Οι χειρότερες απομιμήσεις αυτοκινήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίνα θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο απομιμήσεων όλων σχεδόν των προϊόντων

Η ιστοσελίδα CarWow δημιούργησε ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζονται τα πιο κραυγαλέα μοντέλα-απομιμήσεις που έχουν κατασκευάσει ορισμένες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ορισμένα από αυτά μας είναι ήδη γνωστά, άλλα τα βλέπουμε για πρώτη φορά.

Ένα από αυτά, που δημιούργησε και μία σειρά από δικαστικές διαμάχες, είναι το Landwind X7, το οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου από το 2015 έως το 2019. Το συγκεκριμένο όχημα αποτελούσε μία κάκιστη απομίμηση του πρώτης γενιάς Range Rover Evoque με την Jaguar Land Rover να μηνύει την Jiangling Motor για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Φυσικά, η βρετανική φίρμα κέρδισε τον δικαστικό αγώνα, υποχρεώνοντας το X7 να σταματήσει την παραγωγή του.

δ

Ένα επίσης εξόφθαλμο παράδειγμα κακής αντιγραφής αποτελεί το Suzhou Eagle Carrier, ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θύμιζε στα πάντα (διαστάσεις, σχεδιαστική γραμμή, εταιρικό λογότυπο) την Porsche Cayman. Μάλιστα, το θράσος των δημιουργών του αυτοκινήτου συνεχίστηκε, τοποθετώντας φωτιστικά σώματα που παρέπεμπαν απευθείας στη Ferrari F12 Berlinetta.

σ

Τέλος, ένα από τα πιο πρόσφατα κινέζικα αντίγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι το Beijing BJ80, που αποτελεί κόπια ενός από τα σημαντικότερα τετρακίνητα μοντέλα στην ιστορία της Mercedes-Benz, της G-Class, με την τιμή του να είναι χαμηλότερη στο 1/3, σε σχέση με την αυθεντική έκδοση.
 

 
796