Who is Who: Ανδρέας Χριστοφίδης- Granfeld Wealth Management

Ποιος είναι ο ιδρυτής και διαχειριστής της Granfeld Wealth Management, Ανδρέας Χριστοφίδης

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Ανδρέας Χριστοφίδης έχει διεθνή επαγγελματική εμπειρία με περισσότερα από είκοσι χρόνια στον τομέα Private Banking και τη Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και σημαντική εμπειρία σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης. 

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 με την SanPaolo IMI Asset Management, στο Μιλάνο, ως μέλος της ομάδας κατανομής περιουσιακών στοιχείων, καθορίζοντας και εφαρμόζοντας επενδυτική στρατηγική.

Το 2006 εντάχθηκε στο δυναμικό της Credit Suisse AG στη Ζυρίχη, ως Ανώτερος Διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Ομάδα Premium Mandates, Asset Management, και στη Διαχείριση προσαρμοσμένων χαρτοφυλακίων για Πελάτες UHNWI.

Το 2007 εντάχθηκε στο τμήμα Private Banking της Credit Suisse AG, με έδρα το Λουγκάνο και διετέλεσε Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στο Credit Suisse στο Μονακό και για Premium πελάτες στο Λουγκάνο.

Το 2011 έγινε ηγέτης της αγοράς και επικεφαλής του τμήματος Private Banking στην Πολωνία / Ανατολική Ευρώπη,με έδρα τη Ζυρίχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Credit Suisse βραβεύτηκε δύο φορές ως Best Private Τράπεζα στο CEE και Best Private Bank στην Πολωνία από την Euromoney.

Το 2014 επιστρέφει στη Κύπρο και, δημιουργεί την Granfeld Wealth Management την οποία και διευθύνει. Όπως αναφέρει στην Brief η διαχείριση της αβεβαιότητας και της ανάπτυξης μιας εταιρείας είναι ένας τομέας που τον ικανοποιεί τόσο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Στην περίοδο 2015 - 2020 υπηρέτησε ως μη εκτελεστικός διευθυντής (ανεξάρτητος) στο διοικητικό συμβούλιο της Hellenic Bank Public Company Ltd, μία από τα μεγαλύτερα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Κύπρο. 

e

>>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Κατέχει MBA από το INSEAD (Γαλλία/Σιγκαμπούρη, 2005)

  • Απέκτησε Μεταπτυχιακό με τίτλο ‘Economics’ από το UNIVERSITA BOCCONI, (Ιταλία 2000 - 2001)

  • Πήρε πτυχίο ‘Economics’, από ‘THE LONDON SCHOOL OF ECONOMICS’(Λονδίνο, 1997 - 2000)

ΓΛΩΣΣΕΣ

  • Greek (μητρική γλώσσα), Αγγλικά (Fluent), Ιταλικά (Fluent), Γαλλικά (Basic), Γερμανικά (Basic)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • 2015 – 2020 HELLENIC BANK PLC - Mέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

  • 2014 – σήμερα: GRANFELD WEALTH MANAGEMENT LTD Cyprus- Managing Director

  • 2006 – 2014 CREDIT SUISSE AG Switzerland/Monaco - PRIVATE BANKING -Head Market Leader Poland /Eastern Europe (CEE) Zurich, Head Investment Consulting Lugano/Monaco

  • 2001 – 2004 SANPAOLO IMI Asset Management, Milan/Italy

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Διατελεί Πρόεδρος στον Σύνδεσμό Αποφοίτων του INSEAD στην Κύπρο από το 2017.

  • Το 1996 βραβεύτηκε από το English School στη Λευκωσία για A-Level Excellence –  σε τέσσερα θέματα με βαθμό Α’.

C

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

«Υπάρχει αρκετή ένταση κατά τις εργάσιμες μέρες, με συναντήσεις και τηλεφωνήματα με τους πελάτες. Τα απογεύματα όμως για να αποφορτιστώ από την ένταση, μου αρέσει να χαλαρώνω  με μια μπύρα, ή ένα κοκτέιλ, ακολουθώντας με ένα ελαφρύ γεύμα.
Σε φυσιολογικούς ρυθμούς, πριν τον κορωνοϊό, η συνάντηση με φίλους για ένα ποτό ή ένα δείπνο, ήταν επίσης κάτι που με ξεκούραζε. Τον τελευταίο χρόνο αυτό έχει αντικατασταθεί με διαδυκτιακές συνομιλίες με φίλους, κάτι που επίσης με χαλαρώνει».
 
 -Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας; 

«Μου αρέσει η άθληση στη φύση. Το τρέξιμο, το κολύμπι και η ιστιοπλοϊα είναι ανάμεσα στα αθλήματα με τα οποία ασχολούμαι. Ακόμη όταν έχω χρόνο, ασχολούμαι με τη μαγειρική. Απολαμβάνω ιδιαιτέρως να προσκαλώ φίλους το καλοκαίρι στον Πρωταρά και να τους μαγειρεύω ψάρια ή steaks στα κάρβουνα.
Το διάβασμα βιβλιογραφιών και μυθιστορημάτων είναι ένα ακόμη από τα ενδιαφέροντα μου.
Ως Προεδρος του Σύνδεσμου Αποφοίτων του INSEAD στην Κύπρο, ασχολούμαι πολύ με το INSEAD και το διεθνή Σύνδεσμο του».
 
- Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας; 

«Αναμφίβολα, η απόφαση για την δημιουργία της Granfeld Wealth Management το 2014. Παρολη τη διεθνη εμπειρία μου στο Private Banking, το ολο εγχειρημα ηταν ένα start-up. Η διαχείριση της αβεβαιότητας αλλά και η ανάπτυξη της εταιρείας είναι μια πτυχή που προσφερει πολλη ικανοποιηση, τόσο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Επιπλέον, ο χρόνος που εργάστηκα στην Credit Suisse στην Ελβετία αλλα και διεθνώς, είναι κάτι που ξεχωρίζω στην επαγγελματική μου πορεία. Τέλος, η απόφαση μου να φοιτήσω στο ΙNSEAD και η απόκτηση του MBA εκει». 

  
 -Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας ως Managing Director της Granfeld Wealth Management Ltd; 

«Τα τελευταία 6 χρόνια η Granfeld Wealth Management Ltd έχει αναπτυχθεί οργανικά για να γίνει ένα από τα κορυφαία γραφεία Family Office στην Κύπρο. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες οικογενειακών επιχειρήσεων και ανώτερα στελέχη. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να αναπτύσσω την εταιρεία και την πελατειακή της βάση εστιάζοντας σε εξειδικευμένες επενδυτικές υπηρεσίες όπως έχει γίνει μέχρι τώρα. Προβλέπω ότι η εταιρεία θα παραμείνει ανεξάρτητη ως τρόπος προσέλκυσης ταλέντων και ικανοποίησης των αναγκών των πελατών».

c

 

Ο Ανδρέας Χριστοφίδης, Managing Director της Granfeld Wealth Management, με βαθιά γνώση στην παγκόσμια οικονομία και στο οικονομικό γίγνεσθαι θα είναι καλεσμένος στο Business Hour by Brief κάθε Τρίτη για να αναλύει την παγκόσμια οικονομία

Tags
Ξένια Προδρόμου