Δείτε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο του Σωτήρη Κοντιζά - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε τον Σωτήρη Κοντιζά πίσω από το τιμόνι ενός Miata

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αγαπητούς κριτές του MasterChef. Παρόλο που είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σεφ στην Ελλάδα, δεν μαγεύεται από τις τηλεοπτικές σειρήνες, κρατώντας την προσωπική του ζωή μακριά από τις κάμερες.

Είναι, λοιπόν, αναπόφευκτο να μη γνωρίζουμε τα πάντα για αυτόν. Για παράδειγμα, τη σχέση που τον συνδέει με τη Mazda. Η σχέση του απαιτητικού κριτή του MasterChef με την αντισυμβατική ιαπωνική εταιρεία ξεκινάει από πολύ παλιά. Με πατέρα Έλληνα και μητέρα Γιαπωνέζα μεγαλώνει ανάμεσα σε Αθήνα και Τόκυο, με το πάθος των τεσσάρων τροχών και την αδιάκοπη παρουσία αυτοκινήτων Mazda στην οικογένεια. Συνδεδεμένα με τις παιδικές του αναμνήσεις, τα μοντέλα Mazda 121, Mazda 626 και Xedos 6, είναι εκείνα που τον οδήγησαν στη μεγάλη του αγάπη για την Ιαπωνική εταιρεία.

δ
H απουσία της Mazda από την Ελληνική αγορά, για περίπου 10 χρόνια, διέκοψε τη σχέση των Mazda Lovers με τη μάρκα. Πλέον η μάρκα είναι εδώ και η εγγυημένη εκπροσώπησή τηςαπό τον ισχυρό Όμιλο Συγγελίδη, έκανε το χαμόγελο να επιστρέψει σε πολλούς φίλους τής ιστορικής μάρκας από τη Χιροσίμα.

δ
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αγαπημένος σεφ Σωτήρης Κοντιζάς .Οι βασικές αξίες της Mazda όπως ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός Kodo και η αναζήτηση της τελειότητας που επιτυγχάνουν οι δεξιοτέχνες Takumi, ταυτίζονται με τη δική του στάση ζωής, καθώς επιζητά τη διαρκή εξέλιξη και την υπέρβαση. Έτσι, δημιουργείται μια αυθεντική σχέση βασισμένη στο απόλυτο ταίριασμα της φιλοσοφίας Mazda με τον αντισυμβατικό σεφ.

δ
Μαζί με τον Σωτήρη Κοντιζά ξεκινάμε ένα ταξίδι από τη νοσταλγία στο δυναμισμό, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον. Πίσω από το τιμόνι ενός MX-5,το θρυλικό μοντέλο της Mazda που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, o Σωτήρης βιώνει αυτό που η μάρκα διαχρονικά πρεσβεύει: Jinba Ittai, ή αλλιώς την εναρμονισμένη και απόλυτη σύνδεση του οδηγού με το αυτοκίνητο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πίσω από το τιμόνι ενός Mazda MX-5

 
683