών ενταλμάτων στη σύλληψη ακόμη δύο νεαρών προσώπων. Πρόκειται για δύο 20χρονους.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.
 

 
20044