Who is Who: Μάριος Παναγίδης - Πρόεδρος ΔΣ ΟΚΥπΥ

Ποιός είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ο Μάριος Παναγίδης διορίστηκε στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ πριν τον διορισμό του συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ως μέλος του.

Ο κ. Παναγίδης έχει πέραν των 28 χρόνων εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών αντίστοιχου οικονομικού και διοικητικού μεγέθους με τον ΟΚΥπΥ, σύμφωνα με το βιογραφικό του.

Επιπλέον, έχει μια πολυετή εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με παρουσία στην Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Υπήρξε διευθυντής σε εταιρείες και ρυθμιζόμενα ταμεία (AIF’s) του Ομίλου Olympia στην Κύπρο, ενός διεθνούς επενδυτικού ομίλουμε ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες.

Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Woolworth (Cyprus) Properties Plc και Cyprus Limn Resorts & Golfcourses Plc (CTC Group) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, αναπτύσσοντας και διαχειριζοντας περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της 14χρονης περιόδου, η Woolworth έγινε κορυφαίος όμιλος ακινήτων, όπως σημειώνει.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Διαθέτει πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στα οικονομικά και τη λογιστική (1993)

 • Έχει εγκριθεί ως πιστοποιημένο πρόσωπο (Advanced) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (2019)

 • Είναι μέλος της Ένωσης Διεθνών Ταμείων Κύπρου (CIFA), (1996)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Loquat Advisors Ltd, εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης έργων (σχετικά με την ιδιοκτησία), (Φεβ. 2019 - Σήμερα)

 • Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος στον Κρατικό Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας (SHSO/OKYπΥ), (Νοέμβριος 2019 – Σήμερα)
 • Μέλος ΔΣ του ΟΚΥπΥ, (Ιούλιος 2019 - Νοέμβριος 2019)

 • Διευθυντής στην Olympia Group Ltd και σε άλλες Εταιρείες του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ) που ελέγχονται από την ΕΚΚ και μέλος ΔΣ Olympia (Φεβ. 2014 – Σήμερα)

 • Διευθύνων Σύμβουλος / Διευθύνων Σύμβουλος στην Woolworth (Cyprus) Properties Plc/Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc (CTC Group) – Κύπρος (Απρίλιος 2004 – Δεκέμβριος 2018)

 • Διευθύνων Σύμβουλος/Διευθύνων Σύμβουλος της Woolworth (Cyprus) Properties Plc (Ιούνιος 2005 - Δεκ. 2018 )

 • Διευθύνων Σύμβουλος/Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc (Δεκ. 2006 - Δεκ. 2018)

 • Εντάχθηκε στον Όμιλο ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας συμμετοχών N.K.Shacolas Holdings Ltd (Απρίλιος 2004 - Δεκ. 2018)

 • Διευθυντής σε πολλές εταιρείες του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων 6 εταιρειών εισηγμένων στο ΧΑΚ (Απρίλιος 2004 - Δεκ. 2018)

 • Διαχειριστής κεφαλαίων - CLR Financial Services, (Φεβ. 2002 – Μάρτιος 2004)

 • Senior Equity Analyst στην Telesis Χρηματιστηριακή – Αθήνα, Ελλάδα,(Απρίλιος 1999 – Μάρτιος 2001)

 • Υπεύθυνος Επενδύσεων – Επιχειρηματικά Κεφάλαια/Ιδιωτικά Κεφάλαια στην Alpha Ventures/Danube Fund – Ελλάδα/Ρουμανία (Οκτ. 1996 – Απρίλιος 1999)

 • Προϊστάμενος Λογιστής στην Ernst & Young – Λονδίνο, ΗΒ (Σεπτ. 1993 – Οκτ. 1996)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Διετέλεσε ως Διευθυντής σε άλλες δημόσιες εταιρείες (εμπόριο, λιανικό εμπόριο, γαλακτοβιομηχανία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες) εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

 • Υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και του Συνδέσμου Μεγάλων Κυπριακών Επενδύσεις Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ ΟΚΥΠΥ

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική μέρα;

Με ξεκουράζει να παρακολουθώ τηλεόραση, ειδικά ξένες σειρές, γεγονός που μου επιτρέπει να χαλαρώνω και να μην σκέφτομαι τα προβλήματα της καθημερινότητας.  

Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Ποδόσφαιρό, σινεμά και όσον αφορά τη γυμναστική κάνω Yoga, μια φορά την εβδομάδα.

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι σήμερα επαγγελματική πορείας σας;

Η ανάπτυξη και λειτουργία του The Mall of Cyprus, ενός πρωτοπόρου και επιτυχημένου έργου για τα Κυπριακά δεδομένα.
Η ανάληψη της Προεδρίας του ΟΚΥπΥ σε μια δύσκολη συγκυρία περί τα τέλη του 2019 και η πορεία του Οργανισμού μέχρι σήμερα, κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, με την δημιουργία της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού, της ένταξης του στο ΓεΣΥ και την αντιμετώπιση της Πανδημίας, όσον αφορά τις νοσηλείες. 


Ποιος ο στόχος/τα πλάνα σας από την θέση σας ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΥπΥ

Στόχος πλέον είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει ο Οργανισμός ώστε να διατηρήσει την ηγετική του θέση. Για την επίτευξη του στόχου αυτού πρέπει να γίνουν ενέργειες σε πολλαπλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων της αναβάθμισης των υποδομών και της καλύτερης οργάνωσης στη λειτουργία των νοσηλευτηρίων. Στις άμεσες προτεραιότητες μου είναι η λειτουργία των νοσηλευτηρίων τα απογεύματα, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, και η βελτίωση στη εξυπηρέτηση των ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των νοσηλευτηρίων.