Who is Who: Άντρος Γ. Καραγιάννης -  Δήμαρχος Δερύνειας

Ποιος είναι ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Γ. Καραγιάννης

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Ο Άντρος Γ. Καραγιάννης γεννήθηκε το 1973 στην Αμμόχωστο και έχει καταγωγή από τη Δερύνεια.

Πιστεύει στην συνεχή μόρφωση και αυτό επαληθεύεται όχι μόνο από τις σπουδές του, που δεν περιορίστηκαν σε ένα πεδίο, αλλά και απο την αγάπη του για το βιβλίο, τη μελέτη και το γράψιμο ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέοροντα που έχει.

Είναι νυμφευμένος με την ζωγράφο Φωτείνα Βασιλείου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ανδριανό και την Ελένη. Όταν θέλει να ξεκουραστεί και να ηρεμίσει, όπως ανέφερε στην Brief, στρέφεται στην θαλπωρή της οικογένειας του.

Aκόμη, «ο άνθρωπος» είναι στο επίκεντρο των ενδιαφέροντων του και αυτό  είναι κάτι που τον οδήγεί στο να αφουκράγεται τις ανάγκες των συμπολιτών του για να προσφέρεται η κατάλληλη βοήθεια.

Ο κ. Καραγιάννης είναι Δήμαρχος Δερύνειας από το 2011 και ρωτώντας τον για τον στόχο του από τη θέση που διατελεί, σημείωσε ότι είναι «να κρατήσουμε την ακριτική Δερύνεια ζωντανή».

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Σπούδασε γερμανική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Λειψίας στη Γερμανία. 

 • Συνέχισε τις σπουδές του με μαθήματα αγγλικής και γαλλικής γλώσσας-φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Leeds - Ηνωμένου Βασιλείου και Μetz - Γαλλίας,

 • Κάτοχος πτυχίου στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Εργάστηκε ως ξεναγός στις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. 

 • Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών και Γερμανικών σε ιδιωτικές σχολές, σε σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. 

 • Εργάστηκε, για τρία χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης.

 • Το 2011 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Δερύνειας.  

 • Το 2016 επανεξελέγη στη θέση του Δημάρχου Δερύνειας.

f

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Δερύνειας,

 • Πρόεδρος της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων,

 • Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ), 

 • Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και 

 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου. 

 >>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

v 
Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
 
Με ξεκουράζει η ηρεμία του σπιτιού, η αγκαλιά των παιδιών μας και το χαμόγελο της συζύγου μου.  Η ωραία μουσική που συνοδεύει το δείπνο με όλη την οικογένεια, όπως και το φιλί των παιδιών πριν τον βραδινό ύπνο. Ένα ποτήρι κρασί, ένα βιβλίο, μια καλή ταινία, μια πολιτιστική εκδήλωση, συμβάλλουν στην απόλυτη ξεκούραση και ηρεμία, όπως επίσης και οποιεσδήποτε συζητήσεις για ευχάριστα θέματα και μακριά από αρνητικές ειδήσεις.
 
Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;
 
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η συνεχής επιμόρφωση, η μελέτη, το γράψιμο, η προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο μου και η στήριξη των ευπαθών και αδύναμων κοινωνικά ανθρώπων.  Ο άνθρωπος, η τεχνολογία, το περιβάλλον, οι ανθρώπινες αξίες και η κοινωνία γενικότερα, αλλάζουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις.  Το να ακούει κάποιος τον άλλο με προσοχή, να σέβεται την αντίθετη άποψη, να εκτιμά το «διαφορετικό» και να μην φοβάται την αλλαγή, είναι κάτι που με ενδιαφέρει και με γεμίζει ως άνθρωπο.

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία σας;

Η εκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου, επιβάλλει τη συνεχή προσφορά στον συνάνθρωπο μου αφουγκραζόμενος τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις απαιτήσεις των πολιτών. Φυσικά, το αξίωμα του Δημάρχου, προϋποθέτει αρκετές θυσίες, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, όμως η διατήρηση σημαντικών ανθρώπινων αξιών όπως η απλότητα, η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη κ.ά. αποτελούν φάρο στην πορεία μας.
  
Ποιος ο στόχος/τα πλάνα σας ως Δήμαρχος Δερύνειας;

Να κρατήσουμε την ακριτική Δερύνεια ζωντανή, να επέλθει πρόοδος και ανάπτυξη για να παραμείνει ο κόσμος στον Δήμο μας παρόλα τα φαινόμενα εγκατάλειψης και αστικοποίησης που παρατηρούνται σ’ έναν ημικατεχόμενο Δήμο.  Ο κόσμος της Δερύνειας χρειάζεται ενότητα, ασφάλεια και ηρεμία, για να μπορέσει να ενταχθεί στην κοινωνία και να προσφέρει μέσα από την εμπλοκή του στα κοινά δρώμενα.

Η φωνή του απλού δημότη θα πρέπει να ακούγεται γιατί δεν είμαστε παντογνώστες.  Μέσα από τον διάλογο και τις καλές προθέσεις, μπορούμε να πάμε μπροστά ενωμένοι και αγαπημένοι.  Η πολιτική και η εξουσία φθείρουν, αλλοιώνουν και διαμορφώνουν χαρακτήρες, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να παραμένουμε ανθρώπινοι και στοχοπροσηλωμένοι.
 

v

Tags