Υπουργικό:Οι αποφάσεις για κοινωνική πολιτική &πολεοδομικές ζώνες

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις

Σε σειρά αποφάσεων προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΥΣ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, οι οποίες αφορούν στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και των πολεοδομικών ζωνών σε κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, τo Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή του Σχεδίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Υγείας του Κράτους του Ισραήλ για την περίοδο 2022-2027 στον τομέα της υγείας και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Υγείας να το υπογράψει.

Επίσης, αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η μεταβίβαση εξουσιών του Φορέα Τρίτης Ηλικίας, η σύσταση του οποίου είχε εγκριθεί με προηγούμενη απόφαση του ΥΣ, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.

>>> Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Στο €940 ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1/1/2023

Επιπρόσθετα, το ΥΣ ενέκρινε τον καθορισμό καθολικής επιδότησης ιδρυματικής φροντίδας ποσού ύψους €745 μηνιαίως στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιδότησης Υπηρεσιών Φροντίδας. Η παροχή ιδρυματικής φροντίδας πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και δεδομένα στη βάση της γενικής αρχής ότι, κάθε άτομο το οποίο διαμένει σε στέγη, έχει ανάγκη ιδρυματικής φροντίδας, ανεξαρτήτως της σοβαρότητας των κινητικών δυσκολιών του.

Ακόμα, το ΥΣ ενέκρινε το διορισμό της Φρόσως Γεωργίου, στη θέση Εφόρου για σκοπούς του περί Εγγραφής Οδοντιάτρων Νόμου. Επίσης διορίστηκε το Οδοντιατρικό Συμβούλιο για την τριετή περίοδο από 28.8.2022 μέχρι 27.8.2025. Το Συμβούλιο αποτελούν: Άντρη Αριστοτέλους, Γιάννος Προκοπίου, Χριστιάνα Πηλαβά, Θωμάς Κούτρας, Νέαρχος Παναγή, Ελευθερία Σαπαρίλλα Σύζινου και Κωνσταντίνος Γκανάιεμ.

Τέλος, σημειώνεται ότι εγκρίθηκαν ως μέρος της Δήλωσης Πολιτικής τα Σχέδια των Πολεοδομικών Ζωνών των Διοικητικών Περιοχών που εμπίπτουν στη Χωροταξική Περιοχή VII της Επαρχίας Λευκωσίας και περιλαμβάνει τις κοινότητες περιοχής Σολέας - Άγιος Θεόδωρος, Γαλάτα, Ευρύχου, Κακοπετριά, Καλιάνα, Κατύδατα, Κοράκου, Ληνού, Φλάσου, Σινά Όρος, Σπήλια (ενορία Αγίου Αντωνίου και ενορία Κουρδάλι) και Τεμβριά.

ΚΥΠΕ

 
27800