Στο μουσείο η πιο παλιά Porsche (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παλαιότερο αυτοκίνητο που έχει επιζήσει μέχρι σήμερα, είναι πλέον ένα από τα εκθέματα του μουσείου της Porsche

Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και έχει χρονολογία κατασκευής το 1898.

Το Egger-Lohner C.2 Phaeton (που σε πολλές αναφορές εντοπίζεται και ως Porsche P1) είναι το παλαιότερο σωζόμενο όχημα στο οποίο δούλεψε ο ίδιος ο Ferdinand Porsche. Το αυτοκίνητο αυτό έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του μουσείου της εταιρείας. Η εγκατάσταση χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο σχεδιασμού και προετοιμασίας για να εκτελεστεί.

Η Porsche το αποκαλεί «ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα στη συλλογή της εταιρείας» και το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο από τον «Octagon», έναν ηλεκτροκινητήρα που εξέλιξε ο ίδιος ο Ferdinand Porsche, που είναι τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα. Από πολλές απόψεις λοιπόν, το όχημα αυτό ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του μια και σήμερα βλέπουμε λύσεις αντίστοιχες από πολλούς κατασκευαστές για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.

Ο κινητήρας πήρε το όνομά του από το οκτάπλευρο σχήμα του και παρείχε στο όχημα ισχύ 3,0 ίππων. H δύναμη αυτή ήταν αρκετή για να φτάσει το αυτοκίνητο τα 35 χλμ./ώρα, τη στιγμή που οι μπαταρίες Tudor έδιναν αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων. Η Porsche το θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της και ως εκ τούτου, το έχει εγκαταστήσει μπροστά από μια κατασκευή για να φαίνεται σαν να «ταξιδεύει από το παρελθόν στο παρόν».

Πηγή: Newsauto.gr

 
796