Ranking: 8 χαρακτηριστικά τουριστικά μέρη πριν/μετά τον κορωνοϊό 

Δείτε τα 8 πιο χαρακτηριστικά , πολυσύχναστα τουριστικά μέρη της Ευρώπης πριν και μετά την πανδημία του κορωνοϊού 

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Έδειξε τα δόντια του ο κορωνοϊός στην Ευρώπη, μιας και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται όλο και περισσότερο ο αντίκτυπος που έχει στους τομείς της υγείας, την οικονομίας και της κοινωνικότητας. 

Πληγές μετρά και ο τομέας του τουρισμού, μιας και λόγω της ανησυχίας των κυβερνήσεων να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός, έχουν βάλει απαγορεύσεις για άσκοπες μετακινήσεις, ή για ταξίδια προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Θλιβερό καθιστά το γεγονός ότι, η Ισπανία έρχεται στην θέση δύο της κατάταξης με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ακολουθούν Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία. Την πρώτη θέση έχουν οι ΗΠΑ με τα κρούσματα να αγγίζουν σχεδόν τις 500.000. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 10 χώρες με τον περισσότερο ιατρικό εξοπλισμό<<<

Τα πιο αξιοσημείωτα ορόσημα της Ευρώπης έχουν κλείσει εντελώς από φόβο μήπως προωθήσουν την εξάπλωση του ιού. Αξιοθέατα όπως το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, καθώς και ο Καθεδρικός ναός στο Μιλάνο, έχουν κλείσει λόγω φόβων για την εξάπλωση του ιού.

Στο εβδομαδιαίο Ranking της Brief συλλέξαμε πληροφορίες και φωτογραφίες και σας παρουσιάζουμε τα 8 πιο χαρακτηριστικά , πολυσύχναστα τουριστικά μέρη της Ευρώπης πριν και μετά τον κορωνοϊό. 

Τα 8 χαρακτηριστηκά τουριστικά μέρη πριν/μετά τον κορωνοϊό
1/
Piazza del Duomo
2/ Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια στη Ρώμη
3/ Το Κολοσσαίο 
4/ Il Vittoriano
5/ Fontana di Trevi
6/ Το Βατικανό
7/ Το Μουσείο του Λούβρου
8/ Η πλατεία του Αγίου Μάρκου

1/ Piazza del Duomo στο Μιλάνο δ

Η Piazza del Duomo στο Μιλάνο είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης. Περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια του Μιλάνου, όπως το Duomo di Milano και το Galleria Vittorio Emanuele II. Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Duomo κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Culture Trip. Οι όπερες Duomo και La Scala του Μιλάνου έκλεισαν για τους επισκέπτες στις 25 Φεβρουαρίου. Σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα και κινηματογράφοι έχουν επίσης κλείσει στην πόλη, σύμφωνα με το The Guardian. "Είναι εξαιρετικά άδειο. Ποτέ δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο", δήλωσε στην εφημερίδα η Angela Trapani, ντόπιος κάτοικος του Μιλάνου.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 14 χειρότερες πανδημίες στην ιστορία και ο κορωνοϊός <<<

2/ Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια στη Ρώμη χ

Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια στη Ρώμη είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Τον Αύγουστο του 2019, ο τουριστικός χώρος ήταν τόσο δημοφιλής που δινόταν πρόστιμο $278 (€250) σε όποιον έπιανε η αστυνομία να κάθετε πάνω στα σκαλιά, ανέφερε ο Guardian. Από τις 2 Μαρτίου, άρχισαν τα πρώτα κρούσματα στη Ρώμη. 

3/ Κολοσσαίο στη Ρώμη χ

Το Κολοσσαίο στη Ρώμη είναι ένας από τους πιο επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Ο χώρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco έχει συνήθως έως και 7,4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με ένα τοπικό άρθρο περιοδικού από το 2018. Πλέον είναι ασυνήθιστα άδειο.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 33 γυναίκες CEOs του 2019<<<

4/ Il Vittoriano 
ΗΓ

Το «Il Vittorian» ή το βικτοριανό μνημείο, βρίσκεται κοντά στο Κολοσσαίο. Μετά τον κορωνοϊό, το μνημείο φαίνεται άδειο ενώ οι ελάχιστοι άνθρωποι που περπατούν εκεί φορούν μάσκες.

5/ Fontana di Trevi Ω

Η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη προσελκύει περίπου 1.200 άτομα κάθε ώρα και είναι ένα από τα πιο διάσημα σιντριβάνια στον κόσμο. Αντιθέτως όμως, εν περίοδο κορωνοϊού φαίνεται πιο άδειο από ποτέ.

6/ Το Βατικανό βγ

Το Βατικανό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς θρησκευτικούς χώρους στον κόσμο, με σχεδόν 20.000 ανθρώπους να επισκέπτονται το παρεκκλήσι της Σιστίνης κάθε μέρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά δυστυχώς, ακόμη και στους ιερούς χώρους έχει μπει λουκέτο αυτές τις μέρες.
 
>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Τα 15 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο<<<

7/ Το Μουσείο του Λούβρου χ

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, που φιλοξενεί τη Μόνα Λίζα, είναι η πιο επισκέψιμη γκαλερί στον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2019, το Μουσείο Καλών Τεχνών είδε έναν αριθμό ρεκόρ 10,2 εκατομμυρίων επισκεπτών, σύμφωνα με το BBC. Υπάρχουν σχεδόν 15.000 επισκέπτες την ημέρα, το 65% των οποίων είναι ξένοι τουρίστες. 

Παρ’ όλα αυτά, την 1η Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι το μουσείο δεν θα ανοίξει λόγω του ιού. Το Μουσείο δήλωσε ότι, "το προσωπικό του Μουσείου συγκεντρώθηκε για να συζητήσει την κατάσταση της υγείας και τα μέτρα πρόληψης COVID-19 που έλαβε το Μουσείο ακολουθώντας οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές." Μια πινακίδα μπροστά από το μουσείο, που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, λέει: "Θα σας ενημερώσουμε για τις ώρες λειτουργίας το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που προκαλείται." Δεν υπήρξαν ενδείξεις για το πότε θα ανοίξει ξανά. Ταυτόχρονα, η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις 5.000 ατόμων ή περισσότερων σε περιορισμένους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του μισού μαραθωνίου του Παρισιού που υποτίθεται ότι θα συνέβαινε την Κυριακή 1 Μαρτίου, ανέφερε το BBC.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι χώρες με το ταχύτερο internet στον κόσμο<<<

8/ Η πλατεία του Αγίου Μάρκου χ

Η δημοφιλής πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας είναι συχνά γεμάτη, αλλά τώρα φαίνεται αρκετά άδεια. Ακόμα και στην εποχή του καρναβαλιού η περίφημη πλατεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν γεμάτη κόσμο, δεν είχε κανένα.

Άννη Χαραλάμπους