Who is Who: Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος - Οικονομικός Αναλυτής

Ποιος είναι ο Managing Director της Virtue Financial Services και οικονομικός αναλυτής Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

O κ. Κωνσταντίνος Μπρατσιάκος γεννήθηκε στις 23/4/1972 και είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών. 

Είναι Σύμβουλος και Διαχειριστής Επενδύσεων με πάνω από 23 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλες Χρηματιστηριακές και Επενδυτικές εταιρίες έχοντας αναπτύξει σημαντικές δεξιότητες στη συμβουλευτική χρηματοοικονομική διαχείριση (financial consulting) και διαχείριση περιοσίας (wealth management), ενώ το 2017 ίδρυσε την εταιρεία Virtue Financial Services το 2017, όπου είναι ο Ιδιοκτήτης και Επενδυτικός Σύμβουλος. 

Να σημειώσουμε επίσης πως ο κ. Μπρατσιάκος αναλύει κάθε Τετάρτη στο Business Hour By Brief τα νέα από τις αγορές. (Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις προηγούμενες αναλύσεις του κ. Μπρατσιάκου).

Ο κ. Μπρατσιάκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 ως Χρηματιστηριακός Αναλυτής στην Interaction AE (συνδεδεμένη εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων) και στη συνέχεια το 2000 ανέλαβε τη σύσταση και διεύθυνση του τμήματος παραγώγων της Eurosec AE στη νεοσυσταθείσα αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Το 2003 μετακινήθηκε στην Eurobank ΑΕΠΕΥ ως trader και σύμβουλος επενδύσεων Ελλήνων και Ξένων Θεσμικών Επενδυτών στο τμήμα Παραγώγων. Από το 2006 ανέλαβε εκ παραλλήλου το ρόλο του υπεύθυνου ανάπτυξης Χρηματιστηριακών Συναλλαγών με την Eurobank Κύπρου.

Το 2009 ανέλαβε Διευθυντής του Τμήματος Παραγώγων στη Eurobank ΑΕΠΕΥ, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 2017. Σε αυτό το διάστημα το Τμήμα Παραγώγων παρέμεινε σταθερά στην κορυφή της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς από πλευράς όγκου συναλλαγών.

Από το 2017 προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας Virtue Financial Services η οποία συνεργάζεται στο Ελλαδικό χώρο με την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και στο εξωτερικό με την Mental Capital AG με έδρα τη Λουκέρνη (Ελβετία). Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ενα ευρύ φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών και προϊόντων (μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, Αμοιβαία Κεφάλαια, FX κ.α.)

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • MSc in Finance, University of Strathclyde, Glasgow, UK                                          
  • Πτυχίο «Διοίκηση Επιχειρήσεων», ΑΣΟΕΕ, Αθήνα, Ελλάδα                               
  • BSc Business Administration, Ecole Superieure de Commerce de Lille, Lille, France        

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Virtue Financial Services: 07/2017 μέχρι Σήμερα: Ιδιοκτήτης και Επενδυτικός Σύμβουλος: Ιδρυσε την εταιρεία Virtue Financial Services το 2017. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ενα ευρύ φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών και προϊόντων (μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, Αμοιβαία Κεφάλαια, FX κ.α.), ενώ συνεργάζεται με την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην Ελλάδα και με την Mental Capital AG στην Ελβετία. 
  • Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ: 11/2009 μέχρι 06/2017: Διευθυντής του Τμήματος Παραγώγων: Διετέλεσε Διευθυντής του μεγαλύτερου Desk παραγώγων στην Ελλάδα προσφέροντας υπηρεσίες τόσο σε Ιδιώτες επενδυτές όσο και Θεσμικούς.
  • Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ: 12/2003 μέχρι 11/2009: Trader/ Σύμβουλος Επενδύσεων Παραγώγων: Σύμβουλος επενδύσεων Ελλήνων και Ξένων Θεσμικών στο τμήμα Παραγώγων και Υπεύθυνος Χρηματιστηριακής Συνεργασίας με Eurobank Cyprus
  • EUROSEC ΑΕΠΕΥ: 09/2000 μέχρι 12/2003: Υπεύθυνος Παραγώγων: Σύσταση και Διεύθυνση του Τμήματος Παραγώγων της Eurosec στη νεοσυσταθείσα αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • Interaction ΑΕ: 10/1998 μέχρι 09/2001: Σύμβουλος/ Οικονομικός Αναλυτής 

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Κατ' αρχήν να σημειώσω ότι οι απογευματινές/βραδινές ώρες αποτελούν το γοητευτικοτερο κομμάτι της μέρας από τα νεανικά μου κιόλας χρόνια. Η μέρα μου έχει καθημερινά αρκετή πίεση λόγω της φύσης του αντικειμένου και της μεταβλητότητας των χρηματιστηριακών αγορών. Αυτό που με χαλαρώνει αναλόγως της περιόδου μπορεί να είναι μια ταινία στην τηλεόραση με τη συντροφιά της συζύγου μου, ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο με καλή παρέα και φίλους ή μια επίσκεψη σε κάποια εικαστική έκθεση, ιδιαίτερα τώρα που βγαίνοντας από την πανδημία υπάρχει έντονη κινητικότητα και νέες προτάσεις.  

φεεεφεφ

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Αγαπώ τα ταξίδια. Είναι κάτι που διευρύνει τους ορίζοντες μου και με φέρνει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και ανθρώπους κάτι το οποίο έχω πραγματικά ανάγκη. Την οργάνωση τους προτιμώ να την αναλαμβάνω μόνος μου και αποτελεί και αυτό μέρος του ταξιδιού. Αν και με την πανδημία τα ταξίδια δυστυχώς έχουν περιοριστεί. Από αθλητικές δραστηριότητες το τένις είναι το σπορ που με χαλαρώνει και με αποφορτίζει από την πίεση της καθημερινότητας οπότε προσπαθώ 2 με 3 φορές την εβδομάδα να βρίσκομαι στο γήπεδο. Επίσης η βόλτα με τα ποδήλατα μαζί με τους 2 γιους μου κάποιες Κυριακές, είναι κάτι που όλοι χαιρόμαστε και μας φέρνει πιο κοντά. Η μεγάλη μου όμως "ερωμένη" είναι η τέχνη. Λειτουργεί αγχολυτικά και με μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο τελείως διαφορετικό από αυτόν των αριθμών και της οικονομίας.

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Αναμφισβήτητα η ίδρυση της Virtue Financial Services είναι το σημαντικότερο επίτευγμα μου και αυτό για το οποίο αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση. Η μετάβαση από το καθεστώς του στελέχους σε αυτό του επιχειρηματία αλλά και συγχρόνως manager, συμβούλου και διαχειριστή αποτελεί μια εξαιρετική πρόκληση στην οποία δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί. Έχεις την "πολυτέλεια" να προσπαθείς να διευρύνεις τη γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρεις, τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεσαι και τους τομείς που δραστηριοποιείσαι. Αλλά ταυτόχρονα επωμίζεσαι το δημιουργικό άγχος να έχεις ικανοποιημένους τους πελάτες που σε τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και τα χρήματα τους.   

Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας από την θέση σας ως Managing Director of Virtue Financial Servises

Κατ' αρχήν ο πρώτος και προφανής στόχος είναι η συνεχής αύξηση των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων. Ωστόσο ο σημαντικότερος και υψηλότερος στόχος είναι η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Σήμερα με την πληθώρα των πλατφορμων ηλεκτρονικών συναλλαγών (με χαμηλό κόστος) και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών ο επενδυτής ψάχνει την επιπλέον υπηρεσία που θα σε διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό. Αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή αποκωδικοποίηση του risk profile του κάθε επενδυτή (καθώς όλα τα προϊόντα και όλες οι υπηρεσίες δεν είναι για όλους ίδιες), οι εύστοχες και σταθμισμένες βάσει ρίσκου επενδυτικές επιλογές (δηλ. να διακρίνεις τις ευκαιρίες και να της προσφέρεις στους πελάτες σου) και βέβαια η πληθώρα των εργαλείων/προϊόντων που προσφέρουμε (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα, A/K, IPOs, cryptos και άλλα προϊόντα). Οραμα μου λοιπόν, είναι να βελτιώνουμε συνεχώς το επίπεδο υπηρεσιών και να παραμένουμε ενεργοί σε ένα επενδυτικό περιβάλλον που παρουσιάζει συνεχείς και γρήγορες αλλαγές και ευκαιρίες.

4ρρς33ρ3ρς

Ξένια Προδρόμου