Αόρατο άγαλμα πουλήθηκε έναντι... 18.000 δολαρίων (VID)

Ο καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου υποστηρίζει ότι το γλυπτό του δεν είναι σε υλική μορφή

Ιταλός καλλιτέχνης φιλοτέχνησε ένα αόρατο γλυπτό το οποίο μοσχοπούλησε στην τιμή των 18.000 δολαρίων.

Ο Σαλβατόρε Γκαράου είναι ο δημιουργός του γλυπτού που φέρει την ονομασία «Ιο Sonο» (Εγώ είμαι) και, όπως υποστηρίζει, «το άγαλμα δεν είναι απλά σε υλική μορφή. Είναι κενό».

Ο 67χρονος Ιταλός από τη Σαρδηνία εξηγεί ότι αυτό που δεν φαίνεται, το κενό, έχει βάρος...

«Το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια, και ακόμα κι αν τον αδειάσουμε και δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με την Αρχή της Αβεβαιότητας του φυσικού Βέρνερ Χάιζενμπεργκ, αυτό το «τίποτα» έχει βάρος. Κατά συνέπεια έχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, που υπάρχουν μέσα μας. Μοιάζει πολύ με το πώς «δίνουμε μορφή σε έναν θεό που δεν έχουμε ξαναδεί», υπογράμμισε.

 

Ακόμα κι αν δεν είναι ορατό, το άγαλμα υπάρχει, σύμφωνα με τον Γκαράου.

Ο ίδιος προσθέτει ότι έδωσε και πιστοποιητικό ελέγχου γνησιότητας στον αγοραστή, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύπτεται.

Για τον Ιταλό καλλιτέχνη, το δημιούργημά του έχει ύψος 1,5 μέτρα και πλάτος και 1,5 μέτρα.

Όπως επισημαίνει ο Γκαράου, «ο αέρας και το πνεύμα του αγάλματος προυποθέτει να εκτίθεται σε ιδιωτικό χώρο μακριά από αντανακλάσεις τους φωτός και κλιματισμό».

Πάντως, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Post, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκαράου φιλοτεχνεί ένα αόρατο άγαλμα.

«Ο Βούδας που στοχάζεται» έχει στηθεί -αν και δεν τον βλέπει κανείς- στην διάσημη πλατεία της Ιταλίας όπου βρίσκεται η Σκάλα του Μιλάνου.

Πηγή: Protothema.gr

 
725