Who is Who: Δημήτρης Λεοντής CEO της Xerographic Systems

Ποιος είναι ο Δημήτρης Λεοντής ο Γενικός Διευθυντής της Xerographic Systems Ltd

Ο Δημήτρης Λεοντής ανέλαβε τα καθήκοντα τους ως Γενικός Διευθυντής της Xerographic Systems Ltd το 2009. Είναι γεννημένος στις 25/11 του 1978 και είναι παντρεμένος με την Μαρία Χατζηλοίζου-Λεοντή και έχουν 3 γιους, τον Γιάννη, τον Ανδρέα και τον Νικόλα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την Alpha Copy Ltd, επίσημου Διανομέα της Nokia στην Κύπρο, το 2003 ως Operations Manager και το 2007 ανήλθε στην θέση του Country Manager.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Είναι κάτοχος Bachelor of Arts with Honors  από το New York University στα Οικονομικά και MBA στο INSEAD στην Γαλλία και στην Σιγκαπούρη.

Είχε και έχει ενεργό συμμετοχή σε αρκετά διοικητικά συμβούλια. Από το 2013 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Rodeler Ltd (FX Trading). Από το 2016 μέχρι και το 2019 υπήρξε αντιπρόεδρος του ΚΟΑ ενώ προηγούμενος το 2014 μέχρι και το 2016 ήταν μέλος. Επίσης μέλος ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου. 

Υπήρξε πρωταθλητής Κύπρου στο τένις σε όλες τις κατηγορίες junior και Ανδρών.

Εκπαίδευση 

2006 Ιανουάριος-Δεκέμβριος MBA στο INSEAD στην Γαλλία και Σιγκαπούρη

1999-2002 Bachelor of Arts with Honors New York University στα Οικονομικά

1990-1997 The English School

Επαγγελματική σταδιοδρομία 

2009-σήμερα Γενικός Διευθυντής της Xerographic Systems Ltd, επίσημος διανομέας της Xerox στην Κύπρο

2007-2009 Country Manager Alpha Copy Ltd, επίσημος Διανομέας της Nokia στην Κύπρο

2003-2006 Operations Manager Alpha Copy Ltd, επίσημος Διανομέας της Nokia στην Κύπρο

Συμμετοχή σε  Διοικητικά Συμβούλια

Ιούλιος 2016 – Ιανουάριος 2019 Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΑ
Ιανουάριος 2014 – Ιούλιος 2016 Μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ
Απρίλιος 2013-σήμερα Μέλος Δ.Σ. Rodeler Ltd (FX Trading)
2009-2012 Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου

Όσο αφορά την περίοδο που διατέλεσε αντιπρόεδρος στο συμβούλιο του ΚΟΑ είχε συμμετοχή ως: 

  • Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου & Ομοσπονδιών έχοντας την ευθύνη για τους διαχειριστικούς ελέγχους και τους προϋπολογισμούς των Αθλητικών Ομοσπονδιών.
  • Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού
  • Μέλος των Επιτροπών Αθλητών Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντων
  • Εκπροσώπησε την Κύπρο και τον Υπουργό Παιδείας & Πολιτισμού στην σύνοδο των Υπουργών 
  • Αθλητισμού των χωρών της Κοινοπολιτείας στο Ρίο το 2016 και στην σύνοδο των Υπουργών 
  • Αθλητισμού των Μικρών Κρατών της Ευρώπης στο Σαν Μαρίνο το 2017.
     

Οι στόχοι και το μέλλον της Xerographic Systems

Ανέλαβε την διεύθυνση της Xerographic Systems σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία το 2009 αφού η οικονομική κρίση άρχισε να χτυπά την Κύπρο. Η εταιρεία όμως αναπτύχθηκε, κατάφερε να μεγαλώνει tον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία της κάθε χρόνο και έτσι παρά τις πολύ δυσμενείς συνθήκες σήμερα είναι μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των εκτυπώσεων και του Managed Print Services στην Κύπρο.

Το 2017 η Xerographic Systems βραβεύτηκε από την Xerox σαν Partner of the Year μεταξύ 55 χωρών και 89 άλλων διανομέων της Xerox.

"Σαν εταιρεία τεχνολογίας που είμαστε, θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή της αγοράς σε ότι αφορά εκτυπωτικές ανάγκες, το οποίο προσβλέπουμε να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους συναφείς κλάδους IT Services, Cloud Services και PBX Telephony. Έχουμε μια πελατοκεντρική προσέγγιση αφού στεκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας με ειλικρίνεια προσπαθώντας να τους παρέχουμε λύσεις στις ανάγκες που έχουν. Αυτό εξυπακούει σοβαρές δαπάνες σε υποδομές, προσωπικό, εκπαιδεύσεις αλλά και χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις στα οποία διαχρονικά επενδύουμε".   

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ενδιαφέρουν και αυτά...  Η καριέρα στο Τέννις

Υπήρξε πρωταθλητής Κύπρου στο τένις σε όλες τις κατηγορίες junior και Ανδρών. Ρέκορτμαν συμμετοχών στην Εθνική Κύπρου στο Davis Cup. Συνέχισε να αγωνίζεται και κατά τις σπουδές του στις ΗΠΑ κερδίζοντας τον τίτλο στο ατομικό στο  NCAA Division III το 2002 Το 2011 το New York University τον ενέταξε στο Hall of Fame του Πανεπιστημίου σαν τον κορυφαίο Αντισφαιριστή του σχολείου όλων των Εποχών.

Tags
Ευαγόρας Προκοπίου