Who is Who: Joseph Borghese - Ιδρυτής του «Hope For Children»

Ποιος είναι ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Hope For Children, Joseph Borghese

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

 

Ο Joseph Borghese γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1981, στην Σιγκαπούρη, όπου και μεγάλωσε. Από το 2006 μέχρι σήμερα διαμένει στη Λευκωσία. 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Κλασσική Φιλοσοφία και Eκπαίδευση και στην κοινωνική εργασία, στην Ινδία, το 2006 έρχεται στην Κύπρο και φοιτά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από όπου αποκτά το δεύτερο του Μεταπτυχιακό, στις Διεθνείς Σχέσεις, αυτή τη φορά.

Και τότε, το 2008 συγκεκριμένα, πήρε την πιο σημαντική απόφαση της πορείας του όπως επεσήμανε στην Brief και ιδρύει το “Hope For Children” CRC Policy Center στη Κύπρο.

Στην συνέχεια εμπλέκεται με τον τομέα των νέων τεχνολογιών, και της παραγωγής κρασιού.    

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι ο Joseph Borghese είναι ιδρυτής και CEO της εταιρίας PUNDI X 365. Η Pundi X 365, είναι κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης της τεχνολογίας Blockchain, Artificial Intelligence (AI) και Internet of Things (IoT).

Μέσω της τεχνολογίας Blockchain, η PUNDI X 365 προσφέρει εμπιστοσύνη και διαφάνεια σε τομείς όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, φροντίδα υγείας και η ασφάλιση, το παγκόσμιο εμπόριο, οι διαδικτυακές πληρωμές, ναυτιλία, ο τουρισμός και πολλά άλλα. 

Παράλληλα με τον συνδυασμό της τεχνολογίας ΑΙ kai ΙοΤ προσφέρει υπηρεσίες Agritech. Agritech, όπως ανέφερε, είναι η χρήση της τεχνολογίας στη γεωργία, την κηπουρική και την υδατοκαλλιέργεια με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης, της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας.

Μιλώντας στην Brief o κ Borghese, υπογράμμισε πως στο μέλλον θέλει να εστιάσει περισσότερο σε έργα που αφορούν τη καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη και να συνεισφέρει μέσω των επιχειρήσεων του στη τεχνολογική ανάπτυξη της Κύπρου

v

>>>Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ<<<

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Κατέχει πτυχίο Φιλοσοφίας / Δίπλωμα στη Κλασσική Φιλοσοφία και Εκπαίδευση, από το St. Albert’s College (Singapore campus και Jharkhand, στην India) (2000-2003)

  • Απέκτησε μεταπτυχιακό στη Κοινωνική Εργασία από το Nagpur University,επίσης της Ινδίας (2003- 2005)

  • Κατέχει ακόμη, μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (2006-2011)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Το 2008 ίδρυσε το “Hope For Children” CRC Policy Center στην Κύπρο και εκ τοτε είναι ο Γενικός Διευθυντής του.

  • Για δύο χρόνια διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Western Lobby Consultants Ltd (2016-2018)

  • Το 2018 ίδρυσε την εταιρεία Borghese Wine 365 στην οποία διατελέι και χρέη Διευθύνων Σύμβουλου.

  • Το 2020 προχώρησε στην ίδρυση της  Pundi X 365, στην οποία είναι μέχρι και σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Cyprus – Australian Business Association

  • Έχει διοριστεί ως πρόξενος Βασιλείου της Τόνγκα στη Κυπριακή Δημοκρατία το 2020

  •  Έχει λάβει το Βραβείο Νέου Επιχειρηματία της Κύπρου για το 2019 από το ΚΕΒΕ

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Το περπάτημα με το σκύλο μου, και επίσης να περνώ χρόνο με τη σύντροφο μου αλλά και με καλούς φίλους είτε στο σπίτι είτε έξω για φαγητό και ποτό.

v

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Περνώ αρκετό χρόνο διαβάζοντας διεθνείς ειδήσεις και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στους τομείς που δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά. Μ’ ευχαριστεί πολύ να βλέπω ταινίες αλλά και να κάνω εξορμήσεις ειδικά σε ορεινές περιοχές γνωρίζοντας τα όμορφα μέρη της Κύπρου. Το να περνώ κατά καιρούς τον ελεύθερο μου χρόνο στις δομές του Hope For Children όπως στις παιδικές στέγες και το Σπίτι του Παιδιού είναι ακόμα κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα. 

- Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Από τις πιο σημαντικές, θεωρώ πως είναι η απόφαση μου να ιδρύσω το “Hope For Children” CRC Policy Center στη Κύπρο το 2008. Ένας οργανισμός ο οποίος σήμερα αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παιδικής προστασίας στη Κύπρο ο οποίος εργοδοτεί μία αξιόλογη ομάδα επαγγελματιών που ανέρχονται σήμερα στους 100. 

Αλλά και μετέπειτα η εμπλοκή μου στον τομέα των νέων τεχνολογιών, και της παραγωγής κρασιού.  

>>>Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ<<<

-Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας για το 2021; 

Για το 2021, στόχος μου πάνω απ’ όλα είναι να καταφέρω να παραμείνω υγιείς, και να εστιάσω περισσότερο σε έργα που αφορούν τη καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη και να συνεισφέρω μέσω των επιχειρήσεων μου στη τεχνολογική ανάπτυξη της Κύπρου. Παράλληλα, μέσω του πρόσφατου διορισμού μου ως Πρόξενος του Βασιλείου της Τόνγκα στη Κύπρο, στόχος μου είναι να εργαστώ για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών δίνοντας έμφαση στους τομείς του τουρισμού, ναυτιλίας, τεχνολογίας και περιβάλλοντος – βιώσιμης ανάπτυξης. 

Όσο αφορά το Hope For Children στόχος μου είναι η εγκαθίδρυση παραρτήματος του οργανισμού στη Νέα Υόρκη που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

V

Tags
Ξένια Προδρόμου