Who is Who: Ανδρέας Θαλασσινός – Διευθυντής Εκπαίδευσης στη NAGA

Ποιος είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στη NAGA, Ανδρέας Θαλασσινός

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Ανδρέας Θαλασσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία το 1963. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αμερική, και συγκεκριμένα στον κλάδο της πληροφορικής. 

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις χρηματοοικονομικές αγορές, ο Ανδρέας Θαλασσινός έχει παραδώσει εκατοντάδες σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και διαδικτυακά, όπως επίσης και εκπαιδευτικά εργαστήρια. 

Ως Διευθυντής Εκπαίδευσης στη NAGA, μεταφέρει την τεχνογνωσία και τις γνώσεις του στην αναπτυσσόμενη κοινότητα επενδυτών της εταιρείας μέσω του NAGA Academy. Είναι ενεργός υποστηρικτής των αυτοματοποιημένων συστημάτων συναλλαγών, και ως εκ τούτου έχει αναπτύξει μεγάλο αριθμό μοντέλων τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα από επενδυτικές εταιρίες, αλλά και επενδυτές σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από το πλούσιο βιογραφικό του και τις συνεργασίες του με γνωστές χρηματοοικονομικές εταιρίες, το 2008 ίδρυσε και τη δική του εταιρία FxWizards, όπου εξειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαλεία με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική ανάλυση.

Αυτό που ξεχωρίζει στην πορεία του, όπως ανέφερε στην Brief, είναι το γεγονός ότι μπορεί να μοιραστεί με άτομα και επενδυτές από όλο τον κόσμο την αγάπη και το πάθος του για την τεχνική ανάλυση.

Ο κ. Θαλασσινός εξομολογείται στην Βrief ότι το μεγαλύτερο του ενδιαφέρον είναι να διδάσκει όσο cliché και αν μπορεί να ακουστεί. Τονίζει μάλιστα πως είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο να κάνεις κάτι το οποίο αγαπάς.

Στόχος του όπως αναφέρει, είναι να καταφέρει να κάνει συνώνυμες τις λέξεις NAGA και ποιοτική εκπαίδευση.

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Πληροφορική από τις ΗΠΑ.

  • Κάτοχος του διεθνούς επαγγελματικού πιστοποιητικού MSTA από την Εταιρεία Τεχνικών Αναλυτών (ΗΒ), το CFTe και το MFTA από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τεχνικών Αναλυτών (ΗΠΑ).

ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στη NAGA

  • Εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στις χρηματοοικονομικές αγορές

  • Έχει παραδώσει εκατοντάδες σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου 

  • Το 2008 ίδρυσε και τη δική του εταιρία FxWizards

2
>>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Έχει συντάξει δεκάδες βιβλία (eBooks) σχετικά με τις βασικές αρχές της τεχνικής ανάλυσης, τα οποία χρησιμεύουν ως σημαντική πηγή πληροφοριών για επενδυτές όλων των επιπέδων εμπειρογνωμοσύνης που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. 


- Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα; 

Η καλύτερη ξεκούραση μετά από μια πιεστική μέρα είναι oι όμορφες στιγμές με την οικογένεια στο σπίτι. Τον τελευταίο ένα χρόνο, ειδικά λόγω της πανδημίας, αντιληφθήκαμε όλοι μας την αξία των μικρών καθημερινών πραγμάτων και στιγμών. Ένα ωραίο γεύμα, μια καλή ταινία με τη σύζυγο μου, και γενικά το να είμαι κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ. 

- Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Ξέρω ότι ίσως ακουστεί cliché, αλλά το μεγαλύτερο μου ενδιαφέρον είναι το να διδάσκω. Δεv βλέπω τη δουλειά μου σαν απλή δουλειά, και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα! Είναι πολύ σημαντικό το να αγαπάς αυτό που κάνεις, και το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ τη γνώση μου, να γνωρίζω κόσμο, να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω άλλες κουλτούρες, όλα μέσω του επαγγέλματος μου, με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Αν και ο τρόπος δουλειάς έχει αλλάξει λόγω συνθηκών, συνεχίζω με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό! 

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στη μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία;

Μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες είναι η πορεία μου στην τεχνική ανάλυση.
Η τεχνική ανάλυση στον επενδυτικό τομέα έχει εξελιχθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ με άτομα και επενδυτές από όλο τον κόσμο την αγάπη και το πάθος μου για την τεχνική ανάλυση το θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κατάφερα στη μέχρι στιγμής πορεία μου. Δεν είναι μόνο το να μοιράζεις γνώση, αλλά το ότι βλέπω ανθρώπους να εξελίσσονται σαν επαγγελματίες αλλά και σαν χαρακτήρες. 

- Ποιος ο στόχος/τα πλάνα σας από τη θέση που βρίσκεστε σήμερα;

Η NAGA είναι μια καταξιωμένη FinTech εταιρία με πολλά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Χάρη στην αφοσίωση και την επαγγελματική προσέγγιση της, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα πλούσιο πελατολόγιο επενδυτών από όλο τον κόσμο, που αυξάνεται καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς.
Στόχος μου σαν Διευθυντής Εκπαίδευσης, είναι να καταφέρω να κάνω συνώνυμες τις λέξεις NAGA και ποιοτική εκπαίδευση. Δηλαδή, να δημιουργήσω με την ομάδα μου την απόλυτη συλλογή από εκπαιδευτικό υλικό στον τομέα των χρηματοοικονομικών, και ιδιαίτερα στην τεχνική ανάλυση. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί ο κάθε επενδυτής να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, και να εξελιχθεί σαν επαγγελματίας.
Αν και πλέον με τη βοήθεια του διαδικτύου μπορεί ο κάθε ένας να βρει πληροφορίες για τα πάντα, εντόπισα πολλές φορές λανθασμένες πληροφορίες όσον αφορά τον τομέα της τεχνικής ανάλυσης και τον χρηματικών συναλλαγών.
Στόχος μου λοιπόν, είναι να καταφέρω να προσφέρω στους πελάτες μας βάσιμες πληροφορίες και γνώση για να εκπαιδευτούν σωστά.
Η NAGA έχει πολύ μεγάλη προοπτική σαν εταιρία μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει, και πραγματικά πιστεύω πως θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Θα ήταν τιμή μου λοιπόν, να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας, συνεισφέροντας με τη σειρά μου το καλύτερο.

T

Tags
Ξένια Προδρόμου