Ranking: Τα 20 ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Φωτογραφίες και στοιχεία για τα 20 πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Τα χρήματα λένε δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, αλλά σίγουρα μπορούν να σου αγοράσουν ένα ακριβό, πολυτελές αυτοκίνητο (που εν μέρει φέρνει ένα είδος ευτυχίας). Το εβδομαδιαίο Ranking έχει συλλέξει πληροφορίες και σας παρουσιάζει τα 20 ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου. 

Ιδού μια γρήγορη ανασκόπηση των 20 ακριβότερων αυτοκινήτων στον κόσμο:

1/ Rolls Royce Sweptail - 13 εκατομμύρια δολάρια
2/ Mercedes Benz Maybach Exelero - 8,0 εκατομμύρια δολάρια
3/ Bugatti Divo - 5,8 εκατομμύρια δολάρια
4/ Koenigsegg CCXR Trevita - 4,8 εκατομμύρια δολάρια
5/ Οδικός σταθμός Λαμποργκίνι Βενένο - 4,5 εκατομμύρια δολάρια
6/  McLaren P1 LM - 3,6 εκατομμύρια δολάρια
7/ Lykan Hypersport - 3,4 εκατομμύρια δολάρια
8/ Bugatti Veyron από την MationVivard - 3,3 εκατομμύρια δολάρια
9/ Aston Martin Valkyrie - 3,2 εκατομμύρια δολάρια
10/ Ferrari Pininfarina Sergio - 3 εκατομμύρια δολάρια
11/ Pagani Huayra BC - 2,8 εκατομμύρια δολάρια
12/ Bugatti Chiron - 2,7 εκατομμύρια δολάρια
13/ La Ferrari FXX K - 2,7 εκατομμύρια δολάρια
14/ Mercedes-AMG One - 2,5 εκατομμύρια δολάρια
15/ Φεράρι ΛαΦεράρι Απέρτα - 2,4 εκατομμύρια δολάρια
16/ Lamborghini Sesto Elemento - 2,2 εκατομμύρια δολάρια
17/ Koenigsegg One - 2 εκατομμύρια δολάρια
18/ Zenvo TS1 GT — 1,9 εκατομμύρια
19/ Φεράρι ΛαΦεράρι - 1,4 εκατομμύρια δολάρια
20/ McLaren P1 - 1,15 εκατομμύρια δολάρια

20. McLaren P1 - $1,15 εκατομμύρια  φ

Ακολουθώντας τα βήματα της εικονικής McLaren F1, αυτή η περιορισμένη έκδοση υβριδικού υπεραυτοκινήτου κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013 από τη βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία McLaren Automotive.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 34% όλων των αυτοκινήτων αγοράστηκαν από ιδιοκτήτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακολούθησε το 26% στην Ευρώπη.  Και τα 375 αυτοκίνητα πουλήθηκαν μέσα σε ένα μήνα από την απελευθέρωση!

19. Ferrari LaFerrari - $1,4 εκατομμύρια  η

Αυτό το υβριδικό σπορ αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα της Ferrari.

Σύμφωνα με τη Φεράρι, στόχος αυτού του αυτοκινήτου ήταν να σπρώξει όλα τα προϋπάρχοντα όρια τεχνολογίας σε ένα οδικό αυτοκίνητο.

18. Zenvo TS1 GT — $1,9 εκατομμύρια σδ

Κατασκευασμένο από τη δανική Automotive, το Zenvo TS1 GT είναι ένα αθλητικό αυτοκίνητο περιορισμένης έκδοσης.

Η πρώτη παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης του 2016, η εταιρεία σχεδιάζει να απελευθερώνει 5 αυτοκίνητα ετησίως για να διατηρήσει την αποκλειστικότητα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Το Zenvo TS1 διαθέτει αναβαθμισμένο εσωτερικό και έναν δίχωρο υπερτροφοδοτούμενο V8 5,8 λίτρων.

17. Koenigsegg One - $2 εκατομμύρια χ

Θεωρούμενο ως το "World ds first Mega Car" από το ίδιο το Koenigsegg, το Koenigsegg One έχει μια μηχανή 5,0 λίτρων V8 με δύο στροβιλοκινητήρες και παράγει 940 ίππους.

Το αυτοκίνητο εισήχθη το 2014 και ήταν ένα από τα πιο αποκλειστικά προγράμματα παραγωγής αυτοκινήτων που προβλέπονταν ποτέ στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Άλλο ένα ακριβό σπορ αυτοκίνητο από το Koenigsegg, αλλά αξίζει τη θέση του στη λίστα μας με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο.

16. Lamborghini Sesto Elemento - $2,2 εκατομμύρια  δ

Η Λαμποργκίνι είπε ότι αυτό το αυτοκίνητο θα επαναπροσδιορίσει το μέλλον των σούπερ σπορν αυτοκινήτων.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στην Έκθεση Κινητήρων του Παρισιού το 2010, το Sesto Elemento είναι ένα ελαφρύ αυτοκίνητο μόνο για το τρέξιμο, αυτό το όνομα αναφέρεται στον ατομικό αριθμό του άνθρακα, σε αναγνώριση της εκτεταμένης χρήσης ινών άνθρακα από το αυτοκίνητο.

Το Sesto Elemento είναι εξοπλισμένο με ημιαυτόματο σύστημα μετάδοσης 6 ταχυτήτων και κινητήρα 5,2 λίτρων V10. Μέγιστη ταχύτητα... 210 μίλια!!

15. Ferrari LaFerrari Aperta - $2,4 εκατομμύρια  δ


Δεν είναι έκπληξη που υπάρχει άλλη μια Φεράρι στη λίστα, πάντα έφτιαχναν μερικά από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, αυτή τη φορά είναι η Ferrari LaFerrari Aperta, μια βελτιωμένη έκδοση του προκατόχου της, που κυκλοφόρησε για να γιορτάσει την 70η χρονιά της Ferrari στις επιχειρήσεις.

Αν σας αρέσει η ΛαΦεράρι, τότε θα λατρέψετε αυτό το ανοιχτό υπεραυτοκίνητο, καθώς είναι περίπου το ίδιο αυτοκίνητο αλλά με στεροειδή!

Σύμφωνα με την Ferrari, όλες οι μονάδες είχαν ήδη προ-πωληθεί σε αποκλειστικό κατάλογο πελατών μέσω πρόσκλησης.

14. Mercedes-AMG One - $2,5 εκατομμύρια  α

Για να γιορτάσουν τα 50ά τους γενέθλια, η Mercedes Benz AMG αποφάσισε να φτιάξει ένα φοβερό υβριδικό σπορ αυτοκίνητο.

Η AMG One, η οποία αποκαλύφθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του 2017 στη Γερμανία, πωλήθηκε από τις 275 μονάδες και δεν θα κατασκευάσει άλλες για τη διατήρηση της αποκλειστικότητας.

Η πώληση τόσο γρήγορα μπορεί να έχει να κάνει με τον Λούις Χάμιλτον που βοηθάει στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου, ή είναι ένας κινητήρας 90 μοιρών V6 με στροβιλοσυμπιεστή που παράγει μια μέγιστη ταχύτητα 217 μίλια την ώρα!

13. La Ferrari FXX K - $2,7 εκατομμύρια  ψ

Σχεδιασμένο από τον Marco Fainello, τον Flavio Manzoni και τον αρχιτέκτονα Evan Rodriguez, ο FXX K βασίζεται στην οδική νομική LaFerrari.

Το FXX K είναι το όχημα έρευνας και ανάπτυξης της Ferrari, το K αναφέρεται στο σύστημα κινητικής ανάκτησης ενέργειας (KERS), το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συνολικά, μεταξύ 2015-2017 κατασκευάστηκαν 40 αυτοκίνητα και βρίσκονται υπό την κατοχή και τη συντήρηση της Ferrari, η οποία είναι διαθέσιμη στους ιδιοκτήτες τους για χρήση τις ημέρες της διαδρομής. Μέγιστη ταχύτητα... 217 μίλια την ώρα!

12. Bugatti Chiron - $2,7 εκατομμύρια  ζ

Η Bugatti Chiron είναι ένα ημικινητήριο υπεραυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την Bugatti Automobiles SA.

Οι αγοραστές κλήθηκαν να καταθέσουν προκαταβολή 200.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης το 2016. Οι πρώτες 200 μονάδες πωλήθηκαν πριν την πρώτη παράδοση του αυτοκινήτου.

Η ταχύτητα Chirons περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 261 mph ή στα 233-236 mph χωρίς το κλειδί. Ωστόσο, εικαζόταν ότι η πραγματική μέγιστη ταχύτητά του θα μπορούσε να ανέλθει στα 281 μίλια την ώρα!

11. Pagani Huayra BC - $2,8 εκατομμύρια  ασ

Ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ, το Pagani Huayra BC είναι πραγματικά ένα επικό επίτευγμα αυτοκινήτων.

Εμπνευσμένο από την Zonda R, και με πλαγίως ανοικτές πόρτες, το Pagani αύξησε επίσης την ισχύ, αναθεώρησε τα φρένα, και περιλαμβάνει ένα νέο εγκάρσιο κιβώτιο ταχυτήτων 7 ταχυτήτων.

Παίρνει το όνομά της από έναν από τους αρχικούς επενδυτές της Pagani, τον Benny Caiola, ο οποίος ήταν επίσης ο πρώτος πελάτης των Pagani και φίλος του ιδρυτή.

Με έναν κινητήρα 6,0 λίτρων διπλού στροβιλοκινητήρα V12, είναι εύκολο να δείτε πώς αυτό το σούπερ αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει ταχύτητα 261 μίλια την ώρα!

10. Ferrari Pininfarina Sergio - $3 εκατομμύρια  α

Στην πρώτη δεκάδα είναι το Ferrari Pininfarina Sergio, ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στη λίστα.

Έχοντας καθιερωθεί ως όχημα σχεδιασμού το 2013, τα αποκαλυπτήρια του Pininfarina Sergio έγιναν στην επίδειξη αυτοκινήτων της Γενεύης το 2013.

Ήταν φόρος τιμής στον πρώην πρόεδρο της επιχείρησης και τον Sergio Pininfarina, τον θρυλικό σχεδιαστή αυτοκινήτων που πέθανε μόλις ένα χρόνο πριν.

Το σχέδιο βασίστηκε στην Ferrari 458 Spider. Μόνο έξι κατασκευάστηκαν και όλα πωλήθηκαν.

9. Aston Martin Valkyrie - $3,2 εκατομμύρια  δ

Ο βρετανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων Aston Martin, συνεργάστηκε με την Red Bull Race και αρκετούς άλλους κατασκευαστές για να δημιουργήσει αυτό το θηρίο!

Έχοντας αναπτυχθεί ως οδικό αυτοκίνητο προσανατολισμένο στην τροχιά, πλέον κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου με νόμιμη κίνηση στον κόσμο.

Φιλοξενεί μια μηχανή V12 με αναρρόφηση 6,5 λίτρων, κομμένη στα μέτρα του Cosworth, με ισχύ εξόδου 1.130 hp! Έχουν κατασκευαστεί μόνο 150 οδικά αυτοκίνητα.

8. Bugatti Veyron από την Manlator Vivard - $3,3 εκατομμύρια  φ

Η περιορισμένη έκδοση του Bugatti Veyron Manlator Vivard είναι απλά υπέροχη.

Το αυτοκίνητο ήταν μοντελοποιημένο στο Grand Sports Vitesse Roadster και έχει μηχανή 8,0 L W16 που παράγει 1.200 hp.

>>>Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief<<<

Είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο και η αρχική έκδοση ονομάστηκε Αυτοκίνητο της Δεκαετίας 2000-2009.

Επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 253 μίλια την ώρα, είναι σταθερός στον αριθμό 8 στη λίστα μας με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα.

7. Lykan Hypersport - $3,4 εκατομμύρια  γ

Είναι το προϊόν της W Motors, μιας λιβανέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας που συνεργάστηκε τόσο με Λιβανέζους όσο και με Ιταλούς μηχανικούς.

Το HyperSport ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει προβολείς γεμάτους διαμάντια (15cts). Οι αγοραστές είχαν επίσης την επιλογή ρουμπινιών, κίτρινων διαμαντιών και ζαφιέρων.

Ο δίκυκλος κινητήρας 3,8 λίτρων με διάταξη στο μέσο του πίσω μέρους παράγει 780 ίππους και 708 λίβρες ροπής. Όλη αυτή η ισχύς σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι 240 μίλια την ώρα!

6. McLaren P1 LM - $3,6 εκατομμύρια  φ

Το McLaren P1 LM είναι λίγο-πολύ μια νομική έκδοση του McLaren P1 GTR που είναι μόνο για το δρόμο. Η Lanzante, βρετανική εταιρεία, αγόρασε το αρχικό P1 και το μετέτρεψε προς πώληση.

Συνολικά κατασκευάστηκαν έξι LM. Πέντε πωλήθηκαν σε ιδιώτες αγοραστές και το έκτο, με κωδικό όνομα "XP1 LM", το πρωτότυπο P1 LM, χρησιμοποιείται τώρα για σκοπούς ανάπτυξης και δοκιμών.

Ο P1 LM διαθέτει έναν μεγαλύτερο κινητήρα V8 διπλού στροβιλοσυμπιεστή από τον P1 και τον P1 GTR και φτάνει σε περιορισμένη ταχύτητα 214 μίλια την ώρα!

5. Lamborghini Veneno Roadster - $4,5 εκατομμύρια δ

Το Veneno σημαίνει δηλητήριο στα ισπανικά και το αυτοκίνητο δίνει σίγουρα μια θανατηφόρα παρουσία.

Με βάση το Aventador, το Veneno δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την 50ή επέτειο του Lamborghini και παρουσιάστηκε στο Motor Show της Γενεύης το 2013.

Μπορεί να φτάσει τα 60 μίλια την ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τιμή του την καθιστά ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο!

4. Koenigsegg CCXR Trevita - $4,8 εκατομμύρια  φ

Η Koenigseg αποφάσισε να κάνει το αυτοκίνητο ακόμη πιο αποκλειστικό και να περιορίσει τον αριθμό σε μόλις δύο.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν ένα φινίρισμα από ίνες άνθρακα με διαμάντι ύφανση, ένα μοναδικό διπλό πίσω μέρος από άνθρακα, ένα σύστημα ασυναρτησίας εξάτμισης, κεραμικές πέδες άνθρακα με ABS και ένα σύστημα παρακολούθησης ελαστικών.

Το αυτοκίνητο που αναφέρεται παραπάνω προέρχεται από την προσωπική συλλογή του Floyd Mayweather. Έχει μέγιστη ταχύτητα 254 μίλια την ώρα!

3. Bugatti Divo - $5,8 εκατομμύρια  χ

Το Bugatti Divo είναι ένα αθλητικό αυτοκίνητο μεσαίας μηχανής, το οποίο έχει αναπτυχθεί με μια προσέγγιση εστιασμένη στην τροχιά και έχει κατασκευαστεί από την Bugatti Automobiles SA.

Πήρε το όνομά του από τον Γάλλο οδηγό αγώνων Άλμπερτ Ντίβο, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα Targa Florio δυο φορές τη δεκαετία του 1920 για τον Μπουγκάτι.

Σύμφωνα με τον Μπουγκάτι, το DIVO είναι το πιο ευέλικτο και δυναμικό αυτοκίνητο που έχουν δημιουργήσει ποτέ.

Περιοριζόμενο σε 40 μονάδες, το αυτοκίνητο είχε προπωληθεί πριν το δημόσιο ντεμπούτο στους ιδιοκτήτες της Chiron μέσω ειδικής πρόσκλησης από τους εμπόρους. Πουλήθηκε την πρώτη μέρα διαθεσιμότητάς της. Μέγιστη ταχύτητα - μειωμένο 236 mph!

2. Mercedes Benz Maybach Exelero - $8,0 εκατομμύρια  σ

Στη δεύτερη θέση στον κατάλογο των ακριβότερων αυτοκινήτων είναι το Maybach Exelero από τη Μερσεντές Μπενζ.

Παρά την ιδιαίτερη εμφάνισή του, είναι ένα φοβερό σπορ αυτοκίνητο τεσσάρων θέσεων υψηλής απόδοσης με μηχανή V12 διπλού στροβιλοκινητήρα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ανατέθηκε από μια γερμανική θυγατρική της Goodyear, την Fulda, να δοκιμάσει το νέο τους εύρος ελαστικών Carat Exelero.

Το Exelero παρουσιάστηκε σε ένα από τα μουσικά βίντεο του Jay-Z και αγοράστηκε από τον ράπερ Birdman σύμφωνα με το Top Speed. Έχει εντυπωσιακή μέγιστη ταχύτητα 213 μίλια την ώρα.

1. Rolls Royce Sweptail - $13 εκατομμύρια  σ

Κυριαρχώντας στο κορυφαίο σημείο της λίστας μας με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα είναι αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως μια χειροποίητη μαγεία με ένα σαγόνι που ρίχνει στα χέρια.

Η Rolls-Royce Sweptail είναι μια μοναδική πολυτελής ειρήνη που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Rolls-Royce Motor Cars. Ανακηρύχθηκε το 2013 για σούπερ-γιοτ και ειδικός αεροσκάφους, η ταυτότητα της Rolls-Royce δεν αποκαλύπτει.

Το Sweptail έκανε το ντεμπούτο του ως το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο στον κόσμο στο ετήσιο συνέδριο Concorso d'Eleganza Villa d'Este το 2017. Ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους της και παραμένει ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα ποτέ!

Άννη Χαραλάμπους