Βίντεο από τη ληστεία με λεία «μαμούθ» στο μουσείο στη Δρέσδη

Κοντά στο ένα δισ. ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, θησαυροί η αξία οποίων εκτιμάται αθροιστικά σε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, εκλάπησαν από τον «Πράσινο Θόλο», μουσείο που βρίσκεται στη Δρέσδη, στην Ανατολική Γερμανία.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με τη δράση δύο διαρρηκτών, οι οποίοι «ξάφρισαν» τον «Πράσινο Θόλο»μουσείο που βρίσκεται στη Δρέσδη, στην Ανατολική Γερμανία, τα ξημερώματα.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στο μουσείο από σπασμένο παράθυρο, να σπάνε προθήκες και να αποσπούν κοσμήματα αμύθητης αξίας από το μουσείο, όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή θησαυρών στην Ευρώπη, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Κοντά στο ένα δισ. ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

Κατά τη Bild, η αξία των κλοπιμαίων αθροιστικά αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν, επρόκειτο για κοσμήματα ανεκτίμητης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας.

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ <<<

Οι δράστες άρπαξαν αρκετά κοσμήματα αντίκες, αφού πρώτα προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης. Αναφορές κάνουν λόγο για πυρκαγιά σε γέφυρα κοντά στο μουσείο, από την οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκε η διακοπή ρεύματος.

Ο «Πράσινος Θόλος» είναι ιστορικό μουσείο στη Δρέσδη που χρονολογείται από το 1723. Στο μουσείο εκτίθεται μια τεράστια συλλογή από πολύτιμες πέτρες την εποχή του Μπαρόκ και μεταγενέστερα.

 
777