Who is Who: Κυριάκος Ιορδάνου - Γενικός Διευθυντής ΣΕΛΚ

Ποιος είναι ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Κυριάκος Ιορδάνου

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αρχίζει το 1995 από τον τραπεζικό τομέα και την Τράπεζα Κύπρου Φάκτορς ως Λειτουργός Πιστωτικού Ελέγχου.

Έκ τοτε η επαγγελματική του πορεία διαγράφεται μέσα από Διευθυντικές θέσεις, όπως στην εταιρεία Ι. Γ. Κασουλίδης & Υιός Λτδ, στην εταιρεία Α. Αssiotis Home Plaza Ltd, η οποία δραστηριοποιείτο στο λιανικό εμπόριο.

Εργάστηκε ακόμη ως οικονομικός και επιχειρηματικός σύμβουλος σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

Από το 2004 μέχρι το τέλος του 2011 εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου, αρχικά από τη θέση του Λογιστή της Αρχής, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια κατείχε τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή του οργανισμού. 

Από τον Ιανουάριο του 2012 βρίσκεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Ο Κυριάκος Ιορδάνου δηλώνει «Life Long Learner» κάτι που επιβεβαιώνεται από το βιογραφικό και τα ενδιαφέροντα του. 

Στον ελάχιστο ελεύθερο του χρόνο μελετά  ιστορία και πολιτική, ενώ ασχολείται λίγο και με τη μουσική, όπως ανέφερε στην Brief, κάτι που επαληθεύει για άλλη μια φορά ότι οι αριθμοί και η μουσική βάσει του Πυθαγόρα, είχαν άμεση σύνδεση μεταξύ τους.

Ο κ. Ιορδάνου, διοχετεύει τη δημιουργικότητα του και στην ποίηση, γράφοντας στίχους για τραγούδια.

Μότο ζωής όπως επεσήμανε στην Βrief, είναι τα λόγια του Κυριάκου Μάτση, «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Όπως επίσης σημείωσε, μέσω του ΣΕΛΚ αλλά και της κοινότητας του Round Table, προσπαθεί να είναι χρήσιμος και ωφέλιμος ευρύτερα στην κοινωνία.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Αποφοίτησε από το GC School of Careers (1991)

 • Εγκεκριμένος Λογιστής (FCCA), Μέλος του ΣΕΛΚ και του ACCA 

 • Εγκεκριμένος Εσωτερικός Ελεγκτής – Certified Internal Auditor (CIA)

 • Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μasters in Βusiness Administration)

 • Μέλος Fellow of the  Institute of Chartered Secretaries and Administrators (FCIS)

 • Μέλος του Chartered Institute of Public Finance and Accountancy 

 • Associate Member Chartered Institute of Marketing (ACIM) 


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Τράπεζα Κύπρου Φάκτορς Λτδ 1995 – 1999

 • Ι.Γ. Κασουλίδης και Υιος Λτδ  1999 – 2000

 • Α. Assiotis Home Plaza Ltd 2000 – 2002

 • παροχή υπηρεσιών ως οικονομικός σύμβουλος και επιχειρηματικός σύμβουλος 2002 – 2004

 • σύμβουλος και επιχειρηματικός σύμβουλος 2002 – 2004

 • Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου 2004 – 2011 

 • Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου   2011 – σήμερα 

β
 

>>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Είναι ο Πρόεδρος της Παράλληλης Βουλής για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, από το 2019

 • Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Cyprus Association of Lobbyists and Public Affairs Professionals (LPAP) από το 2018.

 • Είναι μέλος της καθοδηγητικής επιτροπής για το έργο της οικονομικής διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών

 • Είναι μέλος της καθοδηγητικής επιτροπής για το έργο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας

 • Εκπροσωπεί τον ΣΕΛΚ σε συμβούλια και όργανα διεθνών σωμάτων στα οποία είναι μέλος

 • Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΛΚ από το 2002 έως το 2011, ενώ ήταν ο Αντιπρόεδρος του κατά την περίοδο 2009-2011

 • Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου από το 2006 έως το 2011

 • Διατέλεσε μέλος της λέσχης Round Table Cyprus (Γραμματέας Κεντρικού Συμβουλίου 2011-2012) και του Round Table 1 Nicosia (Πρόεδρος 2013-2014)

 • Εξειδικεύεται σε θέματα διακυβέρνησης και δεοντολογίας

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;
Δυστυχώς η μέρα μου τελειώνει αργά το βράδυ και με τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού οι επιλογές είναι περιορισμένες. Χαλαρώνω ακούγοντας λίγη μουσική, παίζοντας κιθάρα ή γράφοντας στίχους. Σε κανονικές συνθήκες, συνευρέσεις με φίλους για κουβέντα και κρασί.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;
Κύριο μου ενδιαφέρον εκτός εργασίας, αποτελεί η δουλειά μου . . .  αφού ενημερώνομαι για ότι αφορά τον κλάδο μας και τα μέλη μας. Παρακολουθώ τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα, ως επίσης ιστορικά κατά κύριο λόγο ντοκιμαντέρ. Παρακολουθώ  τις εξελίξεις στα αθλητικά σε Κύπρο και εξωτερικό. Μελετώ ιστορία και διαβάζω ποίηση. Γράφω όποτε μπορώ, και στο βαθμό του δυνατού, ποίηση και στίχους για τραγούδια. Τόσο μέσω του ΣΕΛΚ αλλά και της κοινότητας του Round Table, προσπαθώ να είμαι χρήσιμος και ωφέλιμος ευρύτερα στην κοινωνία.

γ

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία;
Καταρχάς θα έλεγα ότι όλες μου οι αποφάσεις για την επαγγελματική μου πορεία ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. Θεωρώ ότι έχω συμβάλει σε διάφορα θέματα σε όλους τους οργανισμούς στους οποίους έχω εργαστεί, βοηθώντας τους τους να αναπτυχθούν ή να διατηρηθούν ζωντανοί, ανάλογα και των καιρών.
Ορόσημο ασφαλώς αποτελεί η περίοδος της Τρόικας κατά την περίοδο 2013-2016 όπου καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια υπό δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες για να στηριχτεί η οικονομία και η αξιοπιστία της χώρας, η επιχειρηματική δραστηριότητα, το λογιστικό επάγγελμα και τα μέλη του ΣΕΛΚ. Αντίστοιχο ορόσημο είναι και η περίοδος 2020 μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
Βασική επικέντρωση αναμφισβήτητα αποτελεί η καθημερινή εργασία στο ΣΕΛΚ για τη συνεχή ανάπτυξη και αναβάθμισή του σε όλους τους τομείς του, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα μέλη του, την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

-Ποιος ο στόχος τα πλάνα σας από τη θέση που βρίσκεστε σήμερα;
Η συνεχής ανάπτυξη του ΣΕΛΚ και υποστήριξη του λογιστικού επαγγέλματος και των μελών του. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε λειτουργικά θέματα και σε θέματα αυτοματοποίησης και τεχνολογίας.
Επιδίωξή μου είναι να καταστεί ο ΣΕΛΚ σημείο αναφοράς και πρότυπος οργανισμός για τα θέματα που τον αφορούν και για τα οποία έχει αρμοδιότητα μέσα από το πλαίσιο των 4 R’s (Relevance, Reputation, Recognition, Responsibility) και να εξελιχθεί μαζί με τις αλλαγές και εξελίξεις που έρχονται σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. 

σ
 

Tags
Ξένια Προδρόμου