Who is Who: Κλέλια Βασιλείου - Επίτροπος Περιβάλλοντος

Το who is who της Κλέλιας Βασιλείου

UPDATED: 4 Δεκεμβρίου 2020

Η Κλέλια Βασιλείου διορίζεται ως Επίτροπος Περιβάλλοντος και αναλαμβάνει καθήκοντα την 4η Δεκεμβρίου 2019.
Ακολουθεί το βιογραφικό της όπως συντάχθηκε και δημοσιεύτηκε 13 Ιουλίου 2019.
-------------------------------------------------------------------------

Η Κλέλια Βασιλείου γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Πελένδρι.

Αποφοίτησε το 1997 από το Απεήτειο Λύκειο Αγρού, ενώ σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2003 μέχρι το 2009 εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2009 είναι η Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, έχοντας επιδείξει πλούσια δράση. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Μεταξύ άλλων, συνέταξε επιστημονικές αναλύσεις για τη γεωλογική κληρονομιά της οροσειράς του Τροόδους και συμμετείχε κατέχοντας διευθυντική θέση σε διάφορα Ευρωπαϊκά και διακρατικά σχέδια συνεργασίας για ανάδειξη και ένταξη στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων της περιοχής του Τροόδους.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους (Troodos Tourism Board) και αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Σχέδιο EDEN Destinations of Excellence για το Τρόοδος και την περιοχή Πιτσιλιάς. Επίσης υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου.

Σταδιοδρομία
2003-2009:
Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες
2009 μέχρι σήμερα: Διευθύντρια Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους
Αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Σχέδιο EDEN Destinations of Excellence για το Τρόοδος και την περιοχή Πιτσιλιάς
Πρόεδρος ΔΣ Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου

Εκπαίδευση-Σπουδές
Απεήτειο Λύκειο Αγρού
Σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Άμεσος στόχος
Ως άμεσο στόχο θέτει την όσον το δυνατόν ωφελιμότερη παρουσία της, τιμώντας τον διορισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως μία εκ των επιλογών του.

Η ατζέντα για το άμεσο μέλλον
Από την πρώτη στιγμή όρισε ως προτεραιότητα την εμπλοκή της σε θέματα για τα οποία η προηγούμενη της εμπειρία στην Αναπτυξιακή Τροόδους μπορεί να λειτουργήσει θετικά υπερ του συνόλου.  

«Μέσω της Αναπτυξιακής είχα την ευκαιρία να παρακολουθώ το έργο 9 Υπουργείων μέσω συνεργειών και συμπράξεων αλλά και Ευρωπαϊκών Έργων Συνεργασίας, και να είμαι σε θέση να εντοπίσω τα προβλήματα στις διοικητικές λειτουργίες αλλά και πολιτικές οι οποίες θα κάνουν την καθημερινή μας ζωή, πιο λειτουργική, δίνοντας λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Θεωρεί περαιτέρω ότι, «οι αναπτυξιακοί μηχανισμοί σε σχέση με τα περιβαλλοντικά δεδομένα μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν κάτω από σενάρια αμοιβαίας ωφέλειας αφού μπορούν να συνυπάρξουν αν μπορέσουμε συλλογικά να έχουμε ολιστικούς αναπτυξιακούς σχεδιασμούς σε ισορροπία πάντα με τη διατήρηση της φύσης η οποία ως φύση, μπορεί επίσης να προσφέρει στην οικονομία του τόπου. Κάτι που σίγουρα μπαίνει συχνά σε συζητήσεις είναι τα Οικονομικά του Περιβάλλοντος. Τα οποία αποτελούν αυτήν ακριβώς τη χρυσή τομή».

Ενδιαφέρουν κι αυτά…
Τα ενδιαφέροντα της κινούνται γύρω από όλα τα φυσικά στοιχεία. 


Αναρρίχηση γιατί είναι ο μόνος τρόπος να έρθει κανείς αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και να τον διαχειριστεί σε μία δύσκολη συνθήκη αφού ταυτόχρονα πρέπει να λειτουργεί σώμα, ψυχή, πνεύμα, ασφάλειες και ανασφάλειες.

Διατηρεί μεγάλο πάθος για την Άγρια Ζωή, αφού διαβάζει ότι πέσει στα χέρια της σχετικό, έχει επισκεφτεί αρκετά Μουσεία Φυσικής Ιστορίας κυρίως στην Ευρώπη, ενώ παρακολουθεί με μανία σχετικά ντοκυμαντέρ. Παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές προσπάθειες διατήρησης και ανάδειξης της φύσης αλλά και της αποκατάστασης και απελευθέρωσης άγριων θηλαστικών του τόπου μας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η επιλογή ταξιδιών αναψυχής πάντα έχει να κάνει με τις λέξεις τοπίο, άγρια ζωή και τοπική γαστρονομία.

«Ταυτόχρονα ταλαιπωρούμαι από 2 ανθρώπινες ιστορίες (περισσότερο ως παιδικές αναμνήσεις που σχημάτισαν την προσωπικότητα μου), μία εκ των οποίων έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σχήμα σε μορφή λογοτεχνικού βιβλίου ενώ δεν ήταν ο εξαρχής στόχος.

Τέλος, αγαπημένη της ασχολία είναι να συζητεί με ανθρώπους που ακούν αλλά και που μιλάνε. Η επικοινωνία με τον Άνθρωπο, τονίζει, μπορεί πάντα να μας προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα χίλια πτυχία μπορούν να μας δώσουν ποτέ.

Tags
Μάριος Αδάμου