Who is Who: Μιχάλης Ιωαννίδης - Πρόεδρος ΔΣ της Cyta

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, Μιχάλης Ιωαννίδης

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Ο Μιχάλης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1975. Οι γονείς του είναι ο Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης και η Ελένη Οράτου Ιωαννίδου. 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην νομική ξεκίνησε τη δικηγορική του καριέρα ως συνιδρυτής και συνέταιρος σε Δικηγορικό Oίκο, ο οποίος μετεξελίχθηκε στην δικηγορική εταιρεία Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου ΔΕΠΕ - με επωνυμία LLPO Law Firm, στην οποία συνεχίζει και είναι μέτοχος. 

Η επαγγελματική του δράση, όπως σημειώνει στην Brief, επικεντρώθηκε αρχικά κυρίως στην μάχιμη δικηγορία, ειδικότερα στους τομείς του Χρηματοοικονομικού, Τραπεζικού, Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου. Στην συνέχεια η δράση του επικεντρώθηκε στην συμβουλευτική δικηγορία, ειδικότερα στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, Φορολογικών, Εταιρικού Δικαίου και ως νομικός σύμβουλος στρατηγικής για πολύπλοκες και πολυδιαδικαστικές υποθέσεις. 

Ο κ.Ιωαννίδης φροντίζει να «δημιουργεί» καθημερινά χρόνο για ξεκούραση είτε διαβάζοντας ή ακούγοντας μουσική ή ακόμη απολαμβάνοντας ένα γεύμα με φίλους. Όταν πρόκειται για τα ενδιαφέροντά του, αυτά περιγράφονται με δύο λέξεις, «θάλασσα και αέρας» όπως επεσημαίνει, καθώς είναι ιστιοπλόος ανοικτής θάλασσας και ερασιτέχνης πιλότος.

Διορίστηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο την 3η Αυγούστου 2021.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Σπούδασε νομικά στην Αγγλία από όπου αποφοίτησε το 1997.

 • Εξασφάλισε την άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος το 1998. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 • Από το 2006 μέχρι 2010 ανέλαβε την ίδρυση και ανάπτυξη του υποκαταστήματος του LLPO Law Firm στην Αθήνα και από το 2008 μέχρι το 2021 ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 • Από το 2010 μέχρι το 2012 ανέλαβε την έναρξη και αναπτυξη των εργασιών του LLPO Law Firm στο Λονδίνο.

 • Από το 2013 μέχρι και το 2018 διετέλεσε Διευθύνοντας Συνεταίρος του LLPO Law Firm στην Κύπρο και παράλληλα από το 2013 μέχρι το 2017 διετέλεσε Διοικητικός Σύμβουλος στην Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων GMM Global Money Managers.

 • Το 2018 ανέλαβε την ίδρυση και ανάπτυξη της GMM Global Money Managers AIFM Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων του Συγκροτήματος LLPO και GMM και στην συνέχεια διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Διοίκησης και της Επενδυτικής Επιτροπής της.

 • Σήμερα μαζί με την ομάδα του στην GMM διαχειρίζεται επενδυτικά ταμεία και έχει αναλάβει την ανάπτυξη σειράς επενδύσεων για αυτά, στην Κύπρο και Ελλάδα κυρίως στους τομείς Ενέργειας, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης Γής.

 • Στις 3 Αυγούστου του 2021, διορίστηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

 • Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Διοίκησης, και της Επενδυτικής Επιτροπής της GMM Fund Management από το 2019.

 • Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA - Invest Cyprus) από το 2017.

 • Διατελεί ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας HF Markets (Cyprus) Ltd από το 2017.

 • Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) από το 2017.

β

 >>> Διαβάστε περισσότερα Who is Who ΕΔΩ <<<

Τι σας ξεκουράζει μετα από μια κουραστική μέρα;

Η προσπάθεια μου είναι να προγραμματίζω τον χρόνο ξεκούρασης μου με τρόπο που να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της καθημερινότητας μου. Συνήθως η μέρα μου τελειώνει στο σπίτι με μουσική, ένα ποτό και ένα καλό βιβλίο. Κάποιες φορές σε ένα εστιατόριο με καλούς, στενούς φίλους και ωραίες συζητήσεις.

-Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Είμαι ιστιοπλόος ανοικτής θάλασσας και ερασιτέχνης πιλότος και με αυτή την έννοια η θάλασσα και ο αέρας αποτελούν για μένα τα βασικά μου ενδιαφέροντα από την παιδική μου ηλικία. Τα ταξίδια με αυτοκίνητο σε άλλες χώρες, ο εναλλακτικός τουρισμός περιπέτειας και τα χειμερινά σπορ θα έλεγα ότι συμπληρώνουν το κύκλο ενδιαφερόντων μου.

-Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία στην επαγγελματική μου πορεία είναι που κατάφερα να δημιουργήσω μια ομάδα ανθρώπων, συνεργατών, προσωπικού, συνεταίρων και επαγγελματικών φίλων η οποία μπορεί να πετύχει τα πάντα αν τις δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Αυτό έχουμε πετύχει μέσα από τα χρόνια. Όμως αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια στιγμή, μια ενέργεια νομίζω αυτή θα ήταν η σύλληψη της ιδέας, η ίδρυση και ανάπτυξη της πιο πρόσφατης εταιρείας του συγκροτήματος μας το 2019, μιας εταιρείας διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων η οποία σήμερα πρωτοπορεί στον τομέα αυτό.  

-Ποιος ο στόχος /τα πλάνα σας ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta;

Συνεχίζοντας από εκεί που έμεινα στην προηγούμενη ερώτηση σας, η CYTA είναι ένας οργανισμός που έχει το ανθρώπινο δυναμικό και την διευθυντική ομάδα να πετύχει τα πάντα. Αυτό που χρειάζεται είναι την υποστήριξη της διοίκησης και την ευθυγράμμιση όλων των ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) σε σχέση με το όραμα, την στρατηγική και το επιχειρησιακό πλάνο. Είναι ένα έργο δύσκολο λόγω του ότι οι διαφοροποιήσεις που πρέπει να γίνουν δεν είναι εύκολα διακριτές και πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψη τους όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο στόχος λοιπόν πρέπει να είναι να στηρίξουμε την διεύθυνση και τους ανθρώπους του οργανισμού να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχεδιασμό με επίκεντρο τους πελάτες και συνδρομητές της CYTA. Ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του οργανισμού θα διασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του οργανισμού με ιδιαίτερη έμφαση στους πυλώνες Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση.
 

Ξένια Προδρόμου