Ερικ Σουκιούρογλου- Managing Director της Premier Shukuroglou

Ποιος ειναι ο Ερικ Σουκιουρογλου, διευθυνων συμβουλος της Premier Shukuroglou Group

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

  
Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1959 και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακροπόλεως το 1977. Μετά την θητεία στη Εθνική Φρουρά το 1979, σπούδασε Πολιτική Οικονομία στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης ενώ αργότερα απέκτησε το μεταπτυχιακό του στο MBA στη Γαλλία.

Εργάστηκε στο εξωτερικό αρχικά στην Dow Chemical Europe, ενώ το 1987 ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Premier Shukuroglou, στην οποία σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Σουκιούρογλου, ασχολείται ακόμη με τα κοινά μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανισμών , όπως την Πλατφόρμα Ομάδων Πολιτών ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ.

Προσέχει την φυσική του κατάσταση για να μπορεί να απολαμβάνει την ιστιοπλοϊα η οποία είναι ένα από τα ενδιαφέροντα του, όπως αναφέρει στην Brief, ενω δηλώνει λάτρης του Ακάμα τον οποίο προτιμά για τους περιπατους του στη φύση.

Είναι νυμφευμένος με την Μελίνα Σουκιούρογλου, εικαστικό και έχουν 2 παιδιά, την Μελίσσα 27 και τον Μάρκο 22 ετών. 

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Κατέχει Πτυχίο Πολιτικής Οικονομίας από το Πανεπιστήμιο Λωζάνης ( 1983)

 • Kάτοχος MBA από το INSEAD  στη Γαλλία (1986). 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • 1984-85: Εταιρεία Dow Chemical Europe, Zurich εργάστηκε στην έρευνα αγοράς, τμήμα Marketing.

 • Από το 1987 εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Premier Shukuroglou όπου είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος.

 • Εχει συμβάλει στην ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου, πρωτοστατώντας στο ξεκίνημα διαφόρων projects όπως:
  • Ίδρυση το 2000 της Premier Shukuroglou Hellas SA στην Ελλάδα, με δραστηριότητα στα προϊόντα υγείας και διατροφής των ζώων.
  • Εξαγορά το 2007 και ανάπτυξη της WARDI SA με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, εταιρεία 3rd Party Logistics (αποθήκευση και διανομή για λογαριασμό τρίτων) με ειδίκευση σε δύο τομείς, τα επικίνδυνα προϊόντα και τα κτηνιατρικά φάρμακα. 
  • Ίδρυση στην Κύπρο μονάδας παραγωγής κόμποστ από κλαδέματα κήπων και έτοιμων φυτοχωμάτων για την κηπουρική.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

 • Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κυπρο-Ελβετικού Συνδέσμου κατά καιρούς πρόεδρος του. 

 • Είναι ιδρυτικό μέλος του Cyprus INSEAD Alumni Club.

 • Ασχολείται με τα κοινά μέσω ΜΚΟ, όπως την Πλατφόρμα Ομάδων Πολιτών ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ.

 • Είναι ιστιοπλόος, παλιότερα ανοικτής θαλάσσης και σήμερα με σκάφος Lazer.

ψ

 >>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<


-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Με αναζωογονεί ένας περίπατος με το σκυλί μας. Για μένα ο περίπατος είναι και πνευματική ξεκούραση.Ομοίως και με το ποδήλατο.  Επίσης, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στον κήπο, παρέα με την σύζυγο μου Μελίνα αποτελεί ένα πολύ ήρεμο κλείσιμο της ημέρας.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Αγαπώ την ιστιοπλοΐα και τα τελευταία χρόνια αθλούμαι με σκάφη τύπου Laser. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση για να το απολαύσει κανεις, έτσι φροντίζω να γυμνάζομαι. Ακόμη, μου αρέσει το περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ειδικά στην περιοχή Ακάμα που είναι από τις αγαπημένες μου περιοχές. Με ενδιαφέρει επίσης η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά και διαθέτω μέρος του χρόνου μου συμμετέχοντας μέσω ΜΚΟ σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των δημοκρατικών θεσμών στην Κύπρο, όπως η προώθηση της διαφάνειας, της καταπολέμησης της διαφθοράς κά.

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία;

Η επέκταση των εργασιών της εταιρείας μας στην Ελλάδα ήταν από τις σημαντικότερες κινήσεις που κάναμε. Ξεκινήσαμε το 2000 με την ίδρυση της Premier Shukuroglou Hellas SA αναλαμβάνοντας τότε την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Novartis Animal Health, και το 2008 εξαγοράσαμε την εταιρεία WARDI SA που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών 3rd party logistics, με ειδίκευση στα επικίνδυνα προϊόντα. Ειναι και οι δύο εταιρείες επιτυχείς διαχρονικά και αυτό είναι σημαντικό επίτευγμα. Οι εργασίες και των δύο ανεβαίνουν σταθερά και έκτισαν και οι δύο εξαιρετική φήμη στην Ελληνική αγορά.

-Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας από τη θέση που βρίσκεστε σήμερα;

Στα πλάνα μας είναι η  περεταίρω επέκταση στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Είμαστε εδώ και χρόνια στην διαχείριση πράσινων αποβλήτων. Παράγουμε κόμποστ και με αυτό παράγουμε έτοιμα φυτοχώματα. Κατέχουμε ήδη το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον τομέα αυτό. Στόχος μας είναι, με τα κίνητρα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας περι διαχείρισης αποβλήτων να εξαπλωθεί η εφαρμογή του κόμποστ και στην επαγγελματική γεωργία, στις εκτατικές καλλιέργειες, περνώντας σε πολύ μεγαλύτερους όγκους. Είναι πολύ σημαντικό, αφου τα εδάφη μας είναι πολύ φτωχά σε οργανική ύλη και η κάθετη μείωση του κόστους του κόμποστ θα επιτρέψει την εξάπλωση της εφαρμογής του με πολύ σημαντικά οφέλη για την αειφόρο γεωργία. Το θέμα δεν είναι μόνο περι στήριξης της γεωργίας, είναι και εξόχως περιβαλλοντικό!

Tags
Ξένια Προδρόμου