Who is Who: Κλεάνθης Κουτσόφτας - Πρόεδρος ΔΣ ΟΝΕΚ

Ποιός είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, Κλεάνθης Κουτσόφτας

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Κλεάνθης Κουτσόφτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παραλίμνι το 1992.

Υπηρέτησε τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού από όλες τις βαθμίδες της παράταξης με απόλυτη επιτυχία. Ξεκίνησε από τη ΜΑ.ΚΙ (Μαθητική Κίνηση), στην συνέχεια εντάχθηκε στις τάξεις της ΦΠΚ Πρωτοπορία και από το 2017 είναι ο Επαρχιακός της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

Ο Κλεάνθης έχει διοριστεί Πρόεδρος του οργανισμού νεολαίας Κύπρου την 8η Οκτωρίου 2021.

Στόχος του μέσα από την θέση του όπως ανέφερε στην Brief «να εδραιωθούμε ως ο Οργανισμός που θέτει τους νέους στο επίκεντρο, τους εμπνέει και τους ενδυναμώνει για να επιδιώξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του».

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Σπούδασε νομική στο University of Essex (2013-2016) 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Το 2016 άρχισε να εξασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

  • Από το 2017 υπηρετεί τη ΝΕΔΗΣΥ από τη θέση του Επαρχιακού στην Αμμόχωστο.

  • Διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου τον Οκτώβριο του 2021

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Το 2014 διετέλεσε πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορία Ηνωμένου Βασιλείου

  • Το 2015 υπηρέτησε από το αξίωμα του προέδρου στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Ηνωμένου Βασιλείου (ΕΦΕΚ ΗΒ).

  • Ταυτόχρονα ο Κλεάνθης έχει να επιδείξει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

γ

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Η συνάντηση με φίλους για φαΐ ή ποτό μετά από μια δύσκολη μέρα είναι κάτι που με ξεκουράζει και με προετοιμάζει για την επόμενη μέρα. Επίσης με ξεκουράζει πολύ το περπάτημα στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης μου με θέα τη θάλασσα την οποία έχω την ευκαιρία να απολαμβάνω καθημερινά από την πόλη στην οποία κατοικώ. 

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και ο αθλητισμός. Παρόλα αυτά η αγαπημένη μου ενασχόληση είναι τα κοινά και η εμπλοκή μου σε διάφορα κοινωνικά σύνολα βοηθώντας τους συνανθρώπους μου. 

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Σημαντική στιγμή στη σύντομη μου διαδρομή θεωρώ τη πρόσφατη συμμετοχή μου στις Βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου όπου είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε μια όμορφη και αξιοπρεπή εκλογική διαδικασία η οποία με έφερε ακόμα πιο κοντά με τους συμπολίτες μου και με βοήθησε να αναπτύξω περαιτέρω τον εαυτό μου και τη σκέψη μου για το μέλλον. Προσφάτως θεωρώ πολύ τιμητική στιγμή στη ζωή μου το διορισμό μου ως Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να σταθώ αντάξιος του τιμητικού αυτού διορισμού.

Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΝΕΚ

Στόχος μας στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) παραμένει η προσπάθεια να εδραιωθούμε ως ο Οργανισμός που θέτει τους νέους στο επίκεντρο, τους εμπνέει και τους ενδυναμώνει για να επιδιώξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλω το μέγιστο των δυνάμεων μου έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για κάθε νέο και νέα. Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία με όλους τους stakeholders του οικοσυστήματος της νεολαίας με σκοπό την βελτίωση και φυσικά την επέκταση των πολιτικών που τους αφορούν.

ω

Tags