Με χορό αποχαιρέτησαν το 2020 ρομπότ της Boston Dynamics (Βίντεο)

Όταν τα ρομπότ... ξεφαντώνουν

Το 2020 είδε τα ρομπότ της Boston Dynamics να βοηθούν γιατρούς στην περίθαλψη ασθενών με Covid-19, να υπενθυμίζουν στον κόσμο να τηρεί αποστάσεις ασφαλείας, ακόμη και να επιτηρούν κατασκευαστικές εργασίες. Αποχαιρετώντας μια δύσκολη χρονιά, τα ρομπότ της εταιρείας χόρεψαν στα κεντρικά γραφεία, σε ένα τρίλεπτο βίντεο υπό τους ήχους της επιτυχίας του 1962 «Do You Love Me?».

Το βίντεο στο κανάλι της Boston Dynamics στο YouTube έχει ήδη πάνω από 23 εκατομμύρια views και περισσότερα από 131.800 σχόλια. Στο βίντεο, χορευτικές φιγούρες αναδεικνύουν τις κινήσεις του «Spot», σχεδιασμένου για τηλεπισκόπηση, επιθεώρηση και τηλε-έλεγχο και του «Atlas», «του πιο δυναμικού ανθρωποειδούς του κόσμου».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Όλη η ομάδα μας μαζεύτηκε για να γιορτάσει το ξεκίνημα αυτού που ευελπιστούμε ότι θα είναι καλύτερη χρονιά: Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος από όλους εμάς στην Boston Dynamics» γράφει η εταιρεία στο βίντεό της στο YouTube.

«Αλλάζοντας την άποψη που έχετε για το τι μπορούν να κάνουν τα ρομπότ» είναι το σλόγκαν της αμερικανικής εταιρείας σχεδιασμού ρομπότ που ιδρύθηκε το 1992. Αποστολή της είναι «να δημιουργήσει τα πιο εξελιγμένα ρομπότ στη Γη, με αξιοσημείωτη κινητικότητα, ευκινησία, δεξιοσύνη και ταχύτητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
801