150 φάλαινες κολυμπούν γύρω από τουριστικό σκάφος (Βίντεο)

Τις εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ένα drone

Η μεγάπτερη φάλαινα είναι χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο όμορφα και επιβλητικά ζώα στο βασίλειο των ωκεανών. Και πάνω από 100 τέτοια μεγαλειώδη ζώα καταγράφηκαν να ακολουθούν ένα τουριστικό σκάφος, στις ακτές της Αυστραλίας.

Τις εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ένα drone, αποκαλύπτοντας πώς μεγάπτερες φάλαινες και αναρίθμητα άλμπατρος τρέφονται από ένα τεράστιο κοπάδι ψάρια. "Παρακολουθούσαμε μικρές ομάδες από φάλαινες να τρέφονται όταν προσέξαμε μια συγκέντρωση πιδάκων" λέει ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο – ιδιοκτήτης της τουριστικής εταιρείας θαλάσσιων εξορμήσεων Sapphire Coastal Adventures.

"Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπαμε" λέει, καθώς τουλάχιστον 150 μεγάπτερες φάλαινες και εκατοντάδες θαλασσοπούλια άλμπατρος βρίσκονταν στην περιοχή.Οι τουρίστες παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι το θέαμα για περισσότερο από μία ώρα.

Την επόμενη μέρα, ο Μίλερ, επέστρεψε και πάλι στην περιοχή για να συνεχίσει την παρακολούθηση των φαλαινών. "Τρέφονταν πολύ διαφορετικά, όχι τόσο έντονα, αλλά ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό", ανέφερε.

Όπως σημείωσε, αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το ομαδικό πνεύμα των φαλαινών.
"Κάποιες φορές μέχρι και 5 φάλαινες ανέβαιναν στην επιφάνεια μαζί, με τα τεράστια στόματά τους ανοιχτά" αποκάλυψε ο άντρας. Και σαν να μην έφταναν τα υπέροχα εναέρια πλάνα, ο Μίλερ κατάφερε να καταγράψει και μερικές υποβρύχιες εικόνες, με τις μεγάπτερες φάλαινες σε όλο τους το μεγαλείο.

Το βίντεο ανέβηκε στα social media κι έγινε viral, με τους χρήστες να εκφράζουν τον θαυμασμό τους γι’ αυτά τα μεγαλοπρεπή θαλάσσια θηλαστικά. "Εντυπωσιακό! Καμία έκπληξη που δεν είδαμε ούτε μια φάλαινα όταν πήγαμε για ψάρεμα την Πέμπτη! Όλες είχαν έρθει προς το μέρος σας", σχολίασε ένα ψαράς της περιοχής.

"Απολύτως εντυπωσιακό βίντεο. Σε ευχαριστούμε. Τι απίθανη εμπειρία. Ευχόμαστε να μπορούσαμε να είμαστε εκεί. Είχαμε πολλές απίθανες εμπειρίες μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια. Στ’ αλήθεια κρατάμε όλες αυτές τις αναμνήσεις. Συνεχίστε τα απίθανα βίντεο!" ανέφερε ένας άλλος. "Πραγματικά απίθανο. Εύχομαι να ήμουν εκεί, θα ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό!" έγραψε ένας άλλος.

Πηγή: Sputnik.gr

 
751