Σιγκαπούρη : Σκύλος-ρομπότ περιπολεί για έλεγχο των μέτρων -VIDEO

Αν πετύχει το πείραμα, τότε ρομπότ σαν κι αυτό θα περιληφθούν στο σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει η χώρα

Θα μπορούσε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα: οι αρχές της Σιγκαπούρης επιστράτευσαν έναν σκύλο -ρομπότ για να περιπολεί σε κεντρικό πάρκο της πόλης και να ελέγχει ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το κιτρονόμαυρο ρομπότ διαθέτει κάμερες για να καταγράφει πόσα άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο, ενώ αναμεταδίδει ανά τακτά διαστήματα ηχογραφημένα μηνύματα υπενθυμίζοντας σ’ όσους είναι σε απόσταση βολής τα περιοριστικά μέτρα.

«Ας κρατήσουμε υγιή τη Σιγκαπούρη. Για την ασφάλεια τη δική σας και των άλλων γύρω σας κρατείστε αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου. Ευχαριστώ», αναφέρει μια γυναικεία φωνή.

Το ρομπότ, που κατασκεύασε η αμερικανική εταιρεία Boston Dynamics, είναι τηλεχειριζόμενο και δοκιμάζεται από τις υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας της Σικαγπούρης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 

Η ασιατική χώρα αριθμεί περισσότερα από 21.000 κρούσματα κοροναϊού, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν κυρίως σε αλλοδαπούς εργάτες που συνωστίζονται σε κοιτώνες φιλοξενίας.

Προκαλεί αντιδράσεις
Αν πετύχει το πείραμα, τότε ρομπότ σαν κι αυτό θα περιληφθούν στο σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει η χώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κοροναϊού. Ωστόσο, η παρουσία του ρομπότ-σκύλου στο πάρκο έχει προκαλέσει και κάποιες αντιδράσεις.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Straits Times, διακρίνονται επισκέπτες του πάρκου, που ήδη τηρούσαν αποστάσεις αρκετών μέτρων μεταξύ τους, να είναι σε σύγχυση και να απομακρύνονται στη θέα του Spot, όπως βάφτισαν το εν λόγω ρομπότ οι χειριστές του.

Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, απαθανατίζουν με τα κινητά και τις φωτογραφικές τους μηχανές το ασυνήθιστο θέαμα.

Για να κατευνάσουν τις ανησυχίες περί παραβίασης της ιδιωτικότητας των πολιτών οι Αρχές της Σιγκαπούρης υποσχέθηκαν ότι οι κάμερες του ρομπότ θα εκτιμούν μόνον πόσα άτομα βρίσκονται στο πάρκο γενικώς και δεν θα παρακολουθούν τις κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων.

Έχει εμφανιστεί στο Black Mirror
Αν σας θυμίζει κάτι ο σκύλος – ρομπότ, είναι διότι έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο του Black Mirror, της δημοφιλούς σειράς που παρουσιάζει δυστοπικά σενάρια.

Σε ένα επεισόδιο της 4ης σεζόν, οι σκύλοι – ρομπότ έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο των ανθρώπων, οδηγώντας στον αφανισμό της ανθρωπότητας.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν από τους σκύλους – ρομπότ που βλέπουν τα πάντα και επιτίθενται με απίστευτη βιαιότητα

 

in.gr

 
801