Στις φλόγες το μεγαλύτερο νεκροταφείο ελαστικών στον κόσμο(VIDEO)

Η μεγαλύτερη χωματερή ελαστικών στον κόσμο που βρίσκεται στο Κουβέιτ καίγεται και είναι ορατή ακόμη και από δορυφόρους

Το νεκροταφείο που φαίνεται με ευκολία και από διάστημα εκτιμάται ότι έχει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ελαστικά τα οποία είναι εντελώς άχρηστα. Κάθε χρόνο ανοίγονται γιγαντιαίες τρύπες στο αμμώδες έδαφος στην πόλη Σουλαμπίγια του Κουβέιτ και στη συνέχεια γεμίζουν με παλιά ελαστικά.

Φοβερές αντιδράσεις υπήρξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο του βίντεο με το φλεγόμενο σωρό ελαστικών.

Το βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές από τότε που κοινοποιήθηκε δείχνει πυκνό και κατάμαυρο καπνό να ανεβαίνει προς τον ουρανό. Πολλοί εξέφρασαν την αποστροφή και ανησυχία τους για τη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή που μπορεί να επιφέρει.

"Ένα νεκροταφείο ελαστικών καίγεται στο Κουβέιτ. Ακριβώς όταν σκεφτόμαστε αν τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα. Ούτε που θέλω να φανταστώ τι μπορεί να κάνει αυτό στον αέρα", σχολιάζει κάποιος.

Οι πυρκαγιές στα τεράστια αποθέματα ελαστικών του Κουβέιτ είναι αρκετά συνηθισμένες χωρίς όμως να υπάρχουν σαφή αίτια πίσω από αυτές.

Πηγή: Sputnik.gr

 
729