Who is Who: Χαράλαμπος Πετρίδης - Υπουργός Άμυνας

Ποιος είναι ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 Οκτωβρίου 1974 και διαμένει στην Αγλαντζιά από το 2003.
Είναι παντρεμένος από το 2003 με την Ξάνθη Τζοβάνη Πετρίδη, και έχει δύο παιδιά, την Μαρία και τον Ανδρέα.

Ο Χαράλαμπος Πετρίδης σπούδασε και εξειδικεύτηκε στον τομέα των ακινήτων.

Όσον αφορά την εργασιακή του πείρα, ο τομέας Γη και ο τομέας των ακινήτων, ήταν από πάντα στο επίκεντρο, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν κτηματική εταιρεία, ενώ από το 1999 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αγγλία, μεχρί τον πρόσφατο διορισμό του ως Υπουργός Άμυνας, το βιογραφικό του απαρριθμεί συνεργασίες και επαγγελματική σταδιοδρομία σε αυτούς τους τομείς.

«Συνεργάστηκα με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ασχολήθηκα εμπεριστατωμένα και με εμπορικά κέντρα (shopping malls) και γενικά με κάθε είδους έργα ανάπτυξης γης», αναφέρει και ό ίδιος στην προσωπική του σελίδα.

Επιπλέον, ο κ. Πετρίδης, τον Δεκέμβριο του 2013 διορίστηκε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2016 που εκλέχθηκε Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

Την 29η Ιουνίου 2020, κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέλαμε τη σκυτάλη του Υπουργείου Άμυνας από τον Σάββα Αγγελίδη.

Γ
>>> Αν έχετε πρόβλημα και δεν βλέπετε φωτογραφίες, έγγραφα, πίνακες στο θέμα μπορείτε να πατήσετε εδώ <<<

Σπουδές:

 • Αποφοίτησε το 1993 από την επτατάξια ιδιωτική σχολή G C School of Careers.
 • Κατέχει πτυχίο στο Estate Management με First Class Honours Degree (BSc Hons), του Πανεπιστημίου Oxford Brookes στην Αγγλία (1998). 
 • Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Land Economics and Finance (MPhil) στο Wolfson Gollege του Πανεπιστημίου του Cambridge, για το οποίο εξασφάλισε υποτροφία.

>>> Όλες οι προσωπικότητες που παρουσίασε η στήλη Who is Who <<<

Επαγγελματική σταδιοδρομία:

 • Ξεκίνησε να εργάζεται ως εκτιμητής όλων των ειδών ακινήτων σε όλη την Κύπρο από το 1999.

 • Παράλληλα, διενέργησε μελέτες βιωσιμότητας ακινήτων, σαν κτηματικός σύμβουλος με την Landtourist Valuations LLC.

 • Διετέλεσε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (ΣΕΕΑΚ) από το 2004 μέχρι και το 2013,

 • Υπήρξε Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΕΑΚ από το 2009 μέχρι και το 2013. 

 •  Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014. 

 • Από το Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2011 διετέλούσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Urban Land Institute στην Κύπρο.

 • Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ)

γω

Πολιτική πορεία:

 • Το 2013 εξελέγη Δήμαρχος της Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία
 • Τον Ιούνιο του 2020, διορίστηκε Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Ενδιαφέρουν και αυτά:
Επιπλέον, είναι εγκεκριμένος εκτιμητής ακινήτων από το ΕΤΕΚ, εγκεκριμένος κτηματικός σύμβουλος από το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, μέλος και εξεταστής του διεθνούς Οργανισμού του Royal Institute Of Chartered Surveyors (RICS) και αποτελούσε έναν από τους διευθυντές της κτηματικής εταιρείας Landtourist Group.

Τα χόμπυ και άλλα ενδιαφέροντα
«Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα ήταν δεδομένη από την νεαρή μου ηλικία» έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν.
Όπως έχει δηλώσει παλιότερα ο κ.Πετρίδης, από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών απέκτησε άδεια πιλότου μονοκινητήριων αεροσκαφών».
Επίσης, το 1995 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορική Δύναμη Κύπρου με τον βαθμό του Σμηνία, αποδεικνύοντας και πάλι την έλξη του στα αεροσκάφη.

Και κάτι ακόμη..
Ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης αρθρογραφεί εδώ και αρκετά χρόνια για κτηματολογικά, πολεοδομικά και οικονομικά θέματα.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει δημοσιεύσει δεκάδες εισηγήσεις για τη βελτίωση των αναπτυξιακών υποδομών του τόπου μας και διατηρούσε εκτεταμένη παρουσία τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, social media κλπ.
 

Ω

Tags
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ