Who is Who: Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου - Επίτροπος Πρ. Δεδομένων

Ποια είναι η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δεν έχει ένα μότο ζωής, αλλά πολλά. Αυτό όμως που ίσως χαρακτηρίζει την προσωπικότητα της   κ. Ειρήνης Νικολαΐδου Λοϊζίδου, είναι η σημασία της «ισορροπίας» την οποία επιδιώκει να εφαρμόζει και στην προσωπική της ζωή.

«Όπως κάνω στην δουλειά μου, έτσι και στην προσωπική μου ζωή, προσπαθώ να σταθμίζω τα πράγματα, τα υπέρ και τα κατά για να αποφασίσω κάτι σωστά», μας είπε.

Η κ. Λοϊζίδου αφού πήρε το πτυχίο στη νομική και τη δημοσιογραφία, απέκτησε και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εργάστηκε αρχικά ως μάχιμη δικηγόρος για 15 χρόνια περίπου.

Το 2015 διορίστηκε Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για περίοδο τεσσάρων χρόνων, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου (4/9/19), είπε ότι αποφασίστηκε όπως η κ. Λοϊζίδου διοριστεί στη θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για περίοδο έξι ετών – από 28 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2025.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναφορικά με τη θέση της ως Επίτροπος είπε στην Βrief ότι, «η καθημερινή πρόκληση στο γραφείο, είναι η κάθε μας απόφαση να εξισορροπεί τα δικαιώματα, τα οποία δεν είναι μόνο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η επιτυχία να σταθμίσουμε καθημερινά δικαιώματα και να αποφασίσουμε αν υπερτερεί αυτό των προσωπικών δεδομένων ή άλλα υπερτερα δικαιώματα όπως του δημοσίου συμφέροντος ή της δημόσιας ασφάλειας και υγείας κλπ».

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 24 Φεβρουαρίου και έχει καταγωγή από το Κάτω Δίκωμο  Κερύνειας. 

η

Σπουδές:

  • Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1994-1999). 

  • Πτυχίο Δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα

  • Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στον Τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA – CIIM)

  • Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής (CEDR)

Επαγγελματική πορεία:

  • Είναι Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τις 28 Σεπτεμβρίου του 2015

  • Mάχιμη Δικηγόρος από το 2000 μέχρι τον Διορισμό της το 2015

  • Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Έγκωμης από το 2001 μέχρι το 2015

>>> Όλες οι προσωπικότητες που παρουσίασε η στήλη Who is Who <<<

Ενδιαφέρουν και αυτά:

  • Υπήρξε μόνιμο μέλος της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Ένωσης Δήμων στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την περίοδο 2007-2015 και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σώματος από το 2009 μέχρι το διορισμό της.

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
«Μου αρέσει πολύ η γυμναστική», εξομολογείται, προσθέτοντας ότι είναι κάτι που την ξεκουράζει ιδιαίτερα, επιλέγοντας το trx, το πιλάτες, το τρέξιμο, κάτι που κυρίως κάνει παρέα με τον σύζυγό της.

Όπως μας ανέφερε, ο αθλητισμός υπήρχε σε όλη της τη ζωή.

«Πιστεύω ότι είναι πηγή ενέργειας» τόνισε. «Όσο κουρασμένος και να είναι κάποιος ο αθλητισμός του δίνει αντοχές για να συνεχίσει, βοηθάει στο να καθαρίσει το μυαλό και να συνεχίσει παρακάτω.

«Εγώ όταν είμαι πιο κουρασμένη γυμνάζομαι, ώστε να μπορέσει να χαλαρώσει και το πνεύμα μου και σιγά σιγά και το σώμα μου» εξήγησε.

λ

 -Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας; 
Ανάμεσα σε άλλα της αρέσει όπως μας είπε να διαβάζει. Επίσης, το καλοκαίρι προστιθεται το κολύμπι και η ιστιοπλοΐα στα ενδιαφέροντα της.

Ακόμη, με τον άντρα της έχουν βγάλει άδεια ανοιχτής θάλασσας και όπως μας είπε, «είμαστε καπετάνιοι».

Στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει επίσης την συνάντηση με τους φίλους της.

- Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας; 
«Σίγουρα η καταξίωση με τον διορισμό μου στη θέση του Επιτρόπου Προστασίας». «Θεωρώ το πόστο που υπηρετώ πάρα πολύ σημαντικό θεσμό», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η άποψη της είναι ότι η προστασία των δεδομένων, είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας ενός λαού.

«Πρωταρχικός στόχος και των συνεργατών μου και εμού της ιδίας, είναι να δημιουργήσουμε εκείνη την κουλτούρα, που δεν θα χρειάζεται τόσο η εμπλοκή της αρχής, αλλά από μόνοι τους οι οργανισμοί και τα φυσικά πρόσωπα,  θα έχουν ως γνώμονα στις δραστηριότητες τους τα προσωπικά δεδομένα και την προστασία τους».

-Ποιος ο προσωπικός σας στόχος και ποια τα πλάνα σας για το 2020; 
«Τον Μαϊο του 2020 κλείνουν δύο χρόνια από την εφαρμογή του «Γενικού Κανονισμού» (GDPR) και προγραμματίζαμε το καλοκαίρι εκδηλώσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να γίνουν τώρα λόγω της πανδημίας.

Επιπλεόν η συνεχής μας προσπάθεια να ενημερώνουμε συνεχώς τον κόσμο ούτως ώστε να τον θωρακίζουμε με τις γνώσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και όχι μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά και τους οργανισμούς.

Στον προσωπικό τομέα, επιθυμει τόσο η οικογένεια της όσο και η ίδια να είναι υγιείς και «γενικά όλοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ο καθένας από το πόστο του το καλύτερο που μπορεί».


 

Tags
Ξένια Προδρόμου