Who is Who: Γιώργος Κουκουμάς - Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ

Ποιός είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Γιώργος Κουκουμάς γεννήθηκε το 1983 στη Λάρνακα, όπου μεγάλωσε και διαμένει μέχρι σήμερα. Κατάγεται από την κατεχόμενη Αγκαστίνα και το Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου.

Είναι λάτρης της ιστορίας και πιστεύει, όπως επεσήμανε στην Brief, «η μελέτη της είναι απαραίτητη για να κατανοεί κανείς -όχι όλα- αλλά πολλά για το σήμερα και το μέλλον».

Στόχος του από τη νέα του θέση, ως εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, είναι το μήνυμα του κόμματος να φτάνει παντού, και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθήνας 

 • Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LLM στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο του University of London.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Εργάστηκε ως ευρωκοινοβουλευτικός συνεργάτης, με ευθύνη την παρακολούθηση της Επιτροπής Εξωτερικών και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης του Ευρωκοινοβουλίου. 

 • Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, στο Γραφείο Τύπου και στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

 • Τον Ιούνιο του 2015 εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

 • Συμμετείχε στα Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο Γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στο Μορφωτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Εκπροσώπησε το Κόμμα σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, καθώς και σε δράσεις της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς.

 • Το Μάη του 2021 εξελέγη βουλευτής Αμμοχώστου.

 • Είναι αναπληρωτής πρόεδρος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος στις Επιτροπές Εργασίας, Νομικών και Εξωτερικών.

 • Τον Ιούλιο του 2021 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Δραστηριοποιείται στο Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου-Κούβας και διετέλεσε Γραμματέας του Συνδέσμου

 • Διετέλεσε Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) (2000-2001), Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας (2004-2005), Πρόεδρος της Προοδευτικής Κ.Φ. Αθήνας (2005-2007).

ΑΚΕΛ

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Ο χρόνος με τη γυναίκα μου, τους δικούς μου και τους φίλους μου.  

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Το διάβασμα για την ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το θέατρο. Τα ταξίδια. Θα έλεγα, ωστόσο, ότι ιδιαίτερα με ενδιαφέρει η ιστορία, η κυπριακή αλλά και η παγκόσμια. Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για διάβασμα γύρω από θέματα ιστορίας. Ίσως είναι υποκειμενικό να θεωρεί κανείς συναρπαστικό το διάβασμα ιστορίας, αλλά αδιαμφισβήτητα η μελέτη της είναι απαραίτητη για να κατανοεί κανείς -όχι όλα- αλλά πολλά για το σήμερα και το μέλλον. 

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Είναι πολύ σύντομη η όποια μέχρι σήμερα πορεία μου, για να μιλώ για σημαντικές ενέργειες. Αν μπορούσα να ξεχωρίσω κάτι, θα έλεγα ότι το γεγονός ότι, πέρα από τις ακαδημαϊκές σπουδές, εργάστηκα για χρόνια ως ευρωκοινοβουλευτικός συνεργάτης και συμμετείχα στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ, μού έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω μια καλύτερη αντίληψη της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής. Πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο αυτό, γιατί αποκτάς μια διαφορετική ματιά για τον κόσμο, για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, για τα κοινωνικά κινήματα του κόσμου. Ταυτόχρονα, μπορείς να κρίνεις και να συγκρίνεις σε ποια πεδία πετυχαίνει και σε ποια αποτυγχάνει η χώρα μας. Και βέβαια, αντιλαμβάνεσαι ότι η Κύπρος δεν είναι ο ομφαλός του κόσμου.

-Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ;

Να εκφράζω, όσο πιο σοβαρά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά μπορώ, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Παράλληλα, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να βρούμε σύγχρονους και πρωτότυπους τρόπους, ώστε το μήνυμα μας να φτάνει παντού, και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους.
ν

Tags