Who is Who: Χριστιάννα Διογένους - CEO της Unicars

Ποια είναι η Χριστιάννα Διογένους - CEO της Unicars

Η Χριστιάννα Διογένους είναι εδώ και τρία χρόνια η Διευθύνων Σύμβουλος της Unicars. Στο βιογραφικό της μπορεί να δει κάποιος ότι οι θέσεις που κατείχε στην επαγγελματική της πορεία ήσαν και παραμένουν ηγετικές. Η γνωριμία της με την Unicars ξεκίνησε το 2004 όπου ανέλαβε Marketing Manager της εταιρείας, και 14 χρόνια αργότερα επέστρεψε κρατώντας το τιμόνι της ως CEO πλέον.

Παθιασμένη με τον τομέα αυτοκινήτου, όπως μας είπε, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομάτι όχι μόνο της επαγγελματικής, αλλά και της προσωπικής της ζωής. Παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα αυτοκινήτων, ενημερώνεται συνεχώς και δηλώνει επίσης οπαδός των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Όπως είπε στην Brief, υπήρξε αθλήτρια και ο αθλητισμός είναι μέρος της καθημερινότητας της.

Ακόμα όταν θέλει να αποφορτιστεί επιλέγει την yoga. Έχει πολλά ενδιαφέροντα όπως τα ταξίδα, τα βιβλία, η μουσική, η Formula E και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο στόχος της για το άμεσο μέλλον είναι η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Επιδίωξή μας, πρόσθεσε, είναι να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη νέα δοκιμασία με αισιοδοξία, υπευθυνότητα αλλά και θάρρος.

Σημαντικό κομάτι της ζωής της, η οικογένεια και τα αγαπητά της πρόσωπα, που όπως χαρακτηριστικά είπε, λειτουργούν ως βάλσαμο στις γεμάτες κούραση ημέρες της.

>>> Όλες οι προσωπικότητες που παρουσίασε η στήλη Who is Who <<<

Η Χριστιάννα Διογένους γεννήθηκε στη Λευκωσία. Όταν ήρθε η στιγμή για τις σπουδές της πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο και πήρε το πτυχίο της στην Κοινωνική Ψυχολογία. Αργότερα πήρε και το μεταπτυχιακό της στο MBA κι αφού εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέστρεψε και πάλι στα πάτρια εδάφη.

Σπουδές:

 • Πτυχίο B.Sc. στην Κοινωνική Ψυχολογία - Πανεπιστήμιο London School of Economics του Ηνωμένου Βασιλείου
 • ΜΒΑ - INSEAD Business School

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

 • Eργάστηκε ως Management Consultant στην PriceWaterhouseCoopers  Ηνωμένου Βασιλείου.

 • Eπιστρέφοντας στην Κύπρο και εντάχθηκε στον Όμιλο Π.Μ. Τσεριώτη και ανασυγκρότησε το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού το οποίο και διεύθυνε μέχρι το 2004. Παράλληλα ασχολήθηκε με το Μάρκετινγκ και τις Δημόσιες Σχέσεις του Ομίλου.

 • Το 2004 αναλαμβάνει Marketing Manager της Unicars και το 2005 γίνεται Marketing Director της ίδιας εταιρείας.

 • Στο μέσο του 2007 μετακινείται στην Tseriotis Consumer Goods αναλαμβάνοντας τη θέση της Διευθύνοντος Σύμβουλου. 

 • Στη συνέχεια έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Diapo Ltd, της 3PL εταιρείας που εξελίχθηκε από την Tseriotis Consumer Goods.

 • Tο 2012 είχε πρωταρχικό ρόλο στη σύσταση της Unilever Tseriotis Cyprus όπως και στη συγχώνευση που δημιούργησε την Tryfon Tseriotis Ltd. 

 • Tο 2017 επέστρεψε στη Unicars αναλαμβάνοντας τη θέση της CEO. 

Είναι επίσης μέλος:

 • Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Μ. Τσεριώτη

 • Κατέχει θέση Διοικητικού Συμβούλου σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Π.Μ. Τσεριώτης.

 • Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων

 • Στο Ναυτικό Όμιλο Λευκωσίας 

υ
Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
Αναμφίβολα, η επαφή και οι ποιοτικές στιγμές με την οικογένεια μου και τα πρόσωπα που αγαπώ αποτελούν βάλσαμο μετά από μία κουραστική μέρα δουλειάς. Παράλληλα, όμως, αγαπώ τη yoga καθώς μου προσφέρει ευεξία, ηρεμία και υγεία στο σώμα και στο πνεύμα. Έτσι καταφέρνω και αποφορτίζομαι από την καθημερινή ένταση της δουλειάς και προετοιμάζω τον εαυτό μου για την επόμενη παραγωγική και δημιουργική ημέρα.

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;
Ο τομέας του αυτοκινήτου και γενικότερα τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν μόνο μέρος της δουλειάς μου, αλλά ολόκληρης της ζωής μου και μπορώ να σας πω με πάσα ειλικρίνεια ότι είναι το πάθος μου. Τόσο για επαγγελματικούς λόγους, όσο και για προσωπική ευχαρίστηση θέλω και επιδιώκω να ενημερώνομαι καθημερινά για όλες τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα του αυτοκινήτου. Αυτό γίνεται κυρίως από online εξειδικευμένα Μέσα, αλλά και από διάφορους λογαριασμούς που ακολουθώ στο Instagram. Όπως είναι φυσικό επακόλουθο, αγαπώ ιδιαίτερα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τελευταία άρχισα να παρακολουθώ κυρίως τη Formula-Ε, που αποτελεί το next big thing στον χώρο.

Από την άλλη ο αθλητισμός υπήρχε πάντοτε στην καθημερινότητά μου ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, αφού υπήρξα μάλιστα για χρόνια αθλήτρια στα αθλήματα της κολύμβησης και του χειμερινού σκι. Έκτοτε αυτή η αγάπη για τον αθλητισμό παραμένει στη ζωή μου, αθλούμαι συστηματικά και παρακολουθώ διάφορες αθλητικές διοργανώσεις που με ενδιαφέρουν. 

Μία άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι η μουσική, μου αρέσει να ψάχνω καινούργια ακούσματα, να παρακολουθώ συναυλίες αγαπημένων μου καλλιτεχνών ενώ θεωρώ πως το διάβασμα αποτελεί εκτός από έναν παράγοντα προσωπικής εξέλιξης, έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους πνευματικής απόδρασης. Έτσι διαβάζω αρκετά, κυρίως μυθιστορήματα και ξένη λογοτεχνία. Αυτό το διάστημα διαβάζω μια σειρά μυθιστορημάτων ενός Νορβηγού συγγραφέα και ομολογώ πως με έχει καθηλώσει! Η πανδημία και η επακόλουθη διακοπή των πτήσεων, με κράτησε λίγο πίσω από τα ταξίδια, που τα λατρεύω, καθώς μου αρέσει πολύ να εξερευνώ νέες χώρες και πολιτισμούς, να τις γνωρίζω μέσα από την επαφή μου μαζί τους και κυρίως μέσα από την γαστρονομία, τις γεύσεις και τα πιάτα τους. Σύντομα όμως θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και θα μπορέσω να επισκεφθώ τους αγαπημένους μου προορισμούς και κάποιους από τους νέους προορισμούς που έχω στόχο!

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας; 
Η διαχείριση των συγχωνεύσεων των εταιρειών μας στον τομέα των Καταναλωτικών Αγαθών του Ομίλου Τσεριώτη θεωρώ ότι ήταν ένα σημείο αναφοράς για την καριέρα μου και μία από τις πιο σημαντικές ενέργειές μου μέχρι σήμερα στην επαγγελματική μου πορεία.  Όμως θεωρώ ότι κάθε μέρα είναι σημαντική διότι η επαγγελματική μας πορεία είναι ένα παζλ από μικρά και μεγάλα κομμάτια που πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και μιλώντας για το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήθελα να σημειώσω πως ανάμεσα στις σημαντικές ενέργειες δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η δράση που ανέλαβα στην Unicars για την αναδιοργάνωση της σε διάφορους τομείς, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και η τροχοδρόμηση της σε ασφαλείς δρόμους που οδηγούν στην επιτυχία και στην περαιτέρω καθιέρωση της στην αγορά του αυτοκινήτου.

Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας για το 2020;
Αναμφίβολα, η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, δεν μπορεί να μην αποτελεί πρώτιστο στόχο υψίστης σημασίας. Επιδίωξή μας είναι να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη νέα δοκιμασία με αισιοδοξία, υπευθυνότητα αλλά και θάρρος ώστε η εταιρεία μας να εξέλθει αλώβητη από αυτή, πιο δυνατή και πιο έτοιμη για το νέο μέλλον όπως της αρμόζει σαν εταιρεία ορόσημο που είναι στον τομέα της. Θεωρώ ότι κάναμε αρκετά αυτό το διάστημα, δουλέψαμε σκληρά και ουσιαστικά εν μέσω της πανδημίας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε μια διαφορετική και ξεχωριστή εμπειρία. Επιλέξαμε να δράσουμε κατά την διάρκεια της πανδημίας για να είμαστε έτοιμοι για την εποχή που έρχεται και που σίγουρα θα φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές στην διαδικασία πώλησης και προώθησης. Ήδη λανσάραμε το πρώτο virtual showroom στην Κύπρο και την υπηρεσία Unicars 4All ενώ ακολουθούν και πολλά άλλα που θα τα ξεδιπλώσουμε εν καιρώ και βάσει της στρατηγικής που έχουμε καταστρώσει.

η

Tags
Ξένια Προδρόμου