Who is Who: Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης - Πρόεδρος ΚΕΒΕ

Ποιος είναι ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1959.

Με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και ειδίκευση στη διαχείριση Επιστημών ο κος Αγκαστινιώτης έχει διαγράψει μια επαγγελματική πορεία πλούσια σε ηγετικές θέσεις σε οργανισμούς, επιχειρηματικούς συνδέσμους και εταιρείες.

Μάλιστα, η χθεσινή (27/11) τηλεδιάσκεψη του ΚΕΒΕ, τον ανέδειξε επίσημα για δεύτερη και τελευταία θητεία στο τιμόνι του Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

«Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τα εργασιακά θέματα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σαν Κυπριακή Πολιτεία», είναι ανάμεσα στους στόχους που έχει θέσει ο κ. Αγκαστινιώτης για να φέρει εις πέρας μέχρι το 2023, που θα βρίσκεται στη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, επεσήμανε στην Brief.

Παράλληλα, ο κ. Αγκαστινιώτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος Εταιρειών VitaTrace Nutrition (VTN), το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα στην μέχρι τώρα επαγγελματική του καριέρα, καθώς όπως είπε στην Brief, αποτελείται από μια εξαίρετη ομάδα που έχουν καταφέρει να μετεξελιχθούν σε κορυφαίο Οργανισμό στον τομέα του στην Κύπρο αλλά και με αξιόλογη θέση στο εξωτερικό.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι το 2010 ο κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης βραβεύτηκε με το ετήσιο βραβείο ποιότητος για την εξαιρετική συμβολή του στην αναβάθμιση της ποιότητας της Κύπρου, από το Υπουργείο Οικονομικών και τον Κυπριακό Οργανισμό Ποιότητας.

Αυτά που ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν είναι ότι ο κ. Αγκαστινιώτης έχει πάθος με τα επιμελητήρια, αγάπη για τις αντίκες και βρίσκει την ηρεμία στην οικογένεια του.

>>>Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ<<<

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο Διοίκηση Επιχειρήσεων

 • Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Management Sciences από το Πανεπιστήμιο Cranfield (1986)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

 • Διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (2007-2013) 

 • Πρήδρευσε του Παγκύπριου Συνδέσμου Εισαγωγέων και Διανομέων Κτηνιατρικών Φαρμάκων (2007-2013)

 • Εξελέγει Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ (2011-2014) 

 • Διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (2005-2011) 

 • Διετέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων CIPA -Cyprus Investment Promotion Agency (2011-2015)

 • Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είναι Ιδρυτής, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Κύπρο - Αιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου

 • Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξελέγει Πρόεδρος του ΚΕΒΕ για την περίοδο 2017-2020

 • Την 27η Νοεμβρίου εκλέχθηκε Πρόεδρος στο ΚΕΒΕ για την τριετία 2020-2023

 • Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος Εταιρειών VitaTrace Nutrition Ltd (VTN).

>>>Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ<<<

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

Διετέλεσε μέλος του:

 • Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας Κύπρου, 

 • Διοικητικού Συμβουλίου Ευημερίας Φυλακών,

 • Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 • Το 2010 του απονεμήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και τον Κυπριακό Οργανισμό Ποιότητας το ετήσιο βραβείο ποιότητος για την εξαιρετική συμβολή του στην αναβάθμιση της ποιότητας στον τόπο μας.

η

- Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Μετά από μια κουραστική μέρα ισχύει το ρητό «ψόφα on the sofa». Συνήθως παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων, βλέπω για λίγο την οικογένεια και αρκετά νωρίς πάω για ύπνο.

- Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Με ενδιαφέρουν οι συλλογές παλαιών αντικειμένων όπως ραδιοφώνων, αυτοκινήτων, βιβλίων κ.α. και δεν χάνω την ευκαιρία να τα αποκτώ, να τα συντηρώ και να τα μελετώ.

- Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Επαγγελματικά όλες οι ενέργειες μου περιστρέφονται γύρω από την VTN την οποία με τους συνεργάτες μου (μια εξαίρετη ομάδα) έχουμε μετεξέλιξη σε κορυφαίο Οργανισμό στον τομέα του στην Κύπρο αλλά και με αξιόλογη θέση στο εξωτερικό. Καθ’ όσον αφορά το πάθος μου που είναι τα Επιμελητηριακά θεωρώ ότι πολύ σημαντικές ήταν οι ενέργειες που έγιναν από όλο το Συμβούλιο για ανακαίνιση του κτιρίου, εκμοντερνισμό της λειτουργίας του, η συνέχιση της ηγετικής του θέσης σαν η μεγαλύτερη Οργάνωση του τόπου αλλά προπάντων οι πάμπολες διεθνείς του δράσεις που το έχουν καθιερώσει σαν ένα πρότυπο Επιμελητήριο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

- Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας κατά την δεύτερη και τελευταία θητεία σας Πρόεδρος ΚΕΒΕ;

Η συνέχιση του εκμοντερνισμού του ΚΕΒΕ και κυρίως του τρόπου λειτουργίας του αλλά κυρίως η αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας που αφορούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τα εργασιακά θέματα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σαν Κυπριακή Πολιτεία.

Ξένια Προδρόμου