Αγόρασε μπολάκι 35 δολ. από πάγκο και θα βγάλει 500 χιλ. (Βίντεο)

Ένα κινέζικο μπολ θα μπορούσε να δημοπρατηθεί για 500 χιλ. δολάρια, ενώ ο ιδιοκτήτης του το αγόρασε για μόλις 35 δολ.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι ένα μικρό αλλά εξαιρετικά σπάνιο κινέζικο μπολ του 15ου αιώνα θα μπορούσε να δημοπρατηθεί για 500 χιλ. δολάρια, ενώ ο τωρινός ιδιοκτήτης του το αγόρασε για μόλις 35 δολάρια σε πάγκο.

Το αρχαίο κειμήλιο, που έχει μόλις 15 εκατοστά διάμετρο, είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη και φέρει διακόσμηση από διάφορα είδη λουλούδια.

Είναι γνωστό ως «μπολάκι λωτός», λόγω της ομοιότητάς του με μπουμπούκι λωτού.

Ειδικοί τοποθέτησαν την εποχή κατασκευής του στη δυναστεία των Μινγκ, μεταξύ των ετών 1403 – 1424, μια περίοδο που διακρίνεται για τις χαρακτηριστικές τεχνικές κατασκευής πορσελάνινων αντικειμένων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Ο αυτοκράτορας Γιονγκλέ ανέδειξε την καλλιτεχνική σημασία της πορσελάνης» σχολίασε η διευθύντρια του κινεζικού τμήματος του οίκου Sotheby’s, Άνγκελα Μακατίαρ.

«Από ένα μπολ καθημερινής χρήσης αναδεικνύεται σε πραγματικό έργο τέχνης» τόνισε.

Μόλις 6 παρόμοια μπολ έχουν εντοπιστεί σήμερα και όλα βρίσκονται σε σημαντικά ιδρύματα, όπως το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και το Εθνικό Βασιλικό Μουσείο, στην Ταϊπέι, σύμφωνα με το CNN.

Όσο για το πώς ένα τέτοιο έργο τέχνης κατέληξε να πωληθεί από πάγκο έναντι 35 δολαρίων και να βρεθεί στα κουζινικά σπιτιού στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ, αυτό παραμένει ακόμη άλυτο μυστήριο, ενώ η ταυτότητα του τωρινού ιδιοκτήτη του παραμένει μυστική.

Η δημοπρασία του οίκου Sotheby's αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Μάρτη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sputnik.gr

 
602