Who is Who: Ανδρέας Κωνσταντίνου - Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου μόλις την περασμένη Κυριακή (2/8) ανακηρύχθηκε νέος Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά στις 21 Μαΐου το 1982 και έχει καταγωγή από την Αγκαστίνα και την Έγκωμη Αμμοχώστου.

Είναι παντρεμένος με την Αίγλη Μάτση και είναι πατέρας τριών παιδιών, της Νάγιας, 13 χρονών, του Κωνσταντίνου, 11 χρονών και της Ελίνας, 5 χρονών.

Αγαπά τη φύση και επιδιώκει εξορμήσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό με την οικογένεια του , όπως είπε στην Brief, κατά τον ελεύθερο του χρόνο.

Παράλληλα, η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, εξομολογήθηκε στην Brief και μέσα από την πολιτική του πορεία και συμμετοχή, η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών του είναι στόχος και επιδίωξη.

ΣΠΟΥΔΕΣ:
Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου είναι Certified Account Technician 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Αρχικά εργάστηκε στην Συνεργατική Τράπεζα 
Σήμερα εργάζεται στην Ελληνική Τράπεζα 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Το 2016 εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Αγλαντζιά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εργάστηκε στενά με τον Χαράλαμπο Πετρίδη για την εφαρμογή του προγράμματος του σε όλα τα επίπεδα. 

Παράλληλα, ανέλαβε σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως:
•    Το Save our food, την κατ’ οίκο διανομή μεσημεριανού φαγητού σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας.
•    Την εισφορά στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου των εσόδων από τα εξώδικα παράνομης στάθμευσης σε χώρους ΑΜΕΑ. Μέτρο το οποίο υιοθετήθηκε στην πορεία και από άλλους Δήμους της χώρας μας.
•    Την εργοδότηση ατόμων από την θεραπευτική κοινότητα Αγία Σκέπη.
•    Την εξασφάλιση δωρεάν τροφής για τα αδέσποτα της πόλης μας.
•    Την εκστρατεία για χρήση ζώνης ασφάλειας από τα παιδιά.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Διετέλεσε Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου και μέλος της Σχολικής Εφορίας.

  • Πρωταγωνίστησε στην αναβίωση του Δικέφαλου Αγκαστίνας, ιστορικού αθλητικού σωματείου του κατεχόμενου χωριού του.

V

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
Η ζωή του Δημάρχου δεν έχει ωράριο. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, με αρκετές συνεδρίες και συναντήσεις. Ως Δήμαρχος, καλούμαι να αντιμετωπίσω διάφορα γεγονότα και προκλήσεις. Τώρα ο ελεύθερος χρόνος μου είναι περιορισμένος. Όταν όμως έχω χρόνο, επιλέγω να τον περνώ με την οικογένεια μου, κάνοντας εξορμήσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό. Επίσης, με ξεκουράζει μια βόλτα σε πάρκα της Αγλαντζιάς, με φίλους.

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;
Το ποδόσφαιρο είναι από τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα. Είμαι ποδοσφαιριστής της προσφυγικής ομάδας “Δικέφαλος Αγκαστίνας”. Όμως, η προσφορά στο συνάνθρωπο μου είναι για μένα μια μεγάλη πρόκληση. Μου αρέσει να είμαι χρήσιμος, ωφέλιμος  στους συνανθρώπους μου, ιδίως όταν έχουν πραγματική ανάγκη.

>>> Όλες οι προσωπικότητες που παρουσίασε η στήλη Who is Who <<<

Ποια θεωρείτε από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στη μέχρι τώρα πορεία σας;
Μετά την εκλογή μου το Δεκέμβριο του 2016 ως Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς πρωτοστάτησα στη συμμετοχή του Δήμου Αγλαντζιάς στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Save Our Food”. Το έργο συντονίζεται από το Frederick Research Center και συνεργάτες είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας και η Οργάνωση Μπορούμε από την Ελλάδα. Επίσης ήταν η εργοδότηση δύο ατόμων για περίοδο έξι μηνών, που έχουν τύχει απεξάρτησης από ουσίες και προέρχονταν από τη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη. Στόχος ήταν η κοινωνική επανένταξης τους στον ιστό της κοινωνίας.

Ποιος ο στόχος/τα πλάνα σας για το 2020 αλλά και για τη θητεία σας ως Δήμαρχος της Αγλαντζιάς;
Πρωταρχική μου επιδίωξη είναι η Αγλαντζιά να συνεχίσει τα βήματα προόδου που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια. Να υλοποιηθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για φέτος, με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει. Επίσης να εμπλουτίσουμε τον υφιστάμενο σχεδιασμό με νέες καινοτόμες προτάσεις, που θα κάνουν τη διαφορά στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας.

Βασική επιδίωξη μου είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και η Αγλαντζιά να παραμείνει ένας σύγχρονος και πράσινος Δήμος.  

t

Tags