Who is Who: Μαρίνος Στυλιανού – Διευθυντής ΕΒΕ Πάφου

Ποιος είναι ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

O Μαρίνος Στυλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο όπου και διαμένει σήμερα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του πρώτα στην Ελλάδα και μετά στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέστρεψε στην Κύπρο όπου εργάστηκε ως αντικαταστάτης Γραμματέας/ Διευθυντής στο Συνεργατισμό (ΣΥΝ.Ε.ΚΤΗ Πάφου). 

Η ενασχόληση και προσφορά προς τα κοινά υπήρξε δεδομένη για τον ίδιο, όπως αναφέρει στην Brief ενθυμούμενος τον εαυτό του να υπηρετεί από τα φοιτητικά του χρόνια σε Παράταξη στη Θεσσαλονίκη, ή ως πρόεδρος Νεολαίας και άλλα.

Δηλώνει ανήσυχο πνεύμα και άνθρωπος που του αρέσει να δοκιμάζεται, κάτι που επιβεβαιώνουν όχι μόνο τα διαφορετικά πεδία σπουδών του αλλά και τα ενδιαφέροντα του που συμπεριλαμβάνουν κυνήγι, ψάρεμα, μουσική, γυμναστική αλλά και ενημέρωση.

Ο Μαρίνος Στυλιανού, την 1η Απριλίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα/ Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

ω

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Κατέχει πτυχίο στην  Ιστορία και Αρχαιολογία με ειδίκευση στον Ιστορικό Κλάδο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

 • Απέκτησε μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Αγωγή (MA in Counselling Studies στο University of Nottingham , 2007)

 • Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές  σε θέματα Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Οργάνωσης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Επαγγελματικές Σπουδές στην Εκπαίδευση (Open University του Ηνωμένου Βασιλείου, 2008)

 • Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος επιπέδου Master στα Νομικά, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο (LLM) από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Ο Μαρίνος Στυλιανού, για 10 συναπτά έτη, από το 2008 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2018 διετέλεσε καθηγητής Ιστορίας και Φιλολογίας, Προϊστάμενος του Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής και Επικεφαλής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών της αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτιμσού Διεθνής Σχολής Πάφου 'International School of Paphos' με εκπαιδευτικά και Διοικητικά καθήκοντα. 

 • Δίδαξε επίσης ως εκπαιδευτής στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και παρακολούθησε σωρεία εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων. 

 • Ο Μαρίνος Στυλιανού, ανέλαβε καθήκοντα Γραμματέα/ Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου από τον Απρίλιο του 2918.

 • Έχε ιδιοριστεί αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου 'Αφροδίτη' μέχρι το 2023, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Πάφου το 2020.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Υπηρέτησε από τα φοιτητικά του χρόνια, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης Αναγέννηση Θεσσαλονίκης, Επαρχιακός Γραμματέας ΝΕ.ΔΗ.Κ Πάφου και Επαρχιακός Γραμματέας Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων. 

 • Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου μέχρι το Δεκέμβριο 2018 ενώ συμμετείχε επίσης ex officio μέλος στην Επαρχιακή Επιτροπή και Γραμματεία ΔΗΚΟ Πάφου καθώς και στο Κεντρικό Συμβούλιο ΝΕΔΗΚ.

 • Ο Μαρίνος Στυλιανού στις Δημοτικές εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2016, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάφου για την πενταετία 2017 - 2021 με το ψηφοδέλτιο του ΔΗ.ΚΟ. Παράλληλα, η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε σε συνεδρίαση της όπως εκπροσωπεί το Δήμο Πάφου στην Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου για την πενταετία 2017- 2021

 •  Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου  [Σ.Α.ΠΑ] για την τρέχουσα πενταετία και μέλος του Δ.Σ Paphos Afrodite Festival. 

 • Από το 2020 μέχρι και τη λήξη της θητείας του είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου.

μ

 >>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

-Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Η φύση της δουλειάς μας και η ενασχόληση με τα κοινά καθιστούν τις μέρες μας πιεστικές σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ωστόσο αυτό που με χαλαρώνει και ξεκουράζει είναι το παιχνίδι με τα παιδιά μου και η φροντίδα του ανθόκηπου που διατηρώ στο σπίτι μου καθώς θεωρώ επίσης ότι μου προσφέρει παράλληλα και την τέλεια γυμναστική.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Είμαι ανήσυχο πνεύμα και άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα που συνεχώς μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα και να αποκτώ νέες εμπειρίες. Αγαπώ τη φύση και λατρεύω τις χειμερινές εξορμήσεις άλλωστε το κυνήγι μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία την οποία προσπαθώ να αξιοποιώ κατάλληλα απολαμβάνοντας περισσότερο την περιήγηση στη φύση και λιγότερο το θήραμα. Ζώ σε παραλιακή πόλη συνεπώς η θάλασσα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη ζωή μου. Η σχέση μου με το υγρό στοιχείο είναι δυνατή και συνεχής από βαρκάδες, ψάρεμα, ιστιοπλοΐα και κολύμπι. Από μικρό παιδί μου άρεσε η μουσική, αυτοδίδακτος σε μουσικά όργανα όπως λίγο κιθάρα, μπουζούκι και κυρίως τύμπανα/ κρουστά ξεκουράζουν ψυχή και πνεύμα. Μου αρέσει η ενημέρωση, η πολιτική και η ανάγνωση γι’ αυτό και φροντίζω συνεχώς να είμαι ενήμερος για το τι γίνεται γύρω μας και στον κόσμο γενικότερα.  

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Γενικότερα σαν άνθρωπος έχω σαν αρχή μου σε όποια εργασία και αν βρίσκομαι και από οποιοδήποτε θέση και αν υπηρετώ να εργάζομαι με επαγγελματισμό, στοχοπροσήλωση επιδιώκοντας να πετυχαίνω τους στόχους μου χωρίς πολλά λόγια και σε χαμηλούς τόνους. Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάτι θα έλεγα πως ήταν ανάληψη των καθηκόντων μου ως Γραμματέας/ Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πάφου και η ραγδαία εξέλιξη του Οργανισμού σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών μας που όπως αντιλαμβάνεστε είναι ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή με δικές μου πρωτοβουλίες έχουν γίνει ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις για την απόκτηση γης και την ανέγερση των Νέων Γραφείων του Επιμελητηρίου Πάφου όπως του αρμόζει ως Οργανισμός και ευελπιστώ σύντομα η όλη προσπάθεια να καρποφορήσει.

-Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου;

Το Επιμελητήριο Πάφου αποτελεί ένα Οργανισμό με πολυδιάστατο ρόλο και λόγο στα της Τοπικής Οικονομίας και ανάπτυξης της Επαρχίας μας. Το επιχειρείν είναι μια συνεχής προσπάθεια από οικονομικές δραστηριότητες που συχνά μεταβάλλονται από διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά ενέργειες και πρωτοβουλίες που γίνονται από τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου αλλά και εν γένει. 

Συνεπώς στόχος μας είναι να καταστήσουμε το Επιμελητήριο Πάφου πιο αποτελεσματικό με τη χρήση της Τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών και εγκαταστάσεων. Την ίδια στιγμή η εξωστρέφεια που έχουμε αναπτύξει εδώ και αρκετό καιρό θα πρέπει να ενδυναμωθεί με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλα τα μέλη μας, Βιομήχανους, Εμπόρους, Μικρούς και Μεσαίους Επιχειρηματίες, Ξενοδόχους, Επιχειρηματίες Ανάπτυξης γης, Επιχειρηματίες Επισιτιστικής Βιομηχανίας, Βιοτέχνες και λοιπά ώστε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα τους, τις ανησυχίες τους, να καταγράψουμε τα αιτήματα τους και εν συνεχεία να μπορέσουμε να προβούμε σε αξιολόγηση και δράση προς επίλυση των προβλημάτων και ιδιαίτερα εκείνων των οποίων χρονίζουν. Ταυτόχρονα η υλοποίηση έργων υποδομής υπερτοπικής σημασίας για την επαρχία μας τα οποία προωθεί το ΕΒΕ Πάφου, όπως η Μαρίνα της Πάφου, ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την Τουριστική περιοχή της Πάφου και ο παραλιακός δρόμος μέχρι την περιοχή πότιμα στην Κισσόνεργα αποτελούν πρόκληση και στόχο για την ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης και Επαρχίας Πάφου.