Who is Who: Μερσίνα Ισιδώρου - Γενική Διευθύντρια LBDA

Ποια είναι η Γενική Διευθύντρια Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών (LBDA), Μερσίνα Ισιδώρου

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η κα Μερσίνα Ισιδώρου διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της επικοινωνίας και του marketing και δηλώνει τυχερή που κατάφερε να αναλάβει διεθυντικές θέσεις και ευθύνες από μικρή ηλικία, κάτι που όπως τόνισε την εξέλιξε επαγγελματικά αλλά και σαν άνθρωπο.

Καθημερινή προτεραιότητα στην ζωή της, είναι τα παιδιά της, όπως σημείωσε στην Brief.

Αγαπά την φύση και ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο. Υπήρξε μάλιστα και αθλήτρια στην κολύμβηση, κατακτώντας νίκες σε Παγκύπρια πρωταθλήματα. Επίσης δηλώνει λάτρης των νέων τεχνολογιών και παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Πριν την ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών, διετέλεσε διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα Agencies της Κύπρου, χειριζόμενη διεθνή brands τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για το εξωτερικό.

Είναι η Γενική Διευθύντρια Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών από το 2021.

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Κάτοχος Πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στην Διαχείριση Marketing (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Αθήνα, Ελλάδα (1988 - 1993)
  • Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια ( “Written Communication Principles”, “A day with Martin Lindstrom” Symposium, “Brand Building with a Small Budget” - how less is becoming more, “All Things FB & Instagram”, “Developing People Through Coaching”, “Bank Branding”)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

  • Αθλήτρια στην αγωνιστική κολύμβηση - Κέρδισε Παγκύπρια βραβεία αγωνιζόμενη με τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου από πολύ μικρή

MI

- Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Καθώς ο ρόλος της μητέρας είναι πρωταγωνιστικός στη ζωή μου, μπορώ να σας πω ότι καθημερινή προτεραιότητα είναι το να αφιερώνω χρόνο στα παιδιά μου. Ίσως ακούγεται οξύμωρο, θεωρώ όμως ότι όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν πως όσο κουραστική και να είναι μία ημέρα, το να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου, σε γεμίζει. Ιδίως όσο μεγαλώνουν και οι δραστηριότητες μπορούν να μετατραπούν σε κοινά χόμπυ, οι ευκαιρίες αυτές αυξάνονται.  

- Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Θα μπορούσα να διαχωρίσω τα ενδιαφέροντά μου σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά την αγάπη μου για τη φύση και το υγρό στοιχείο. Άλλωστε με την καταγωγή μου από την Αμμόχωστο από τη μία πλευρά, τη Ρόδο από την άλλη και ούσα μεγαλωμένη στη Λεμεσό, θωρώ ότι είμαι «βέρα νησιώτισσα». 

Ήδη από μικρή ηλικία επηρεάστηκα θετικά από τους γονείς μου, που όντας κωπηλάτες μου καλλιέργησαν την αγάπη για το νερό. Έκτοτε η ενασχόλησή μου με την κολύμβηση ήταν συστηματική, κατακτώντας νίκες σε Παγκύπρια πρωταθλήματα στο αγώνισμα των 100 μέτρων πρόσθιο και πεταλούδα, ως μέλος πάντα του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου. Πλέον έχω τη χαρά να απολαμβάνω εξορμήσεις για κατάδυση με το γιό μου, ενώ αγαπημένη συνήθεια με την κόρη μου είναι οι αποδράσεις με το κανό. Γι’ αυτό άλλωστε ως οικογένεια έχουμε motto το “follow the summer”, διότι είναι η εποχή που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε στο μέγιστο τα αθλήματα.

Το δεύτερο μέρος δεν είναι άλλο από την αγάπη μου προς τις νέες τεχνολογίες και το πως εκείνες εξελίσσουν τον τρόπο ζωής μας. Ιδίως αυτή την περίοδο παρακολουθώ ιδιαίτερα την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πιστεύω πως ο χώρος της τεχνολογίας όχι μόνο μας κρατά «up to date» αλλά μας βοηθά να διατηρούμε μία υγιή επαφή με τις νεότερες γενιές. Για παράδειγμα αντί να εκφραζόμαστε φοβικά για την τεχνολογία στα παιδιά μας, μπορούμε να τα ωθήσουμε στην εποικοδομητική χρήση της, μέσω της εκμάθησης μιας γλώσσας προγραμματισμού ή της ενασχόλησης με τη ρομποτική. Αυτό το στοιχείο προσπαθώ να το εφαρμόζω και η ίδια στην οικογένειά μου. 

-    Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία σας;

Στα 20 και πλέον χρόνια που είμαι ενεργή επαγγελματίας, αισθάνομαι τυχερή γιατί απέκτησα πολύτιμες εμπειρίες, ιδιαίτερα στο χώρο της επικοινωνίας και του marketing, όπου από διευθυντικές θέσεις διαχειρίστηκα μεγάλους οργανισμούς. Σίγουρα σε αυτή την πορεία ξεχωρίζω τα πρώτα χρόνια ανάληψης αυτής της ευθύνης. 

Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, αυτό έγινε κατορθωτό σε μικρή ηλικία, επομένως η προσπάθεια απαιτούσε επιπλέον ένταση, ώστε να μπορέσεις να συντονίσεις πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, προκειμένου να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύω όμως ότι αυτή η διαδικασία σε εξελίσσει τόσο επαγγελματικά, όσο και ως άνθρωπο.

Πριν την ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης & Οικοδομών, διετέλεσα διευθύντρια Επικοινωνίας και Marketing σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα Agencies της Κύπρου, χειριζόμενη διεθνή brands τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για το εξωτερικό.

Παράλληλα, η οκταετία που προηγήθηκε, κατά την οποία υπήρξα διευθύντρια Εμπορικού και Marketing σε δύο από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Κύπρου, υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστική για τον τρόπο λειτουργίας και τις ιδιαιτερότητες της εγχώριας αγοράς. 

Τέλος δεν μπορώ παρά να αναφέρω την πορεία μου στη μεγαλύτερη διεθνή εταιρεία έρευνας αγοράς. Μπορώ να σας πω ότι από εκείνη την περίοδο διατηρώ ακόμα το πάθος μου για τα μετρήσιμα στοιχεία, τα δεδομένα και την επεξεργασία τους προκειμένου αυτά να βοηθήσουν στην επίτευξη αποτελεσμάτων.  

-Ποιος ο στόχος / τα πλάνα σας ως Γενική Διευθύντρια του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών;

Η συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης του Συνδέσμου, μας βρίσκει σε μία ιδιαίτερη συγκυρία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, το ψηλό επίπεδο του πληθωρισμού που είναι πρωτόγνωρο για τις τελευταίες δεκαετίες και οι δυσμενείς προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία, αποτελούν στοιχεία που αναμφίβολα θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Έχοντας λοιπόν αυτά κατά νου, θα πρέπει να σημειώσω πως πρωταρχικό μου μέλημα είναι η λειτουργία του Συνδέσμου ως ενός φορέα που με τη γνώση και την εμπειρία των μελών του, θα αποτελεί έναν θεσμικό συνομιλητή του κράτους, για κρίσιμα ζητήματα, όπως η ανάπτυξη. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κλάδος της ανάπτυξης γης και οικοδομών, αποτελεί περίπου το 17% του κυπριακού ΑΕΠ και συμβάλλει στην απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων. Τα δύο αυτά δεδομένα είναι που υποδεικνύουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Μπορώ να κρίνω ως θετική μία τάση που υπάρχει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπου προσπερνώντας ταμπού του παρελθόντος, οι κυβερνήσεις και τα νομοθετικά σώματα, ζητούν τη γνώμη των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται μέσα στην αγορά. Στις μέρες μας αυτό δεν είναι μόνο θεμιτό, αλλά πιστεύω ότι είναι αυτονόητο, εφόσον συλλογικός μας στόχος είναι η μεγέθυνση της οικονομίας και η βελτίωση του επιπέδου ζωής των Κυπρίων. 
 

Tags