Στέλλα Καμμίτση - Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Ποια είναι η Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, Στέλλα Καμμίτση

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1968.

Είναι παντρεμένη και όπως δήλωσε στην Brief, το μεγαλύτερο της επίτευγμα, είναι η κόρη της, 25 ετών σήμερα.

Έχει αποφοιτήσει από το Γαλλικό Καθολικό Λύκειο, και ως εκ τούτου γνωρίζει τη γαλλική γλώσσα, εκτός από τα ελληνικά και τα αγγλικά.

Η Στέλλα Καμμίτση είναι η Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης από τον Ιανουάριο 2019 και από τον Ιανουάριο του 2020, διατηρεί το δικό της Δικηγορικό Γραφείο.

Οι σπουδές της στη Νομική και η εξειδίκευση της στο Διεθνές Τραπεζικό Δίκαιο αποτέλεσαν βάση για την επαγγελματική της πορεία.

Συγκεκριμένα ο κύριος τομέας της εμπειρογνωμοσύνης της κ. Καμμίτση, είναι το εταιρικό, εμπορικό και τραπεζικό δίκαιο.

Επιπρόσθετα, διετέλεσε στο παρελθόν και συνεχίζει ως Σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης και προγραμματισμου του διεθνούς πλούτου καθώς και στη διεθνή φορολογική διάρθρωση. 

Παράλληλα, έχει ενεργή συμμετοχή σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ακόμη είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η κ. Στέλλα Καμμίτση έχει καταταχθεί ως ηγετική δικηγόρος από τη λίστα ηγετών της Citywealth το 2015 και επίσης κατάρτισε τη λίστα γυναικών της Citywealth Power 2015.

Η κ. Καμμίτση έρχεται σε επαφή με διάφορες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες και διοργανώνει επίσης διεθνή συνέδρια σε συνεργασία με συνεργαζόμενες δικηγορικές εταιρείες σε διάφορες δικαιοδοσίες και επίσης σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

>>> Όλες οι προσωπικότητες που παρουσίασε η στήλη Who is Who <<<

υ


Σπουδές:

 • Απέκτησε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Leicester το 1991 

 • Είναι κάτοχος LLM στο Διεθνές Τραπεζικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1992

 • Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής ADRg 

Εργασιακή Εμπειρία:

 • Είναι Δικηγόρος στο δικό της Δικηγορικό Γραφείο «Στέλλα Καμμίτση Law», το οποίο άνοιξε από τον Ιανουάριο 2020
 • Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης από τον Ιανουάριο του 2019  μέχρι σήμερα

 • Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης από τον Ιούνιο 2016 έως Ιανουάριο 2019

 • Διετέλεσε επικεφαλής του Διεθνούς Εταιρικού Τμήματος Χρυσαφίνη και Πολυβίου LLC από το 2006 μέχρι σήμερα (Εργαζόταν και κατά την περίοδο 1992-1998 στην Χρυσαφίνη και Πολυβίου LLC )

 • Διετέλεσε αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος από τοο 1998 μέχρι το 2006, όπου συμβούλευε κυρίως διεθνείς τράπεζες και εταιρείες επεξεργασίας καρτών

Η πορεία της ως Λέκτορας:

 • Λέκτορας τραπεζικού νόμου σε τραπεζικούς υπαλλήλους για τις εξετάσεις CIB (Chartered Institute of Bankers) στο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Τραπεζών και Οικονομικά (Σεπτέμβριος 1991 - Μάρτιος 1999)

 • Λέκτορας τραπεζικού νόμου σε τραπεζικούς υπαλλήλους για τις εξετάσεις CIB (Chartered Institute of Bankers) στο Κολέγιο Κύπρου (Μάιος 1999-Μάρτιος 2001)

 • Λέκτορας Επιχειρηματικού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2004 -2010 και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά τα έτη 2011 και 2012.

>>> Όλες οι προσωπικότητες που παρουσίασε η στήλη Who is Who <<<

Ενδιαφέρουν και αυτά:

 • Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της BPW/ ΚΟΓΕΕ από τον Δεκέμβριο του 2015  Κύπρου ( Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιων Επαγγελματιών)
 • Αντιπρόεδρος του STEP και του Διοικητικού Συμβουλίου του STEP (Κυπριακό παράρτημας του διεθνούς οργανισμού Society of Trust and Estate Practitioners)

 • Διετέλεσε πρόεδρος του Λόμπι Γυναικών Κύπρου (Οκτώβριος 2018 έως Δεκέμβριος 2019)

 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κύπρου-Ουκρανίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου

 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κύπρου-Τσεχικής Δημοκρατίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου

 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κύπρου-Πολωνίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου

 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κύπρου-Ιράν του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου

 • Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου

 

 

Ω

 

 • Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Η γυμναστική και το διάβασμα. Ιδιαίτερα ένα καλό περπάτημα 10-12 χιλιομέτρων με την κόρη μου στο γραμμικό πάρκο ή κολύμπι το καλοκαίρι.

Επίσης ένα ήσυχο δείπνο με την οικογένεια μου και στενούς καλούς φίλους και απαραίτητα διάβασμα τουλάχιστον 30-45 λεπτά πριν το ύπνο.

 • Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Το διάβασμα όλων των ειδών από λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία μέχρι ειδήσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τον σύζυγο μου αφιερώνουμε τον περισσότερο ελεύθερο μας χρόνο στην ανάπτυξη ενός έργου στα χωριά Κάμπο-Τσακίστρας με σκοπό την καλλιέργεια διαφορών δέντρων και βοτάνων. Γενικά ότι έχει να κάνει με την φύση και την ύπαιθρο (και ιδιαίτερα το χωριό μου) με ελκύει ιδιαίτερα.

 • Ποια/ε θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Η ενεργώς συμμετοχή μου σε διάφορες ΜΚΟ όπως η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών και το Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών και στα θέματα που αφορούν την γυναίκα τόσο αναφορικά με την ίση μεταχείριση της στον χώρο εργασίας και την επαγγελματική της ανέλιξη όσο και την καταπολέμισης της οποιασδήποτε μορφής βίας ενάντια των γυναικών. 

 • Ποιος ο στόχος/ τα πλάνα σας για το 2020 ως Πρόεδρος του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) αλλά και γενικότερα;

Στόχος μου, καθώς και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου και της διεύθυνσης του Οργανισμού, είναι η μετάλλαξη του σε ένα μοντέρνο μοντέλο τραπεζικής πρακτικής με την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη  και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών του  με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Συνάμα προχωρούμε σε ένα ριζικό λίφτινγκ σε διάφορα εσωτερικά θέματα του Οργανισμού ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός στην κυπριακή αγορά αλλά παράλληλα να διατηρήσει τον κοινωνικό και ανθρώπινο του ρόλο.


 

Tags
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ