Who is Who: Μαρίνος Κυριάκου – Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου

Ποιος είναι ο Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Μαρίνος Κυριάκου γεννήθηκε το 1963. 

Κατάγεται από την Μύρτου της Επαρχίας Κερύνειας  και είναι παντρεμένος με την Ισμήνη Καραπάνου και έχουν δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Μυρτώ, 25 και 16 χρονών αντίστοιχα.

Είναι περήφανος για όσα πέτυχε στην ζωή του με τα «θκυο του σσιέρκα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην Brief. Προερχόμενος από φτωχή οικογένεια και δουλεύντας από 12 χρονών κατάφερε να σπουδάσει και να είναι σήμερα αυτοδημιούργητος και πετυχημένος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, όπως αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ανάμεσα σε σκι, ποδόσφαιρο, θάλασσα και βιβλία, δηλώνει πως η ενασχόληση του με τα κοινά είναι και το πιο μεγάλο του ενδιαφέρον.

Είναι ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου από το 2016. 

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Έκανε σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Marketing.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Διετέλεσε πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Αγίου Αθανασίου για πέντε χρόνια (2006-2011).

  • Εξελέγη δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγίου Αθανασίου (2011).

  • Είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας.

  • Είναι ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου από το 2016 μέχρι σήμερα. 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει σε πολλά Συμβούλια ( Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας και Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λεμεσού κ.α)  και Συνδέσμους.

  • Είναι επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και συμμετέχει σε διάφορα συλλογικά όργανα.

  • Έχει ενεργή και πλούσια δράση στα κοινά από πολύ μικρή ηλικία και διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αθανασίου για πολλά χρόνια. 

Δείτε ακόμη: 

MARINOS KYRIAKOU


- Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική μέρα;

Όντως δεν υπάρχει μέρα που να μην είναι πιεστική και κουραστική όταν κατέχεις ένα τέτοιο αξίωμα. Τα τηλέφωνα δεν σταματούν ποτέ και ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος.

Εντούτοις όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος η θάλασσα, ένα καλό βιβλίο και ένα αθλητικό γεγονός είναι αυτά που πραγματικά με ξεκουράζουν .

Επίσης ένα ποτήρι κρασί με μουσική και καλούς φίλους βοηθά πολύ στην ηρεμία και στην ξεκούραση.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Μου αρέσουν τα ταξίδια , ιδιαίτερα σε χώρες με διαφορετική κουλτούρα . 
Είμαι ποδοσφαιρόφιλος αλλά μου αρέσει να παρακολουθώ όταν μπορώ και όλα τα άλλα αθλήματα στίβου.

Αγαπώ το χειμερινό σκι γιατί είναι ένα άθλημα το οποίο παρά την σημαντική κούραση , ξεκουράζει το μυαλό και αποβάλει το άγχος της καθημερινότητας. 
Η ενασχόληση μου όμως με τα κοινά θεωρώ ότι είναι και το ποιο μεγάλο μου ενδιαφέρον και νιώθω ότι αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ να με ενδιαφέρει γιατί η προσφορά στο συνάνθρωπο και κατ’ επέκταση προς την κοινωνία γενικότερα με γεμίζει ως άνθρωπο. 

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία σας;

Όσον αφορά την επαγγελματική μου πορεία νιώθω ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα στην ζωή μου αφού προέρχομαι από πολύ φτωχή οικογένεια της οποία η ζωή έγινε ακόμα δυσκολότερη με τον πόλεμο και την προσφυγιά, έχω πετύχει πολλά αφού είμαι αυτοδημιούργητος και πετυχημένος επιχειρηματίας.

Θυμάμαι το εαυτό μου να δουλεύει από 12 χρονών , από την πρώτη μέρα των διακοπών των σχολείων μέχρι και την τελευταία για να μπορώ να εξασφαλίσω τα έξοδα της φοίτησης μου αφού η οικογένεια μου έκανε αγώνα επιβίωσης. 

Παρόλα αυτά δεν παραπονιέμαι για την ζωή μου  και τις δυσκολίες που πέρασα αφού η πορεία μου ήταν δημιουργική και σήμερα νιώθω περήφανος για ότι έχω πετύχει με τα  «θκυο μου σσιέρκα».

ω


-Ποιος ο στόχος, τα πλάνα σας ως Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου

Παρά τις οικονομικές  δυσκολίες και τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού θεωρώ ότι έχουμε πετύχει να υλοποιήσουμε την υλοποίηση του προγράμματος μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Με συλλογικές αποφάσεις προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες μας. 
Παράλληλα με τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη αλλά και αυτά που προγραμματίζονται πρώτιστος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.  Θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρότυπο όσον αφορά την περιβαλλοντική συνείδηση γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε οτιδήποτε αφορά τον εμπλουτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.   

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την ομαλή συνένωση με τον γειτονικό Δήμο Γερμασόγειας και τις 6 κοινότητες που θα αποτελούν την νέα οντότητα. 

Στόχος μας είναι αυτή η ενοποίηση να γίνει όσο το δυνατό με λιγότερα προβλήματα ούτως ώστε ο νέος Δήμος να μπορεί να ανταποκριθεί στην νέα τάξη πραγμάτων για περαιτέρω πρόοδο και σωστή ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Συνοψίζοντας δηλώνω ότι θα συνεχίσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο συλλογικά  και μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες να υλοποιήσουμε τους στόχους μας με επίκεντρο την προσοχή μας, τον άνθρωπο. 

ω