Θα μπορούσε η Amazon ή άλλη εταιρεία να αγοράσει την Κύπρο; 

Οι εξωφρενικές «προβλέψεις» της Saxo Bank μπορούν να γίνουν πραγματικότητα; Και αν ναι, πώς; Τι εξηγεί οικονομικό κανάλι

Κανάλι στο YouTube (Economics Explained), το οποίο ενασχολείται με ό,τι έχει σχέση με οικονομικά, προχώρησε σε ανάλυση μετά την «ψυχαγωγική» πρόβλεψη της τράπεζας της Δανίας, Saxo Bank, ότι η Amazon μπορεί να θέλει να «αγοράσει» την Κύπρο. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της δανέζικης αυτής τράπεζας Steen Jakobsen υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon στην προσπάθειά του να κεφαλαιοποιήσει τα δύο lockdowns του Covid-19, θα μπορούσε να αγοράσει άνετα ολόκληρη την Κύπρο και να την μετατρέψει σε δικό της φορολογικό της παράδεισο. 

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με το σενάριο, αρχικά η Amazon θα μεταφέρει την έδρα της στο νησί και στη συνέχεια θα αγοράσει πολιτική ισχύ σε όλα τα επίπεδα συμβάλλοντας στην επανεγγραφή του φορολογικού κώδικα της Κύπρου. Αυτός ο νέος κώδικάς θα είναι ακριβώς ο ίδιος με εκείνον της Ιρλανδίας, όμως θα έχει ακόμα χαμηλότερο εταιρικό φόρο και άλλα οφέλη.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Βάσει των πιο πάνω το κανάλι στο YouTube, Economics Explained, προχώρησε και κατέγραψε μέσα σε 18 λεπτά την οικονομική μεταμόρφωση της Κύπρου, σημειώνοντας πως αν και η Amazon δεν πρόκειται να αγοράσει την Κύπρο, εντούτοις, μια τέτοια ιδέα δεν είναι τόσο τρελή όσο μπορεί να ακούγεται. 

Στο βίντεο, προχωρούν με ανάλυση της γεωπολιτικής θέσης της Κύπρου, κάνοντας λόγο και για την παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται στο βίντεο, συντρέχουν σοβαροί λόγοι γιατί η Κύπρος επιλέχθηκε από την Saxo Bank ως η χώρα που θα εξαγοραστεί και αυτοί οι λόγοι – σύμφωνα πάντα με το βίντεο – επεξηγούνται μέσω της μακράς ιστορίας της. 

Δείτε το βίντεο:

Tags
 
684