Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο αεροπλάνο του κόσμου (VIDEO)

Το περίφημο «Super Guppy» είναι ένα αεροσκάφος διαφορετικό από τα άλλα

Το θηριώδες αεροπλάνο ειδικών αποστολών της NASA εθεάθη πρόσφατα πάνω από τον ουρανό του Οχάιο.

Στην πελώρια κοιλιά του φιλοξενούσε αυτή τη φορά το επιβατικό διαστημόπλοιο Orion, που θα περάσει άλλη μια σειρά δοκιμαστικών.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η μεταφορά πυραύλων δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά, ίσα-ίσα, γι’ αυτό και η NASA αναγκάστηκε να φτιάξει ένα ιδιαίτερο βοήθημα για τέτοιες επίγειες αποστολές.

Ένα πολύ μεγάλο αεροσκάφος δηλαδή με μια ακόμα μεγαλύτερη κοιλιά, που του χάρισε αυτό το περίεργο σχήμα.

Το «Super Guppy» της NASA αυτό ακριβώς το έργο έχει, μεταφέρει διαστημικό εξοπλισμό στα διάφορα κέντρα της Διαστημικής Υπηρεσίας και αυτή τη φορά πήγε την επόμενης γενιάς επιβατική κάψουλα στο Οχάιο. Το Orion είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της NASA, καθώς σχεδιάστηκε για τις επόμενες επανδρωμένες αποστολές της υπηρεσίας στο Διάστημα και τη Σελήνη τελικά.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όταν ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά του Orion, το αεροπλάνο θα το μεταφέρει πίσω στη Φλόριντα, όπου και θα προσαρμοστεί στον θηριώδη νέο πύραυλο, τον Space Launch System. Κάτι που θα συμβεί πιθανότατα μετά το 2021…

Το «Super Guppy» είναι το μόνο αεροπλάνο του κόσμου ικανό να μεταφέρει διαστημικούς πυραύλους, κάτι που έχει κάνει εξάλλου πολλές φορές στις τόσες αποστολές του Apollo…

Περισσότερα στο video:


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 
484
Thumbnail