Who is Who: Χρήστος Παπαπέτρου - ΓΓ Παναγροτικής Ενωσης Κύπρου

Ποιος είναι ο Επικεφαλής Γενικός Γραμματέας της Παναγροτικής Ενωσης Κύπρου, Χρήστος Παπαπέτρου

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο κ. Χρήστος Παπαπέτρου, με καταγωγή από την Ευρύχου, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1960.

Στα 35 του χρόνια, εντάχθηκε στην Παναγροτική Ενωση Κύπρου (ΠΕΚ) όπου ανέλαβε τα καθήκοντα της θέσης του Επαρχιακού Γραμματέα Λευκωσίας-Κερύνειας.

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαπέτρου όχι μόνο ανέλαβε να αναδιοργανώσει σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα την ενίσχυση του Τμήματος Νέων Αγροτών της ΠΕΚ, αλλά κατάφερε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Αγροτικές Οργανώσεις, να ιδρύσουν το «Συμβούλιο Νεολαίας Αγροτικών Οργανώσεων Κύπρου» (CYFOC) το 1997.

Στόχος της ενέργειας αυτής, όπως σημειώνει στην Brief ο κ. Παπαπέτρου, η ενιαία εκπροσώπηση των νέων αγροτών της Κύπρου σε διάφορα  Ευρωπαϊκά σώματα νέων αγροτών, εντάσσοντας το αρχικά ως παρατηρητή και ακολούθως ως πλήρες μέλος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών,  γνωστό ως CEJA.

Αργότερα, το 2012, το Ανώτατο Αγροτικό Συμβούλιο, επιλέγει τον κ. Παπαπέτρου για τη θέση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα, μετά από πρόταση του τότε ΓΓ της ΠΕΚ, Μιχάλη Λύτρα,.

Όπως ανέφερε στην Brief, ο κ. Παπαπέτρου παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι την 12η του Σεπτέμβρη 2021 όπου το 30ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΚ τον εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης διαδεχόμενος τον ιστορικό ηγέτη της ΠΕΚ Μιχάλη Λύτρα   

Ο κ. Παπαπέτρου είναι νυμφευμένος με την Μόνικα Χριστοδούλου από την Αργάκα και έχουν  τρία παιδιά, ένα γιό 22 ετών και δύο θυγατέρες 18 και 16 ετών 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Αγροτικών Οργανώσεων Κύπρου

  • Πρόεδρος του ΠΑΝΣΟΛΙΟΥ Κυνηγετικού Συλλόγου Ευρύχου

  • Μέλος  Δ.Σ. σε διάφορους ημικρατικούς Οργανισμούς που έχουν σχέση με τον Γεωργικό Τομέα, ως εκπρόσωπος της ΠΕΚ   

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Εκπροσώπησε την ΠΕΚ σε διάφορα συνέδρια στην Κύπρο και την Ευρώπη

  • Παρακολούθησε σεμινάρια και συμμετείχε σε συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάφορα αγροτικά  θέματα, όπως αυτά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κ.α. 

ω

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Αυτό που με ξεκουράζει, είναι η μαγειρική την οποία λατρεύω.  Μου αρέσει να ετοιμάζω για την οικογένεια αλλά και τους φίλους μου πιάτα από παραδοσιακές κυπριακές συνταγές αλλά και από δικές μου συνταγές χρησιμοποιώντας μόνο ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας. 

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Αν και ο ελεύθερος μου χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, εντούτοις με την πρώτη ευκαιρία επιλέγω να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι όταν έχω τη δυνατότητα να μαγειρεύω μαζί με τις δύο μου κόρες. Ασχολούμαι επίσης με το άθλημα του κυνηγίου και με την φροντίδα της φυτείας μου. 

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Μια σημαντική για εμένα ενέργεια  ήταν να αποφασίσω να ασχοληθώ με το αγροτικό κίνημα. Πιστεύω ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας κάθε χώρας και για να βοηθήσω τους αγρότες να βελτιώσουν το εισόδημα και την ποιότητα ζωής τους ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και όπως τους αξίζει γι’ αυτά που προσφέρουν στη κοινωνία.

Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΚ

Στόχος μου ως Γ.Γ. της ΠΕΚ είναι η ενδυνάμωση της Οργάνωσης ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει στον αγροτικό κόσμο. Να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των αγροτών αλλά και της 80χρονης λαμπρής ιστορίας της ΠΕΚ. Επίσης ανάμεσα στους στόχους μας είναι η επανίδρυση του Συνεργατικού Κινήματος ο οποίος αποτελεί το βασικότερο συντελεστή χρηματοδότησης της παραγωγής. Παράλληλα επιθυμούμε να εκσυγχρονίσουμε την παραγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ώστε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. 
Τέλος, με τις ενέργειες μας θέλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα του Αγροτικού Κινήματος και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Αγροτικών Οργανώσεων.